14.11.2012

Kauden yhteenveto osa 1/3

Vaikka kausi ei olekkaan ihan 100% ohi, niin aloitan silti huikean syvällisen kauden yhteenvetotrilogian. Tuskin tässä enää tänävuonna mitään ihmeitä tapahtuu tekniikan tai kiekkojen osalta. Tässä siis lyhyesti pitkän kaavan mukaan koko kausi pakettiin. Olen jakanut vähän osiin eri osa-alueita, koska muuten tätä yhtä juttua olisi lukenut niin pitkää, että ensi kausi olisi mennyt jo, ennenkuin tämä teksti on loppuun luettu.

Ekassa jutussa käydään läpi tämän kauden tekniikkaan sekä kilpailuun liittyvät jutut.
Tekniikka

Heti ensimmäisistä teksteistä löysin viime talvena tekemäni havainnon kiekon gripistä. Kun muutin käden asentoa enemmän kiekon sivulle, niin tämä mahdollisti varmemman otteen nopeammista draivereista sekä samalla lisäsi kiekon spinniä. Tämä on kasvattanut pituusheittoa about 5-10m.

Myös forepuoli parani, kun muutin kiekon otetta. Ennen pidin kämmenen pystyssä, mutta tälle kaudelle yksinkertaisesti käänsin kämmenen kokonaan väärinpäin. Tämä toi lisää spinniä ja "lepakkoheitot" loppu lähestulkoon kokonaan. Tosin tällä kaudella lähes mun tavaramerkiksi muodostui foren käyttämättömyys, koska suosin edelleen tosi paljon annukoita. Kyllä forejakin käytän, mutta en paljoa. Tätä pitäisi vaan rohkeasti lähteä lisäämään kierroksilla ensi vuodelle.

Puttaaminen oli vaikeaa kauden alussa niinkuin aina. Jotenkin mulla on kaikkien kausien aikana muuttunut puttitekniikka suuntaa tai toiseen. Myöskään tämä vuosi ei ollut poikkeus. Ensin heitin pikku hyssellä sellasta "rannenäpyä", joka toimi loistavasti. Sitten jotenkin tyyli muuttui enemmän suoraan spinniputtiin, joka ei taas toiminut ollenkaan. Kun jotenkin taas pääsin vanhaan samaan tekniikkaan, vaihdoin putteria. Päätin kokeilla jäykempää putteria ja nyt uuden Yeti Pron Aviarin kautta olen siirtynyt lähes kokonaan spinniputteihin. Tämä on tuntunu kaikista luonnollisimmalta puttitavalta tolla kiekolla. Alkukaudesta puttiasentokin on muuttunut. Alkukaudesta vielä puttasin täysin sivuttain koriin nähden, mutta nyt rintama on täysin koriin päin heiton aikana (lukuunottamatta kiekon saattoliikettä)

Kilpailut
Viikkokilpailut
Viikkokisoja tuli kierrettyä tänävuonna hyvä läjä. Kaikista vuoden viikkokisoista voitin kaksi. Tämä on hyvä suoritus ainakin mun mielestä, koska tämän kauden tavoite oli voittaa yhdet kisat.

Frisbeepoint tour - Nummelanharju
Ekat PDGA-rating kisat. Meni vähän penkin alle varsinkin tokalla kierroksella, kun en ottanut ruokaa kierrokselle ja heikko olo yllätti. Kisan aikana myös osa kiekoista teki tepposet, kun ei ollut kerennyt opetella kaikkia vanhoja kiekkoja kuntoon. Vanhat luottokiekot kippaili kulutuksen sekä painon takia ja kisan jälkeen osa bägistä tulikin uusittua. Paljon tuli myös opittua kisaan valmistautumisesta. Ennen kisaa olin vetänyt viikkokisat ja Innova pariskabat päälle, enkä pitänyt päivääkään taukoa. Tämä näkyi jo heittoinnossa. Vaikka sijoitus oli huono, niin paljon tuli opittua.

Frisbeepoint tour - Hanko
Vuoden ehdottomasti parhaat kisat. Vaikka inohsin rataa ekalla kierroksella, alkoi se pikkuhiljaa tulla tutuksi seuraavilla kierroksilla ja kisan jälkeen jäi sellanen fiilis, että voisi mennä pelaamaan uudestaankin. Parhaiten jäi mieleen ensimmäinen kierros, jota voisi sanoa vuoden parhaaksi kierrokseksi. Oman poolin pelaajat olivat selvästi mua parempia, mutta pysyin todella hyvin perässä koko kierroksen ajan. Loppuväylillä tuli upotettua vielä haaraputti reilusta kympistä sisään. Moista puttia en ole koskaan treenannut saatika missään upottanut. Kierros sai ratingkia reilut 900.

Varsinkin vikalla kierroksella rata alkoi painaa jaloissa ja se näkyi pelissä. Kierros rämmittiin kuitenkin kunnialla loppuun ja vähän jäi huono fiilis kokonaisuudessaan. Kuitenkin tuo maaginen eka kierros lohdutti niinkin paljon, että Hangosta irtosi paras kisasijoitus tältä kaudelta.

Frisbeepoint tour - Lahti
Tämä kisa jäi lähinnä mieleen toisen kierroksen katastrofi lopusta. Edellisen päivän treenikierroksella heitin +13, mutta seuraavana päivän heti ekalta kierrokselta yli +20 tulos. Toinen kierros oli suht siedettävä vikaan väylään asti, mutta sitten peli repesi puiden kautta OB:n heittelemiseen.

Buzzz vs Roc
Mukava lisäkisa tälle vuodelle. Hyvällä fiiliksellä heitin kaikki kierrokset huonosta kiekosta huolimatta. Oma Buzzzini oli aivan törkeän alivakaa ja se meinasi aina kipata, kun vähääkään laittoi voimaa taakse. Kuitenkin onnistuin hankkimaan joukkueelleni pisteitä hyvin ja taisin olla koko kisan jaetulla 8.sijalla parhaiden pistemiesten joukossa.

Ei kommentteja: