21.4.2012

Tekniikan hiontaa

Olen nyt tässä alkukaudesta törmännyt muutamaan suureen pelilliseen heikkouteen, jotka pitäisi saada hiottua ennen kisoja mahdollisimman pieniksi. Toinen on aivan onneton kämmenheitto ja toinen on 30-10m lähestymiset.

Tänään kävin Nastolan Pajulahden radalla aamutreenejä vetelemässä yksinään ja otin oikein tarkasteluun ton forella heittämisen. Frisbeegolf-forumilla joku ystävällinen henkilö laittoi linkin mistä hieman katsoin mallia oikeaoppiseen foreheittoon ja siitä lähdin sitten ihmettelemään omaani. Aluksi oletin, että ongelma on voiman siirrossa ja siinä, mistä ylipäätään voima heittoon lähtee. Muutamien heittojen jälkeen tajusin, että ongelma ei suinkaan ollut tämä. Heitot väpätti edelleen miten sattui. Seuraavaksi sitten tarkastelin ja muuttelin hieman otetta kiekkoon ja kappas! Muutaman testiheiton jälkeen lento muuttui suoraksi ja kontrolloiduksi, sekä pituutta heittoon tuli melkei kymmenisen metriä lisää (tosin kiekko oli 157gr Blizzard Boss, eli ei ihme pituuden kohdalla).

Olen jostain syystä omaksunut alusta lähtien fore heittoon vääränlaisen otteen, jota en ole tajunnut korjata. Jälleen kyse oli erittäin pienestä asiasta: kämmenen asennosta. Hyvää kuvaa ei itse oikein meinannut saada, mutta kyllä noista jo huomaa eron. Nyt ote on lähellä samaa otetta kuin upsia heittäisi.

Vanha ote. Kämmen on selvästi heittosuuntaan päin.
Vanha ote.

Uusi ote. Kämmen on kokonaan ylöspäin.
Uusi ote. Tässä sen näkee vielä paremmin.

Toiseen ongelmaan, eli 30-10m lähestymisiin en vielä kerennyt paneutua, koska olin niin fiilareissa tosta forella heittämisestä. Nyt oikein uskallan ja jopa hieman nautin forella heittämisestä. Ainoa viilattava ongelma onkin se, että pitäisi saada kiekko lähtemään kädestä suorana. Nyt se tuppaa vielä silloin tällöin vahingossa lähtemään hyssenä/annukkana. Nopeiden draivereiden kohdalla se ei niin ole ongelma (anhyzerit varsinkaan), mutta midarit kun ei annukasta niin helposti enää palaudu. Treeniä treeniä.

Tällaisista pikkuasioista niinkuin oikeanlainen ote heitossa on monelle varmasti itsestään selvä asia, mutta itseoppineelle pelaajalle (niinkuin mulle) nämä asiat tulee välillä vähän puskista.

Lyhyesti lopuksi voin kuitenkin mainita myös tuosta lähestymisongelmasta. En oikein tiedä miten tuollainen 30-15m matka pitäisi heittää. Oikeastaan mitä lähempänä olen koria, sen vaikeampi tilanne on mulle. Noin 15m matkan voi melkein heittää jo puttityylillä, mutta se ei kuitenkaan ihan kanna tarkasti korille asti. Jos teen normaalin hiljaisen rystyheiton, niin yleensä se menee pitkäksi tai muuten vaan on mun tapauksessa epätarkka. Eli joku välimallin heitto pitäisi keksiä. Tätä pitää lähteä ensi kerralla syynäämään. Pohdin alustavasti, että tossa 15m hujakoilla voisi kokeilla spin putilla lähesymistä.

Jos jollain on tähän lähestymisongelmaan vinkkiä antaa, niin otan niitä ilolla vastaan.

2 kommenttia:

NiteShade kirjoitti...

Mä voin näyttää sitä mun tyyliä pikkasen ja katotaa miten se soveltuis sulle. Vasta tällä kaudella ruvennu sitä harjottelee ni mullakaan ne ei oo niin tarkat, mutta treenillä paranee.

Ville Uurainen kirjoitti...

Hienoa että saa paikallista vertaistukea :D Voidaa joo mennä vähän vetämää foreleiriä Hyvinkään radalle joku päivä.