17.11.2012

asetonia, uutuuksia ja heittelyä

Eilen illalla & tänään innostuin vaihteeksi customoimaan kiekkojen stämppejä siinä sivussa, kun poistelin myyntiin tulevista kiekoista nimiä. En tiedä miksi, mutta tykkään Discraftin kiekoista enemmän, kun niistä nappaa rinkulan stämpistä pois niin, että jättää vain kiekon nimen keskelle. Näin kävi molemmille predatoreille sekä uudelle Nukelle, josta myöhemmin lisää. Myös Elite X nukesta poistin kaiken muun tekstin ja jätin vain keskikuvan jäljelle.
Customoidut kiekot. Kuvassa myös uusi Nuke (vasen alalaita)

Varmaan vähän jokaisella pelaajalla on joskus käynyt niin, että lähtee vaan kiertelemään kauppoja ja sitten käy vähän niinkuin näin:

Seuraava keskutelu on käyty mun pään sisällä ei kenenkään kanssa.

"Myytäisköhän tuolla kiekkoja? Ai näköjään myydän. No menenpäs vähän hypistelemään. Ei vitsi tää olis kyl siisti omistaa, mutta en välttis kyllä tarvii sitä, ku mulla on jo vastaava. Ai mut tää on kevyempi ja varmaa lentää pidemmälle. Nii ja olihan se palkkapäiväkii just. Aika yllättävän halpa, vaikka ostankii muualta ku ihan frisbeeliikkeestä. Ei hitto pakko se on ottaa mukaa, ku on vielä ainoa kappale tällä painolla".

Näin sitten lähti 160-166gr ESP Nuke matkaan Nastolan Robin Hoodista. Ei varmaan tarvitse enempää perustella miksi ostin sen.

No tänä aamuna sitten käväsin Nastolan Pajulahden radalla heittämässä ja lopputulos -4 aivan karmealla putilla. Heitin alle 5m pirkkoputteja semmoset 4-7 rautoihin. Jos putti olisi edes vähän toiminut, niin olisi tullut omat rataenkat. Lähestymiset oli vaan niin rautaisia tänään. Loppuun vielä heitin pituusheittoa, kun juoksurata oli täysin sula. 

Oletin uuden Nuken olevan samanlainen alivakaa rimpula kuin esim. Blizzardit ovat mun käsissä olleet. Kokeilin ihan alkuun vaan pientä rentoa hyzerflip heittoa ja Nuke ei ollutkaan ihan niin alivakaa kuin oletin. Rennolla rykäsyllä Nuke nieli metrejä vajaat 90m ja kippaamisesta ei ollut tietoakaan. Kun aloin täysiä riuhtomaan ja vähän kulmaa lisäämään, niin Nukehan tästä vaan tykkäsi ja seuraava heitto putosi reilun metrin vajaa 110m, jota harvoin heitän. Muutaman epäonnistuneen heiton heitin vielä, kun en vielä osannut kulmaa kunnolla antaa ja kaikki nekin putosi lähelle 100m viivaa. Koitin vertailla muita Nukeja ja Blizzardia heittämällä niitä vuoronperään, mutta en saanut millään Blizzua pysymään vakaana ja se kippasi joka kerta. Ti Nuke lensi myös satasen rajoille, mutta sitä pitääkin heittää mun kohdalla korkeessa annukassa, jotta saan sen lentämää pitkälle.

Tein myös samalla hyvän huomion, jota en ollut aikasemmin pituusheiton kohdalla tehnyt: Alivakaita kiekkoja kannattaa heittää hyzerflippinä yläviistoon. Olen aina heittänyt pituusheittoa sillä logiikalla, että 2-3m korkeita heittoja suoraan etenpäin, jotta korkeus ei syö metrjä. Tosin usein alivakaat kiekot ovat juuri silloin mulla kipannu. Nyt kun aloin antamaan kiekoille vähän lisää ilmaa alle, niin alivakaatkin kiekot kerkesi paremmin palautumaan ja tällä napsi metrejä. Ylivakaiden kiekkojen kohdalla olenkin aina heittänyt korkeaa annukkaa, niinkuin Deep in the game:ssa opetettiin.

Kyllä nyt vähän siltä haiskahtaa, että Blizzard Boss saa väistyä ainakin hetkeksi uuden Nuken tieltä. Molemmat kiekot varmasti ottaa yhtä paljon metrejä onnistuneilla heitoilla, mutta jos 3-9gr painavempi kiekko lentää samoille metreille, niin jossain määrin painavempi kiekko on parempi vaihtoehto, jos vähääkään tuulee.

Nuken lisäksi bägiin on tulossa pari muuta uutta kiekkoa. Frisbeegolf-forumilla sain tehtyä vaihtokaupat: Saint & kevyt Ti Buzzz  vaihtuu Elite Z Avenger SS & FLX Surgeen. Molemmat kiekot tulee testimielessä bägiin. Surge varsinkin tulee Predojen rinnalle vakaammaksi versioksi. Avenger SS taas pitkien matkojen annukoihin ja voisi tällä ehkä alkaa ensi kesänä rollereitakin treenaamaan. Rollerit onkin mulle ihan uusi alue, jota en hallitse sitten yhtään.

Ei kommentteja: