22.7.2012

Kaveriporukan kisat+ratalöytö

Eilen vihdoin päästiin aloittamaan kahden kaverin kesken meidän tämän kesän frisbeekuninkuus kisat. Touri lähti liikkeelle Lahden mukkulan radalta, jonka jälkeen suuntasimme koti Nastolaan (olemme koko porukka sieltä kotoisin ja siellä frisbeegolfin aloittaneet).

Vaikka tämän kesän sää on nyt vähän ollut heikkoa, niin eilen päästiin pelaamaan koko päivä aurinkoisessa säässä. Mukkulassa saimmekin hyvät taistelut aikaiseksi ja kisa olikin varsin tasaista loppuun saakka. Toinen kavereista putosi vähän kyydistä takaysin jälkeen ja vaikka tämä kisa onkin, niin ei se nyt niin vakavaa ole, että luovuttaa tarvisi. Itse pelasin alun vähän ailahdellen ja lopun huonosti. Jostain syystä mulla kasetti leviää aina takaysin viimesillä väylillä, kun joutuu viimesiä kertoja heittään täysillä. Sillon alkaa heitot jo lähteä mihin sattuu. Voitin kuitenkin Mukkulan kisan muutamien heittojen turvin.

Pienen pizzatankkauksen jälkeen painuttiin Nastolan Pajulahden radalle. Siellä pääsin sitten käyttämään kokemusta hyväkseni ja revin hyvän johdon. Loppujen lopuksi tällä hetkellä johdan kisaa 9 heiton turvin tai 2 pisteen erolla. Emme ole vielä äänestäneet, laskemmeko kokonaisheitot yhteensä vai otammeko käyttöön tälle vuodelle pisteytysjärjestelmän. Molemmissa on omat hyvät sekä huonot puolensa.
Kun oltiin jätkien kanssa lähdössä autolla kohti kotia, huomasimme Pajulahdessa autotien vieressä tutun näköisiä keltaisilla yläraudoilla varustettja koreja. Viime vuonna olin mukana suunnittelemassa Pajulahteen uutta rataa, mutta rataplääni kaatui myöhemmin. Talvi kerkesi tulla ennenkuin kerkesimme pitää uutta palaveria radasta.

Nyt kuitenkin uusi rata nousi uuteen paikkaan ja ilmeisesti kyseessä on uusilla koreilla varustettu (ainakin) 6-väyläinen rata. Rata on vielä hieman kesken ja kutosväylä näytti raivatulta, mutta kori ja ratakartta puuttuivat. Kyseinen aloittelijoille suunnattu rata oli itseasiassa ihan mukava. Väylät ovat 40-60m pitkiä ja par3 väyliä. Radalle on saatu myös tekolätäköstä vesieste. Rata on muuten hyvin suunniteltu, mutta heittopaikat/matot on suunnattu vähän väärin. Ratakartat on laitettu hyvin metallijaloilla maahan, mutta itse kartat on varmaan paintilla piirretty. Kuitenkin sen verran lyhyille väylille tuollaiset kartat riittää, koska korit on hyvin selvästi näkyvissä heittopaikoilta. Saa nähdä tullaanko vanhaa rataa enää korjaamaan tai parantamaan.Vanhassa radassakin on potentiaalia ihan ok radaksi, jos rataa hieman muutetaan ja tehdään kunnon ratakartat.

Tänään kuulin myös huhua (äidiltäni), että lehdessä olisi ollut juttua Lahden Launeen radan uudistamisesta. Jos rata on tosiaan uudistettu ja huhu paikkaansa pitää, tulee meidän touriin heti Laune sekä Pajulahden uusi rata kisalistaan mukaan. Meillä se ei ole niin väliä, onko rata ensikertalaisille sopiva vai MM-tason rata. Kunhan saadaan pelata ja lopputulokset kyllä näyttää, että kuka osaa pelata.

Ei kommentteja: