3.1.2013

"Releet on vimpan päälle, mutta..."

Nyt on ensi kauden alkua varten kaikki kiekkohankinnat ja muutokset bägiin tehty. Pitkän pohdinnan, säädön ja väännön jälkeen olen saanut suht hyvän tasapainoisen paketin aikaiseksi, mutta todennäköisesti muutoksia vielä tulee. Muutokset tulevat lähinnä olemaan joidenkin mallien pois putoaminen bägistä ja vanhojen mallien lisääminen bägiin. Tässä lyhyt katsaus kauden aloituskokoonpanoon.


Putterit+heittoputterit
 • Innova Yeti pro aviar 175gr
 • Innova Yeti pro aviar 175gr
 • MVP Neutron Anode 175gr
 • MVP Neutron Ion 170gr
 • MVP Proton Ion 175gr
Viime kauden putterilöytö Yeti pro Aviar jatkaa siis siitä mihin viime kaudella jäi. Tällä kaudella tuskin putteria tulen vaihtamaan. Sen sijaan heittoputterit menivät uusiksi. Viime kaudella P1 & P2 ajoivat hyvin asiaa ja P1 lätyn olen edelleen säilyttänyt pahan päivän varalla itselläni. Sen sijaan P2 kanssa oli vähän ongelmia, koska D-line oli tosi hyvä heittoputteri pienen kulumisen jälkeen, mutta Hyvinkään puuviidakossa lätty meni parissa viikossa käyttökelvottomaksi flipperiksi. S-line taas on hieman liian jyrä heittoputteriksi mulle ja sitä olisi saanut käydä muutaman reissun ajan Hangon tapaisella radalla hakkaamassa kallioihin, jotta se lentäisi vähän suorempaa. P-linen muovi sen sijaan oli käsiini liian liukasta. Tästä syystä bägiin vaihtui Ion. Otin tarkoituksella kevyemmän Ionin yleisheittoputteriksi, koska se tuskin on niin jyrä kuin täysipainoinen versio. Anode taas menee luotisuorissa lähestymisissä parhaiten. Painavempi Ion menee bägiin varakiekkona. Eli se ei aina ole edes mukana.


Midarit
 • MVP Eclipse Proton Axis 177gr
 • Discraft Titanium Buzzz 175gr
 • MVP Proton Vector 174gr
 • Discraft FLX Drone 177+gr
Midariosasto on mennyt aavistuksen verran uusiks. Meteorista päätin luopua, koska uskon Anodella saavan heitettyä tarvittavat annukat. Meteorin olemassaolon syy bägissä ylipäätään oli annukkalähestymiset. Sen sijaan tänään bägiin saapui jo yli vuoden himoitsemani Axis. Axis ilmeisesti on aika samanlainen kuin Buzzz ja tässä tuleekin ensimmäinen ristiriitä bägissäni. Buzzz on jo muutamia vuosia ajanut ykkösmidarin paikkaa bägissäni ja en sitä millään viitsisi bägistä poiskaan heittää, mutta kaikki riippuu hyvin pitkälti siitä, kuinka vakaa Axis on. Jos Axis on hieman alivakaa, saa Buzzz jäädä, koska en saa Ti Buzzzia kääntämään mihinkään flättinä heitettynä. Jos taas Axis on vakaa ja lentää pitkälle, niin buzzz menee silloin varakiekoksi.

Syy miksi suosin paljon MVP:tä on parin kauden aikana todettu kiekkojen todella hidas kuluminen ja tasalaatuisuus. Olen paiskonut Vectoriani pitkin puita ja kallioita pari vuoden ajana. Kiekko ei silti ole tästä moksiskaan ja edelleen lentää samalla tavalla kuin pakasta otettu uusi lätty. Kun kiekkojen lentorata pysyy samana vuosia, niin ei tarvitse hamstrata kymmentä kappaletta tiettyä runia kiekosta varastoon, vaan jos kiekko häviää, niin uusi kaupasta ja vanha meno jatkuu.

Vector & Drone edustaa sitten vähän tuulisemman & tiukkojen hysselähestymisten linjaa. Vector napataan silloin käteen, kun tuuli on sen verran kova, että Buzzzia & Axista ei uskalla lähteä koittamaan. Jos taas tuuli on lähes myrskyn tasolla, niin Dronea ei ole vielä vienyt mikään tuuli mulla mukanaan.


Väylädraiverit+erikoiskiekot
 • Discraft Titanium Stalker 175gr
 • Innova Star Eagle 175gr
 • MVP Neutron Volt 175gr
 • Discraft Dyed Elite Z Avenger SS 172gr
 • Innova Echo Star Teebird 175gr
Väylädraiverit ovat eniten tuottaneet päänvaivaa kasatessa bägiä. Koko setti on hieman muuttunut ja FD on pudotettu pois bägistä, koska koin Voltin paremmaksi. Erikoiskiekoksi kutsun Avenger SS:ää, koska se tulee puhtaasti rolleri/annukka kiekoksi. Muulloin kiekolle ei juuri ole käyttöä.

Ongelmia tuottaa Eagle-Stalker-Teebird kombo. Eagle ja Stalker on bägiin ostettu lähinnä testimielessä ja varsinkin Stalkerin olisi tarkoitus olla suoraanlentävä draiveri kapeilla väylillä. Nyt sitä on hoitanut Teebird, mutta kiekon loppufeidi on usein ollut sen verran iso, että metsässä ollaan oltu kerran jos toistekkin. Tästä syystä Stalker olisi oiva kiekko bägiin, jos se vaan lentää suoraan, eikä ole liian alivakaa.

Eagle taas on tosi mukava kiekko heittää, mutta tuleeko kiekolle sitten käyttöä. Sen oikeastaan näkee vain pelaamalla, koska en kerennyt kiekkoon kunnolla tutustua viime kaudella. 

Pituusdraiverit
 • Discraft Elite Z Surge SS 174gr
 • Discraft Elite Z Surge 168gr
 • Discraft ESP Surge 174gr
 • Discraft ESP Predator 164gr
 • Discraft Elite Z Predator 164gr
 • Discraft Elite Z Predator 172gr
 • Discraft ESP Nuke 160gr
 • Discraft Titanium Nuke 170gr
 • Discraft Elite Z Nuke 164gr
Pituusdraiverit olen saanut supistettua kolmeen (tai neljään, miten sen SS-mallin nyt ottaa) malliin. Surget tulevat suoriin/hieman kääntäviin heittoihin ja Predatorit suoriin heittoihin suurella loppufeidillä, tuulelle sekä pitkiin hysseheittoihin.

Nuket ovat sitten sen mun ääryyspituusheittojyrä. Bägissä kulkee aluksi vain ESP ja Ti versiot. Elite Z Nuke onkin hommattu toistaiseksi varakiekoksi. Huomasin ESP:n kuluvan aika nopeaa tahtia, joten ei välttis tarvitse älyttömiä määriä sitä paiskoa, jotta se siitä tulee täysin hallitsematon flipperi. Siinä vaiheessa, kun ESP menee käyttökelvottomaksi, niin Elite Z ottaa ykköspituusdraiverin paikan. Ti on sen verran ylivakaa ja painava kiekko, että sitä heitän myös tuulella. Oma käsi ei vielä riitä kääntämään kiekkoa flättinä suuntaan eikä toiseen. Parhaat metrit sillä lähtee korkeilla annukkaheitoilla.


Bägi
Myös yllättäen laitoin jälleen bäginkin vaihtoon. Tämä on nyt kolmas bägi kolmen vuoden aikana. Ensimmäinen E Ray oli muuten hyvä, mutta tuntui hajoavan vähän turhan nopealla vauhdilla. Innovan kohdalla tuli tehtyä pieni ylilyönti bägin koon suhteen ja bägi oli kokoajan osittain tyhjä ja toispuoleinen. Sen sijaan nyt uusi Latituden bägi tuntuu tähän mennessä kaikista testatuista bägeistä parhaalta selässä. Se on pyöreähkö, joten kaikki paino on enemmän takana kuin sivuilla. Ainoa mitä Innovasta jäin kaipaamaan heti, oli valjaissa oleva klipsi, jolla valjaat pysyy yhdessä. Tosin mitään pahaa sanottavaa ei Latituden valjaistakaan löydy. Mukavasti istuu harteilla. Toivottavasti kassi vaan kestää koko kauden ja vielä pari lisäkautta päälle.


Eli nyt on releet vimpan päälle, mutta mites toi pelikunto....noh sisältä mies on pelkkä tuhnu. Mun kauteen valmistautuminen on ollut lähinnä Xboxin kotisohvalta pelaaminen ja sen lisäksi sipsin syöminen. Onneks nyt taas kohta pääsen työn puolesta pelaamaan 1-2 kertaa viikossa sählyä, joten ei tarvitse ihan suoraan sohvalta lähteä kentälle. Paino ei ole päässyt pahasti nousemaan, koska olen tässä opetellut syömään vähemmän ja pienempiä annoksia. Sen lisäksi olen marraskuun vikan päivän jälkeen ollut täysi ilman energiajuomia. Eli ylimääräistä sokeria olen pyrkinyt vähentämään. Limua tulee vielä juotua liikaa ja sipsejä syötyä, mutta pikkuhiljaa...onhan tässä kuitenkin about 4kk aikaa, ennenkuin ulos pääsee kunnolla pelailemaan.

Lenkille olisi tarkoitus vielä tässä lähteä, kunhan viimeisetkin joulun laiskuudet on saatu harteilta. Lenkkeilyyn olenkin löytänyt hyvän motivaattorin: satuin löytämään puhelimeeni "pelin" Zombies, Run! Kyseessä on siis äänikirjan tyylinen juoksupeli. Lisätietoja & ostopaikka ohjelmalle löytyy tuolta.

Ei kommentteja: