3.11.2012

Tuotetesti: MVP Neutron Volt

Nopeasti yhdeksi lempikiekkobrändikseni noussut MVP toi markkinoille ensimmäisen draiverinsa. Aiemmin valmistajalta on tullut kaksi putteri sekä kaksi midaria. MVP tunnetaan kiekkojensa puolesta parhaiten siitä, että kiekot valetaan kahdesta eri muovista. Myöskään Voltin kohdalla ei olla kompromissia tehty.

Volt on määritelty väylädraiveriksi ja luvuiksi kiekolle on laitettu 8/5/-1/2 (Frisbeepoint) sekä 7/5/-0.5/2 (Powergrip & Flightanalyzer). Kumpi sitten pitää paremmin paikkaansa, se saattaa selvitä vielä jossain vaiheessa. Testin vertailujen ja tulosten aikana olen pitänyt 7/5/-0.5/2 lukemia "oikeina".

Lennoltaan kiekko on hyvin MVP:mäinen. Tämä on teoriassa erittäin vaikea selittää, mutta lentorata varsinkin loppufeidin kohdalla on erilainen verrattaessa muihin markkinoiden kiekkoihin. Kiekko käyttäytyy erittäin (lähes naurettavan) rauhallisesti koko heiton ajan ja tämä johtunee MVP:n käyttämästä GYRO tekniikasta. Kiekko siis pysyy suorana todella pitkään ja lopussa tekee nopean pienen loppufeidin. Kiekko pitää erittäin hyvin annukka sekä hyssekulman lähes maahan saakka. Varsinkin annukkaheitoissa tuli melkoinen ylläri, kun kiekko suoristui, mutta ei lähtenytkään palautumaan, vaan jatkoi sivulle lentoa. Eli tällä kiekolla pystyy tekemään todella pitkiä kääntöjä.

 Testikiekkoina käytännössä mulla oli:
  • Uudenkarhea MVP Volt 175gr
  • Lähes uusi Discmania C-line FD (Jackal) 175gr
  • Innova Star Eagle 175gr
Vertailukohteena teoriassa vanhojen heittojen pohjalta
  • Innova Star Teebird 175gr
  • Latitude 64 Opto Saint 174gr

FD vs Volt

Kun veraillaan lentoratoja numeroina, niin kiekot ovat aika identtiset. FD on yhtä nopea, mutta paremmalla liidolla sekä pienemmällä loppufeidillä varustettu. Tämä piti testieni perusteella aika hyvin paikkaansa. Jackal repii pienellä vedolla paremmin metrejä kuin Volt, mutta kovaa heitettynä Volt on vakaampi ja kiekolla tuntui olevan mun käsissä potentiaalia lentää Jackalia pidemmälle. Kuitenkin kovaa heitettynä Voltillekkin pitää antaa hyzerkulmaa hieman, tai muuten kiekko kippaa. Kuitenkin vain pieni kulma riittää ja Volt tekee nätin ässän varmalla loppufeidillä.


Teebird & Eagle vs Volt

Tiipparin ja Eaglen otin vertailuun niiden lentoratojen takia. Kaikki nämä kolme kiekkoa omaavat saman nopeuden ja lähes saman liidon. Lukujen mukaan Teebird on suorempaan lentävä kuin Volt. Tämäkin pitää hyvin paikkaansa. Siinä missä Teebird lentää luotisuoraan, Volt lähtee kääntämään ässään. Tosin kyllä Voltinkin saa luotisuoraan lentämään, jos sillee tarjoilee kunnolla kulmaa, mutta Teebird on luonnostaan suorempaan lentävä.

Eaglen turni on lukujen mukaan merkitty -1, joka on lähes sama Voltin kanssa, mutta omien heittojen perusteella Volt tekee huomattavasti suuremman käännön täydessä vauhdissa kuin Eagle.

Saint vs Volt
Tämä taistelukaksikko on ehkä vaikein ratkaista kummankaan hyväksi. Saint on hieman nopeampi sekä suuremman liidon omaava kuin Volt. Molemmat ovat lentoradaltaan hyvin samanlaiset, Voltin ollessa ehkä vähän alivakaampi. Omien kokemusten perusteella Saint jos lähtee kääntämään pieneen annukkaan, niin se ei meinaa palautua kovinkaan helposti varsinkaan kovaa heitettynä. Volt on tässä tapauksessa luotettavampi. Pituutta heitettäessä luulen, että Saintilla saattaisi lähteä pidemmät siivut nopeuden ja liidon ansiosta, mutta tämäkin on taas niin heittäjästä kiinni.

Oma Volttini

Mikä on sitten paras

Jos vertaillaan nyt rehellisesti Voltin, Saintin ja Jackalin paremmutta, niin on lähes mahdotonta sanoa mikä näistä on paras. Volt ja Jackal on hyvin samanlaisia, mutta Jackal ottaa paremmin metrejä pikkuvoimalla.  Täysiä heitettynä mielestäni Volt on Jackalia paljon luotettavampi. Saint taas lentää Voltia pidemmälle. Jos johonkin loppuratkaisuun pitää päätyä, niin sanoisin, että Volt on Jackalin ja Saintin väliinputoaja. Se lentää kovaa heitettynä pitkälle ja todella varmalla lennolla. Jackal ja Saint ovat hyviä siinä, mihin ne on suunniteltu, mutta Volt tuntuu hyvältä kompromissilta näiden kahden väliltä. Jos lentolukujen kohdalla kiekko pitäis arvottaa, niin mielestäni tuo Frisbeepointin antamat 8/5/-1/2 on kyllä lähempänä totuutta kuin muut.

Voittajan näiden kolmen välillä saa selville, kun ottaa kaikki kolme käteen ja testaa mikä on omasta mielestä paras :)

Loppusanat

Kiekkona Volt on mielestäni ihan ostamisen arvoinen ja onnistunut lätty. Se on monipuolinen ja lentää tarvittaessa pitkälle. Ottaen huomioon, ettei kyseessä ole mikään ääryysdistance draiveri, vaan tarkka väylädraiveri. Eli ei tällä nyt monia satoja metrjä heitetä, mutta tarkka kiekko kyllä on. Kelpo yleisdraveri.

Ei kommentteja: