25.8.2012

Frisbeepoint tour Lahti: Loppuraportti

Vuoden viimeiset kisat on nyt sitten pelattu ja fiilis on väsynyt sekä haikea. Vielä olisi intoa riittänyt tällä kaudella kisailla useampiakin virallisia kisoja, mutta syksy vaan tekee tuloaan ja kohta on kausi ohi. Palataan nyt kuitenkin vielä tämän päivän Lahden kisoihin.


1. Kierros

Eka kierros lähti liikkeelle 09.00 ja lähdin ite nelosväylältä. Treeniheittoja heitellessä heti ekat heitot meni sairaan hyvin ja vielä korille asti. Kun ite kisa alko ja tein avausheiton, niin tottakai kiekko otti jostain pikku oksasta sen verran kimmoketta, että se vaihto suuntaa ja meni juuri kiekon mitan verran mandon ohi. Jatkoin siitä sitten dropparilta seuraavan heiton ja jotenkin lähti tosi löysiä lähestymisiä muutamilla ekoilla väylillä. Heti ekalta väylältä tuplabogi. Tosin ajattelin tämän olevan vaan aamu kankeutta*

Suurimmat mun ongelmat ei kuitenkaan ollu heitoissa, vaan ihan muussa. Mukkulan rata kun on täynnä ihanaa viheriöä ja nurmikko oli varta vasten leikattu kisoja varten, niin tottakai leikattua nurmea ei oltu kerätty pois väyliltä. Tähän kun lisää aamukosteuden, niin kolmen ekan väylän jälkeen lenkkareista yksinkertasesti vaan hävisi pito, kun ruohotupot oli tukkinu kaikki kengän kuviot. Välillä ei auttanut sekään, että koitti tiipaikoilla tömistellä, kun tiipaikat itsessään tuntui ekalla kierroksella liukkailta (myös muiden kuin minun mielestä). Jostain syystä puolessavälissä kierrosta alko vasempaan akillesjänteeseen pistämään kävellessä ja putatessa. Tämä ei onneks mitään heittoa multa pilannu, mutta häiritsi aavistuksen keskittymistä. Onneks kipu hävis, kun vaihdoin tokalle kierrokselle kengät.

Oma peli oli aika hakemista etuysin loppuun asti, kun kokoajan otin bogia toisen perään. Takaysillä olin sitten tosi ongelmissa väylillä 13-16. Nämä väylät on aina ollut mulle ongelma Lahdessa. En vaan tiedä mikä niissä on, etten saan niitä sujumaan. Eka kierros oli pieni pettymys, koska jos eilen heitin +11 ja nyt +19, niin petrattavaa jäi. En päässyt ihan kunnolla pelaamaan oman game planin mukaista peliä, koska varsinkin alussa peli oli melkoista hakemista. Ei tuo lopputulos kyllä häävi ollut, jos kierroksella ottaa yhden pirkon, neljä paria ja loput bogia tai huonompaa.

*Eräs poolissani sanoi, että tuon "aamukankeuden" voi ymmärtää kahdellakin eri tavalla. Tarkoitin nyt kuitenkin tässä sitä, että peli ei sujunut aikaisen aamukierroksen takia. 

Ekan kierroksen tulokset. Lopputulos +19 ja sija 59.
 
2. Kierros
Tokalle kierrokselle päätin suoraan, että nyt sitten parannetaa ja huolella. Kuitenkin vuoden vika virallinen kisakierros kyseessä niin haluun, että jää hyvä fiilis kesän vikoista kisoista.

Lähdettiin liikkeelle väylältä 15. Kyseinen väylä ei edelleenkään ollu mulle mitenkään helppo, mutta olin onnellinen, etten kuitenkaan OB:tä väylältä ottanu. Etuysillä sain sitten pelivireen päälle ja ykköseltä sekä kutoselta nappasin pirkot. Tämän jälkeen tulikin muutama turha tunarointi, jotka rokotti. Muuten olisin ollut ihan tyytyväinen kierrokseen, mutta vika väylä pilasi kaiken. 14-väylällä otin peräti kolme heittoa putkeen OB:n! Eka avaus lähti vähän tuulen mukana, kun en huomioinut, että heitän alamäkeen. Tokaa heittoa varten löysin hyvän rännin, mutta Buzzzi feidasi lopussa outtiin. Kolmatta heittoa varten otin putterin käteen ja päätin, että nyt mennään korille. No ei menty: osuin keskelle puuta, mutta puu kun oli vähän hassun muotonen, niin siitä 90 asteen kimari oikealle ja suoraan OB:lle...
Hieno kierros lopetettiin sitten vähemmän hienosti kasilla.

Tänään ei ollut alkuunkaan tuuria mulla heitoissa mukana. Lähes kaikki OB heitot meni mulla kiekon mitalla tai maksimissaan muutamilla metreillä outtiin. Eli pientä huolellisuutta lisää, niin oltaisiin väylillä pysytty. Tänään ei vaan lähtenyt ja ei onnistunu muutenkaan. En pelannut omasta mielestä ihan täysin omalla tasolla ja välillä peliajatus ja game plan oli ihan hukassa, mutta toisaalta Lahden rata on mulle ehkä vaikein rata millä oon koskaa pelannu ja tästä syystä en oo oikein koskaan pelannutkaan siellä hyvin. Pitkät avoimet väylät ei vaan ole mun juttu. Sinänsä saa olla tyytyväinen omaan peliin, koska huonomminkin olisi voinu pelata. Jos ensi vuonna Lahteen Frisbeepoint saapuu, niin on varmaa, että mut tullaan näkemään treenaamassa väyliä 13-16!

Tästä on nyt sitten hyvä kääntää katseet kohti syksyä :)

2 kommenttia:

Jarno kirjoitti...

Siitä väylästä 14 sanoisin, että vaikka kolme peräkkäistä ob-heittoa (neljä ei tainnu olla jos väylätulos oli 8?) toki sapettaa, niin jos katsoo väyläkohtaisia tuloksia noista kisoista ja vaikka discgolfscoresista, niin huomaa, että par 4 on vähän liioittelua sille. Kisoissa siis kaiken kaikkiaan ainoastaan yks pirkku siltä väylältä ja discgolfscoresissakin 0.5% pirkkuja ja par-prosentit on samaa luokkaa ku tyypillisellä väylällä pirkkuprosentti.

Ite tajusin toisen kierroksen jälkeen, että mun olis pitäny pelata +2:n mukaan sitä. Lähdin siitä jotain par tai +1 -tulosta ottamaan ja se kostautu itellä ob-rankkuina. Se on vaan niin kapea väylä just niillä spoteilla mihin itellä käsi riittää.

Että +4 -tulokseen siltä ei tietenkään tarvitse olla tyytyväinen, mutta pirkku siitä on todella harvinainen amatöörikisassa ja par-tuloskin jo hyvä.

Ville Uurainen kirjoitti...

Joo toi 4 OB:ta saatto olla väärin laskettu (tänne), koska yksinkertasesti ei vaan enää kiinnostanut kuinka monta niitä oli. Niitä oli vaan 1-2 liikaa.

Vasurille kyseinen väylä ei ole vaikea ja olisin ollut tyytyväinen yhteen OB:seen, mutta kolme olisi ollut helposti vältettävissä, jos olisi vähänkään jaksanut keskittyä. Tosin helppo tämäkin on jälkiviisaana todeta. Miksi en sitten pelannut paremmin, kun mahdollisuus oli :)