13.10.2012

Tuotetesti: Discmania 1st run C-line FD (Jackal)

Kun ekat Jackalit tuli markkinoille, tottakai hommasin itselleni moisen lätyn suurin odotuksin. Oletin kiekon olevan suht suoraan lentävä suurella liidolla oleva väylädraiveri. Sain kuitenkin erittäin alivakaan ja maltilla heitettävän lätyn, jota en oikeestaan koskaan jaksanut opetella. Nyt markkinoille puski uusi C-linen versio, jota mainostettiin vakaammaksi malliksi verrattuna S ja D-lineen. Pakko oli ostaa C-line testiin ja selvittää oliko tämä nyt se kiekko mitä alunperin halusin.


Testiareenana toimi Nastolan urheilukeskuksen hiekkakenttä, jossa olen aikaisemminkin käynyt pituutta heittämässä. Otin vertailukiekoksi reilun viikon vanhan Innova Star Valkyrien (170gr) sekä pari päivää vanhan Innova Star Eaglen (175gr)

Jackal on ulkomuodoltaan pysynyt samana. Kapea rimmi ja suuri kupu löytyvät myös tästä mallista. Hetken paiskottuani eri kulmissa kiekkoa olin aika yllättynyt kuinka se mun käsissä käyttäytyy. Flättinä heitettynä kiekko lentää leopardin tyylisesti, mutta ei tee kuitenkaan niin isoa kääntöä. Annukkaheitoissa kiekko lähtee aavistuksen palautumaan, mutta kuitenkin jatkaa näitisi sivuliidossa melko hyvin. Lukujen mukaan Jackal on lennoltaan vakaampi kuin Valkyrie ja niin se on myös käytännössä. Molemmille kun antaa vähän hyssekulmaa ja heittää täysiä, niin Valkyrie tekee selvän ässän, kun taas Jackal saattaa vain suoristua. Eli kiekko sopii myös Hyzerflippejä suosivalle heittäjälle.

Muiden Jackal mallien ongelma mun käsissä oli sen kippailu. En montaa heittoa saanut edes S-linellä pysymään hanskassa 80m paikkeille. Silloin kun heitto lähti, niin sitten kyllä mentiin ja pitkälle. C-line kestää huomattavasti paremmin voimaa. Pistin kaikki peliin Jackalin sekä Valkyrien kohdalla ja molemmat putosivat aika samoille viivoille 80-90m hollille. Vaikka C-linessä nuo liito-ominaisuudet ei ole silmämääräisesti niin suuren tuntuiset, niin ainakin itselläni silmä petti tässä asiassa. En usko, että olisin heittänyt kevyellä ja nopeammalla kiekolla yhtä pitkiä siivuja kuin Jackalilla, ellei Jackalin liuku olisi niin hyvä.

Kun Jackalia vertaa Eagleen, molemmat tekevät pienen käännön täysvauhdissa, mutta loppufeidi erottaa nämä kaksi toisistaan. Lukujenkin perusteella Eaglen loppufeidi on isompi ja myös käytännössä asia on näin. Tosin Jackal lensi mun käsissä tästä parista pidemmälle.

Lopputulos

C-line Jackal oli melkoinen yllätys S-linen jälkeen. Nyt vihdoin sain sen Jackalin, mitä halusin alunperin. Lättyä voi paiskata oikeasti menemään kovaa, eikä se kovin helpolla kippaa. Lentoradan puolesta toi -1/1 pitää aika hyvin paikkaansa. Tosin mielestäni tämä C-line vaatii enemmän voimaa muihin muoveihin verrattuna kääntääkseen lennon aikana. Kovaa heittäville tämä sopii hyvin. Kiekko toimi moitteettomasti 70m-> matkalla, eli jos vanhat Jackalit sinne asti lentää, niin tätäkin kannattaa kokeilla, jos etsii vakaampaa versiota.

Jos haluaa nätisi kiekosta sanoa, niin kiekko on vähän kuin turboahdettu pikkuauto. Mielestäni tämä kiekko ei pituuden puolesta paini väylädraivereiden kanssa samassa sarjassa, vaan haastaa jo 9-10 nopeuksisia pituusdraivereita pituuskapasiteetissa. Monipuolisuutta kiekosta myös löytyy. Täysiä flättinä heitettynä kiekko toimii vähän kuin Innova Leopard, pienellä hyssellä kuin Jackal ja suuremmalla hyssellä kuin Teebird/TL. Ainoa ero edellämainittuihin malleihin on se, että Jackal saattaa vaan lentää pidemmälle liidon ansiosta.

Näiden testien jälkeen tuo Valkyrie, lepopard ja teebird saa bägistä väistyä. Miksi kantaa kolmea kiekkoa, kun Jackal on vähän kuin All in 1-paketti. Eagle jää kuitenkin Jackalin pariksi vähän ylivakaammaksi kaveriksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

S-line Jackal oli ensimmäisiä kiekkoja mitkä ostin. Kippaa kuitenkin liian herkästi ja olenkin miettinyt juuri C-linen kokeilemista. Tästä oli apua, taidan todellakin ostaa lötän ja kokeilla.

Ville Uurainen kirjoitti...

Suosittelen melkeinpä suoraan siirtymään 2nd runiin. Sen on vielä vakaampi kuin 1st run. Itse en ole kyseistä lättyä koskaan testannut, mutta näin olen kuullut.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Hyvää kirjoitusta kiekosta.
Tämä c line menee kokeiluun, kun d line jackal meinaa kippailla yli...