2.7.2012

Predatorin ensipuraisu

Heti aamusta ysiltä olin postin ovella kolkuttelemassa, että missä mun Predator on. Samantien kun paketin auki sain, suuntasin radalle tottakai testaamaan kiekkoa. Heitin etupäässä pituusheittoa.

Predator tuntui kädessä normaalilta perusdraiverilta. Kiekon rimmissä oleva teksti (sama kuin esim FLX Buzzzeissa) toi mukavasti lisäpitoa sormille, koska Elite Z -muovi ei ole sitä kaikista pitävintä muovia kostealla säällä. Kiekko ei ole kovin leveä kädessä, joten Monsterin kanssa sama nopeusluokka ei kaukaa hae Predatorin kohdalla.

Heti alkuun iso kysymysmerkki olikin, että onko Predator alivakaa, koska kyseessä oli 164-166gr versio. Täysipainoisena Predatorin pitäisi olla samanlainen jyrä kuin Monsterkin. En heti alkuun uskaltanut antaa yhtään kulmaa kiekolle ja pistinkin menemään täysillä vaan flättiä heittoa. Heti ekan heiton kohdalla myytti alivakaudesta murskautui: kiekko oli kaikkea muuta kuin alivakaa. Vaikka kuinka koitti pistää  matalaa/korkeaa flätti heittoa, kiekko ei kertaakaan ollut lähelläkään kippaamassa.

Kun flättinä heitto oli koettu, aloin tarjoilemaan kiekolle annukkaa. Yhtään heittoa en saanut tehtyä, jolloin Predatori ei olisi palautunut. Kiekko tuli takaisin jopa n.45 asteen kulman annukasta korkeana heitettynä. Samalla metrejä tuli aika paljon enemmän kuin flättinä heitettynä. Predator ei tunnu omaavan niin hyvää liitoa kuin esim. PD, mutta varsinkin kevyt Predator versio mun käsissä kyllä lenti aikas mojovia siivuja. Kiekko tuntui kuitenkin lentävän ja liitävän paremmin kuin Monster. Tämä saattaa kyllä johtua 10gramman painoerosta... Jos Predatoria vertaa mun viime aikaisiin Blizzard heittoihin, niin eihän tällä nyt ihan samoille lukemille mennä, mutta ei ole kyllä tarvettakaan. Painikoot Blizzardit edelleen ihan omassa sarjassa. Predatorilla heitot putoili sinne 80-90m hollille. Yleensä heitän muutamia metrejä pidemmälle, joten hirveästi ei kuitenkaan jäädä muista kiekoista. Yhden heiton testasin hysse heittona ja kun kiekko lähti feidaamaan, niin kyllähän muuten kiekko osasi syöksyä. Eli loistava Hyzerkiekko myös tottakai.

"Hei, milläs me heitettii ennenku meillä oli Predator?" 

Lyhyen vajaan 20 heiton testin jälkeen voin vaan sanoa, että kiekko on ehdottomasti yksi luotettavimmista draivereista mun bägissä. Predator on kevyenäkin ylivakaa, joten sitä voin ihan suosiolla suositella vähän heikompikätisillekkin tuulisen sään jyräksi. Todennäköisesti tulevilla kierroksilla tulen kaivamaan Predatorin esiin yhä useammin PD:n sijasta. Tottakai tämäkin riippuu siitä onko kiekolla tilaa ja tarvetta feidata, koska Predatorin loppufeidi varsinkin korkeana heitettynä on aikas suuri.

Kevyiden kiekkojen fanina tämä kiekko tuli tarpeeseen ainakin omaan bägiin, koska mulla ei ollut yhtään kevyttä kunnolla ylivakaata kiekkoa... tai no olihan siellä se kevyt C-line PD, mutta se ei palaudu lähellekkään niin hyvin annukasta kuin Predator.

Jos etsit luotettavaa, ylivakaata, luotettavaa, suhteellisen nopeaa ja luotettavaa draiveria yleiskäyttöön/tuuliseen säähän, harkitse Predatoria. Nii siis tää kiekkohan on melko luotettava ;)

Ei kommentteja: