3.8.2012

Välikatsaus kehittymiseen

Tämä olisi ehkä kannattanut tehdä vasta ihan kauden lopussa, mutta tehdään se sitten uudestaan. Eli ajattelin tällä kertaa tarkastella omaa kehitystäni tällä kaudella kisatulosten ja tavoitteiden kautta. Päätavoitteethan mulla oli tälle kaudelle nämä:

 • Nostaa pituusheittoa 110 metriin.
 • Kämmenheiton tekniikkaa pitäisi parantaa
 • 8-10m putit varmemmiksi
 • Viikkokisavoitto yksilö tai parikisoissa
 • Henkilökohtainen Hyvinkään radan rataennätys pariin tai jopa alle.
 • Vakiinnuta bägin sisältö ja löydä lisää luottokiekkoja
 • Vuoden pakollinen holari
Osa näistä on jo toteutunut, osa vielä odottaa ja osaa on aika vaikea vetää yli hyvällä omallatunnolla.


Nostaa pituusheittoa 110 metriin. 
Pituusheittoni on hieman parantunut viime kaudesta, kun tajusin alkaa heittämään ylivakaata kiekkoa annukkana. Jotenkin tämä sopii mulle paremmin kuin hyzerflipillä heittäminen. Olen tämän saavutuksen jo vetänyt yli, mutta toisaalta en ole sitä saavuttanut ehkä sittenkään. Suurin osa draiveistani putoaa sinne 95-105m välille. Kun viime vuotisiin heittoihin vertaa, sain viime vuonna tasan kerran kiekon putoamaan satasen viivan päälle. Eli kyllä muutamia metrejä on tullut lisää. Suurimmat pituuserot viime vuoteen on tullu midareilla heittämisessä. Niiden pituusheitto on mulla kasvanut huimasti. Ne heitot mitkä viime vuonna heitin viellä Teebirdillä, menee tänäpäivänä midareilla tai jopa putterilla.

Kämmenheiton tekniikkaa pitäisi parantaa 
Tämä tekniikka on oikeasti mulla parantunut, mutta ongelma onkin se, että käytän forea niin vähän kuin mahdollista. Jotenkin tiukat annukat on mun mieleen enemmän. Kuitenkin jos forella pitää heittää, niin nyt se onnistuu paljon helpommin, kun opin tuon kämmenen oikean asennon


8-10m putit varmemmiksi
Tämä on yksi niistä asioista, joka on loppujen lopuksi aika vaikeaa mitata. Mututuntumalta mun puttitaidot on parantunu, mutta oli ne kyllä suht hyvät viime kauden lopussa muutenkii. Olenhan mä tehnyt noita "puttitestejä", mutta loppujen lopuksi se ei kerro ehkä kuitenkaan kaikkea mun puttitaidosta. Riittää että testipäivänä sattuu tosihyvä puttauspäivä, niin nopeasti sitä luulee olevansa tosi hyvä puttaaja. Yleisesti musta tuntuu, että putti varsinkin pidemmiltä matkoilta uppoaa nyt paremmin, mutta silti edelleen liian huonosti. Vielä kun tämän mun putterihässäkän tässä saisi kuntoon, niin voisi olla helpompi keskittyä tuohon puttaamiseen muutenkin.


Viikkokisavoitto yksilö tai parikisoissa
Tämän tavoitteen kohdalla olen edistynyt kaikista eniten. Katselin juuri viime kauden viikkokisatuloksiani ja tältä ne näyttää tilastojen varjossa:
 • Pelatut viikkokisat: 7kpl
 • Paras sijoitus: 3/11 tuloksella +7
 • Tulokset: +6 / +12
Tämän vuoden tulokset:
 • Pelatut viikkokisat: 12kpl
 • Paras sijoitus 1/27 tuloksella +1
 • Tulokset +1 / +12
Tänävuonna viikkokisaajia on tullut reilusti puolet lisää Hyvinkäälle ja kun vielä viime kesänä +10 tuloksella olit top10 joukossa, niin nyt tarvitaan jo puolet parempi tulos! Eli kisojen taso on noussut huimasti. Viime vuonna heitin tuota +7 tulosta suurimman osan. Yhden kerran taisin jopa +6 päästä. Tänävuonna olen jo kahdesti kisoissa heittänyt +1 ja muutamia kertoja paremmin kuin +5. Eli kisatulokset on parantunu parhaimmillaa 5 heitolla.

Henkilökohtainen Hyvinkään radan rataennätys pariin tai jopa alle. 
No ensin mentiin pariin ja sitten parannettiin kaksi alle pariin. Sen jälkeen en ole miinuksen puolelle päässyt kertaakaan.


Vakiinnuta bägin sisältö ja löydä lisää luottokiekkoja 
Tämä on toinen sellainen tavoite, joka on aika vaikea mitata. Mulla on viime talvesta bägi taas vaihtunut lähes puolella, mutta sillä ei välttämättä ole aina tekemistä sen kanssa, että etsisin sitä luottokiekkoa. Olen joutunut tekemään muutoksia siksi, että olen kehittynyt ja heittovoiman lisääntyessä osa kiekoista oli aivan liian alivakaita. Eli jouduin vaihtamaan kiekot uusiin, jotta pystyn heittämään niillä samanalaisia heittoja kuin mitä heitin viime kaudella mun vanhoilla kiekoilla. Kyllähän tällekkin kaudelle on noita luottokiekkoja tullut lisää esim. Predatorit. Olen muutenkin tämän kauden pelannut paljon yksinkertaisemmalla bägin sisällöllä. Viime kaudella kun vielä ihmettelin tuota kiekkojen eri kulutusasteilla pelaamista, niin nyt sitte itse pelaan juuri näillä eri kulutusasteisilla kiekoilla ja vain muutamilla eri malleilla. Ja täytyy sanoa, että on ollut paljon helpompaa valita kiekkoja heittoihin, kun ei tarvitse viidestä eri mallista valkata.


Vuoden pakollinen holari 
Odottaa edelleen. Toisaalta en jaksa ottaa tästä stressiä, kun viime kaudella heitin holareita peräti neljä.Kyllähän tässä selvästi ollaan eteenpäin menty teknisesti. Tällä kaudella muutenkin olen panostanut paljon enemmän treeniin ja kun olen tätä blogia kirjoittanut (ja ilmeisesti tätä joku myös lukee), niin se tuo sellaista tietynlaista hyvää painetta omaan peliin ja treeniin, koska osa pelaajista varmasti tunnistaa mut ja odottaa multa tietynlaista tasoa. Mielellään sitä pelaa ihan vakavissaan, jos omia kokemuksia haluaa näin yleisesti jakaa ihmisille.

Loppujenlopuksi pelaan pelkästään siksi, että tämä on hauskaa ja nautin pelaamisesta sekä uusien ihmisten tapaamisesta. Se on mulle sitä frisbeegolfia parhaillaan. Omien rajojen rikkomista ja hauskanpitoa yksin sekä muiden pelaajien kanssa.

Ei kommentteja: