12.10.2012

Uuden muovin sisäänajoa

Eilen oli sen verran hyvä keli, että pääsin pelaamaan töiden jälkeen kierroksen Nummelanharjulla. Bägissä mukana oli tottakai kaikki uudet lätyt.

Itse pelaaminen ei jostain syystä mulla ole ikinä vielä Nummelanharjulla ollut sellasta omaa tasoa. Löysin siihen ehkäpä jo syynkin: en vaan osaa heittää niin suurilla eri korkeuseroilla. Jokaisella pelaamallani radalla oon huomannu tiettyjä juttuja, jotka kehittää tehokkaasti tiettyjä pelillisiä osa-alueita. Hyvinkäällä joutuu heittämään tarkasti kapeilla ränneillä, Lahdessa joutuu heittämään paljon täysiä ja Nummelanharjulla joutuu tekemisiin korkeuserojen kanssa. Jos nämä kolme rataa hallitsisi hyvin, niin alkaisi olla pakka aika hyvin kasassa.

Toinen peliä heikentävä huomio liitty lähestymisiin: hiekalla kun kiekko ei liu'u, niin lähestymiset jää sen 20-15m päähän korista. Hyvinkäällä kun on tottunut maaston ottamaan huomioon, niin pystyy liu'uttamaan kiekon korin alle. Nummelanharjulla se ei onnistu. Vaikka teinkin uudet ennätykseni Nummelanharjulla, on ne silti hävettävän huonot. Uusi enkka nyt +10. Tuosta saisi helposti ainakin puolet pois, jos vaan saisi pelin kulkemaan samalla tavalla kuin muillakin radoilla.

Uusista kiekoista jäi pelkkä positiivinen kuva. Nukella heitin ekan kerran kolmosella avauksen ja heitin aika metritolkulla pitkäksi, kun en tajunnu sen lentävän niin kevyesti pitkälle. Kympillä pommitin nukea uudestaan pienessä annukkakulmassa, mutta kiekko ei halunnutkaan palautua ja lensi vasempaan metsään. Eli vähän pitää opetella vielä kulmat heittämiseen, mutta sen nyt totesin, että pituuspontentiaalia kiekosta löytyy.

Putteri toimi niinkuin sen pitikin, joten siitä ei sen enempää. Eagle oli positiivinen yllätys mun käsissä. Käytin kiekkoa aika monellakin väylällä ja se tuntui paljon monikäyttöisemmältä kuin Teebird. Kovaa heitettynä aavistuksen alivakaa, mutta aina varma palautuminen. Tulee myös pienistä annukoista ulos paljon tehokkaammin kuin oma Tiipparini. Dronea en ihan hirveän useasti käyttänyt, mutta huomasin kuitenkin sen ylivakauden aika nopeasti. Kiekko vaatii voimaa vähän eritavalla kuin Vector.

Sitten oli vielä Jackal. En halua vielä kertoa sen enempää lätystä, koska viikonloppuna olisi tarkoitus käydä sillä nakkaamassa pituusheittoa Nastolassa ja samalla tehdä tuotetesti kiekosta. Sen verran voin sanoa, että tämä on se Jackal, jota olen odottanu.

Ei kommentteja: