6.7.2012

Testipenkki: Titanium Buzzz

Moni onkin varmaan kerennyt jo ihastelemaan sekä vihastelemaan uusia Discraftin Titanium-sarjan kiekkoja. Onhan ne älyttömän hienoa, mutta pirun kalliitta! Mikä niissä sitten maksaa ja kannattaako siitä maksaa? Otetaanpa selvää! Otin testiin reilun kuukauden bägissä majailleen 175gr Titanium Buzzzin.

Titanium muovi itsessäänhän on se uutuus. Kädessä titanium tuntuu aika Elite Z:maiselta muovilta, mutta jokseenkin vähän pitävämmältä ja nihkeemmältä. Muovi on kuitenkin jäykkää. Kiekosta saa mun mielestä ainakin ihan hyvän otteen pölyisenä kuin märkänäkin. Muovi tuntuu olevan erittäin kestävää. Kuukauden Hyvinkään metsiä tahkonneena kiekko on lähes kolhuton! Pieniä pihkaläiskiä tietysti kiekosta löytyy puiden takia, mutta ei juuri kolhun kolhua. Titanium muovia on myös mainostettu kohokuvion takia, että siitä saa paremman otteen. Tästäkin voidaan olla kahta mieltä. Onhan se karhea, mutta ei tarpeeksi. Mua se ei henkilökohtaisesti auta mitenkään ja otankin kiinni mielummin sileältä pinnalta.

Sitten itse lentoon. Käytän vertailukohteena omasta bägistä löytyvää FLX Buzzz 170gr. Omistan myös ProD muovin Buzzzeja, mutta unohdetaan ne nyt testistä, koska ovat selvästi alivakaampia verrattuna muihin buzzzeihin. En ole koskaan päässyt vielä Elite Z muovin buzzzia heittämään, joten en ole aivan varma voiko Titaniumia siihen suoraan verrata, mutta Titanium Buzzz lentää todella vakaasti. Tämän lisäksi Titanium pitää sille annetun kulman mielestäni paremmin kuin FLX. Toinen asia mikä erottaa FLX version ja Titaniumin omassa bägissäni on kiekkojen loppufeidi. Siinä missä FLX muovi tekee mulla luotettavasti pienen loppufeidin, saattaa Titanium lentää suoraa maahan asti. Samoin pienissä annukoissa Titanium ei aina välttämättä näytä minkäänlaisia palautumisen merkkejä. Tämäkin tottakai riippuu paljon heiton korkeudesta ja voimasta. Korkeissa heitoissa Titaniumkin feidaa, tosin totuttuun buzzzimaiseen tapaansa.

Titanium buzzz onkin ottanut mun bägissä sellasen "täsmäase" paikan. Se ei välitä ja valita tuulesta täyspainoisena. Kiekko lentää suoraan ja vakaasti juuri sinne minne sen haluaa heittää. Ainoa ongelma onkin mulla ollut kiekon kanssa se, että jos kiekko vähänkin lähtee väärässä kulmassa, niin tämä Buzzz ei paljoa armoa anna. Se sitten menee sinne mihin sen lähtee. Jos tätä kiekkoa pitäisi johonkin aikaisemmin omistamaani kiekkoon verrata, niin ekana tulee mieleen Innova Mako. Tosin aavistuksen ylivakaampi versio siitä.

Kun katselee Titanium-muovin hintoja esim. Frisbeepointista, niin hinta on 17,90€. Onko kiekko sitten hintansa arvoinen? Mielestäni ehkäpä ei. Vaikka muovi on hienoa ja kestävää, niin ei tuo Titanium-muovi mitään taikamuovia ole. Titanium Buzzz itsessään kiekkona on toimiva ja kestävä, mutta voi olla, että samanlaisen kiekon voi saada, kun ostat Elite Z-muovilla muutaman euron halvemman Buzzzin. Sitten kun Titanium muovi yleistyy ja hinta toivottavasti laskee, niin vasta sitten se voikin olla ostamisen arvoinen lätty.

Jos kuitenkin on ihan pakko saada kyseinen lätty kokoelmiinsa, niin viikon vinkki: Vältä vihreää kiekkoa, jos pelaat metsäväylillä!!! Itse tein tämän virheen ja Hyvinkään metsästä joutuu vähän väliä etsimään kiekkoa, koska kiekko on tumman vihreä ja sulautuu metsään värinsä puolesta aika hyvin. Olenkin tästä syystä miettinyt valkoisen maalitussin ostamista ja kohokuvioiden värjäystä, jotta kiekko edes jotenkin löytyisi metsästä. Saa nähdä miten kiekko löytyy syksyllä enää...

Ei kommentteja: