26.6.2012

Pituustestiä

Pituusheitto on kivaa hommaa silloin tällöin. Se vähän rikkoo sellasta normaalia pelirutiinia ja hyvällä säkällä jopa kehittää omaa tekniikkaa. Viime viikolla sain vihdoin elämäni ekan älyluurin ja olen siihen koittanut etsiä frisbeegolfiin soveltuvia ohjelmia. Eilen silmiin osui kyseinen Disc Golf Drive Measure -ohjelma josta oitis innostuin!

Tänään heti jo ennen aamu kasia painelin testaamaan ohjelmaa Hyvinkään radalle. Testasin ensin kuinka paikkaansapitävä tuo mittari on. Kävelin Hyvinkään 17-väylän korilta heittopaikalle ja kännykkä väitti 94m väyläksi. Todellisuudessa väylä on tasan 10m pidempi. Eli ihan 100% luottoa mittoihin ei ole. Kyseisellä väylällä on paljon puita molemmin puolin tietä, joten en tiedä vaikuttiko tämä jotenkin mittaustulokseen. Pituusheiton suoritin täysin avoimessa maastossa, jossa järjen mukaan GPS:än pitäisi olla tarkempi.

Ekat hyvin lähteneet treeniheitot putoili mittausten mukaan sinne 80-90m kohdille, joka saattoi olla hyvinkin paikkaansapitävää. Se on se yleinen pituusdraivi mitta mun kohdalla. Tämän jälkeen aloin antamaan Blizzardeille kyyti oikein kunnolla. Aloin heittää Discmania Deep in the Gamen vikasta jaksosta opitulla tavalla, eli yläviistoon annukkana ja tämä anto merkittävästi pituutta heittoon. Aina kun hyvä sopiva kulma heittoon löyty, niin satanen rikottiin. Yksi 157gr Bossilla heitetty heitto kuitenkin oli yli muiden. Katsoin vähän siihen malliin kiekkoa, että nyt muuten lähti. Kiekko lensi lähes täydellisen S-kurvin ilmassa ja palautui nätisti. Mittaustulos oli aika huima omalta kohdaltani: 127m! Ottaen huomioon että keli oli aivan tyyni, oli tuo kyllä multa melkonen pommi. Tosin tollasia ei voi hirveästi missään kisoissa laittaa, koska kyseinen heitto tarvitsee tilaa sen verran paljon ja suunta sekä tarkkuus ei ole heitossa ihan ne parhaat. Ehkä Lahdessa Mukkulassa pystyisi tuollaista muutamalla väylällä koittamaan.

Nyt kun on ohjelma millä testata pituusheittoa, niin tulen varmasti mittaamaan heittojani paljon enemmän. Pitäisi tuo ohjelman tarkkuus käydä testaamassa vielä jollain 100m juoksuradalla. Se kertoo aika hyvin paljon mittarissa on heittoa tuolla matkalla. Jos jollain on kokemusta jostain oikeasti tarkasta Androidille ladattavasta pituusmittarista, niin saa vinkata :)

Ei kommentteja: