26.1.2013

Vuoden ekat ulkopelit+pitkää siivuta metsästämässä

Tänää se sitten mun kohdalla virallisesti alkoi: ulkokausi

Eka kierrokseni tänä vuonna tapahtui siis Pajulahdessa Nastolassa. Pajulahden rata on erittäin hyvässä talvikunnossa, koska niinkuin aikaisemmin kerroin, rata kulkee aurattuja teitä pitkin.

Muuttelin pienen testisetin itselleni kierroksen ajaksi. Sama setti oli myös myöhemmässä vaiheessa käytössä. Bägin sisältö näytti tältä:

2x Yeti pro aviar
2x MVP Ion
MVP Anode

2x MVP Axis
MVP Vector
Discraft Drone

2x MVP Volt
Discraft Surge SS
2x Discraft Surge
3x Discraft Predator
3x Discraft Nuke

Ennen kierrosta fiilis oli vähän sellainen, että "no onhan tässä parissa kuussa vähän ehkä taso laskenu, mutta tuskin mitää järistyttävää"...olin aika väärässä. Ensimmäinen asia, joka tuli nopeasti huomattua, oli se, että putti on aivan kateissa. Sain kolme kertaa yrittää kierroksen aikana puttia 4-6m etäisyydeltä, eikä yksikään sisään. Kaksi kertaa heitin kympistä alaraudan kautta pihalle. Muuten käytin hyväksi toteamaani tapaa: nostoputti korin alta ja bogi korttiin.

Myös lähestymisissä/avauksissa oli paljon puutteita. Hieman oli suunta kateissa ja varsinkin annukkaheitoissa heitot itsessään oli hyviä, mutta tähtäyspiste oli aina väärä. Aina tuli oijottua mutkissa ja metsässä oltiin. Loppuvaiheessa kierrosta unohdin antsat ja aloin suosimaan forea. Tosin sekään ei juuri kierrosta mitenkään pelastanut. Lopputulos +4. Taitaa olla itseasiassa huonoin pelaamani kierros Pajulahdessa. Kierroksen aikana vastaan tuli pari Lahden pelaajaa ja pyyteli huomenna käytäviin viikkokisoihin Pajulahteen. Olisihan se ihan sinänsä kivaa, mutta onhan se vähän ikävää lähteä minkään sortin kisoihin, jos peli laahaa niin pahasti.


Pitkää siivua
Kierroksen jälkeen pääsinkin vähän ehkä mukavampaan hommaan: lähdin mökin järven jäälle heittämään pituusheittoa. Vasta tässä vaiheessa pääsi kunnolla heittämään kaikkia uutuuslättyjä, joista suurin osa oli aivan loistavia. Jos nyt lähdetään sitten ihan järjestyksessä käymään kiekot läpi. Selvennyksenä siis, että heitin kaikkia allamainitsemia kiekkoja täysiä ja kiekon käyttäytyminen on kerrottu sen pohjalta.

Heittoputterit toimi just niinku pitääkin. Täysiä ihan pienellä hyssekulmalla varustettuna Anode lentää aivan luotisuoraan maahan asti. Myös täysipainoinen Ion lähtee mukavasti suoraan ja tekee lopussa selvän loppufeidin. Ainoa ongelmakiekko oli 170gr Ion. Se tuppasi olemaan oletettua suorempi ja välillä jo tosi Anodemainen. Saa nähdä pudotanko sen sitten jossain vaiheessa pois bägistä. Aika ja lisätestit kertoo.

Midarilinjalla heitin vain Axista sekä Vectoria. Axiksen lentoradasta tuli heti mieleen vanha vähän kulutettu FLX buzzzini. Tai pienessä hyssessä heitettynä Ti Buzzz. Oli yllättävän nautinnollinen lätty heittää ja oli ilo katsella maltillista lentoa. Yllättävän hyvin napsii metrejä kyseinen kiekko. Buzzziin verrattuna Axiksen rimmi on kapeampi ja tämä muutamissa ekoissa heitoissa aihettu grippiongelmaa. Onneksi sekin meni aika äkkiä ohi. Vectorista ei nyt tarvitse hirveästi kertoa. Se on Vector. Vähän kuin Roc, mutta ei kuitenkaan.

Fairway linjaa olen karsinut ja en heittänyt mitään muuta kuin Volttia. Viime viikolla posti toi toisen täysipainoisen Voltin bägiin. Alan nyt kantamaan kahta Volttia bägissä siltä varalta, että toinen häviää. Molemmat samanlaisia lennoltaan, joka on hyvä. Voin siis käyttää kumpaakin pelkäämättä, että toinen olisi ali/ylivakaampi kuin toinen. Huomasin, että Volt on vähän kuin Axiksen draiveriversio.

Pituusdraivereista Surget tuntuivat tosi hyvältä ja pitkäheittoisilta kädessä. Yllätyin kevyen Surgen vakaudesta. Odotin 168gr version olevan paljon alivakaampi, mutta kiekko saakin heittää flättinä ihan surutta. Tämä on siis vaan positiivinen asia. Täysipainoinen ESP surge taas on kevyttä pikkuveljeään alivakaamman tuntuinen ja tulee huonommin eri annukkakulmista ulos. Surge SS oli myös aika ylläri, kun odotin senkin olevan paljon alivakaampi. Sitäkin saa näköjään flättinä paiskata ihan huolella. Tekee normi surgea ehkä vähän isomman S-kaarron, mutta kippaamisia ei tarvitse pelätä. Predatorit on jo niin käsitelty, että ei niistä enempää. Uusi varaNuke oli keveydestään huolimatta aika ylivakaa. Jos nyt pitäisi valita jonkun 164-166gr Blizzardin kuplamuovilimppujen ja Nuken väliltä, niin kyllä Nuke vie helposti voiton. Kiekko on paljon vakaampi, kuin yksikään testaamani Blizzard. Täysiä kun kiekkoa heitin, niin sai antaa vähän antsakulmaa ja kiekko tuntui vaan lentävän pidemmälle.

Kokonaisvaltaisesti tästä päivästä jäi kyllä hyvä fiilis, vaikka itse pelaaminen meni miten meni. Kovaa heittäessä tekniikka ei ollut juuri kateissa ja kiekot löytyikin ihan mukavan matkan päästä. Tuskin mitään pituusenkkoja tehtiin, mutta kyllä varmasti yli 100m käytiin useammin kuin pari kertaa. Huomenna voisi ihan tosissaan miettiä viikkokisoihin menoa. Ihan vaan heittämisen ilosta.

Ei kommentteja: