24.2.2013

Pikatestissä: MVP Shock

Otin uuden MVP Shockin tällä kertaa vain "pikatestiin", koska ensinnäkään en ole heittänyt sillä yli 20 kertaa ja toinen syy löytyy tämän tekstin lopusta.


Valmistajan mukaan Shockin piti olla aikaisemmin arvostelemaani Voltia vakaampi draiveri. Oletus oli, että kiekko olisi jopa Teebirdin kaltainen suoraan lentävä väylädraiveri. Nettifoorumeilla on kuitenkin noussut kova kuhina kiekon vakaudesta lähinnä negatiivisessa mielessä. Monenkaan heittäjän mielestä kiekko ei ole ollut tarpeeksi vakaa ja näin ollen ei ole ihan sellainen, kuin sen pitäisi olla. Frisbeepointin Pro-teami kävikin jo testaamassa kiekon halliolosuhteissa ja he kommentoivat kiekkoa näin:

"Shock on valmistajan mukaan hiukan ylivakaa, mutta heitto heiton jälkeen saimme katsella kun se kääntää pitkissä draiveissa yli ei kuitenkaan rolleriksi asti. Selkeästi vähemmän heittäneiden kiekko."

Tarkennuksena vielä, että Shockia heitettiin +100m matkalla ylläolevassa testissä.


Sitten omiin mielipiteisiin: Omat heittoni kiekolla jäivät tuonne ~80m hujakoille, joten omissa käsissä kiekko ei ollut aivan niin alivakaa kuin mitä ylläolevasta tekstistä voisi kuvitella. Flättinä heitettynä kiekko kyllä tuntui kippaavan annukaksi kovaa heitettynä, mutta kun alettiin antamaan vähän hyssekulmaa, niin kiekko alkoi toimia nätisti käsissä. Ensimmäisenä kiekosta tuli mieleen vakaampi Volt. Kiekko käyttäytyi aivan samalla tavalla, mutta kulmaa tarvitsi antaa vain paljon vähemmän. Heti kun kiekolle antoi vähänkin enemmän kulmaa, niin kiekko lensi joko luotisuoraan tai jopa pienessä hyssessä. Eli kyllä kyseessä on vakaampi draiveri kuin Volt. Shockia uskalsi käyttää myös tuulella, joka on tässä tapauksessa positiivinen asia. Kokonaisuudessaan aika tekninen draiveri, jos hallitsee eri kulmissa heittämisen. Sopii parhaiten niille, jotka haluaa Voltista vakaamman version bägiinsä.

Sitten se syy, miksi en suuremmin lähtenyt kiekkoa vielä vertailemaan muiden valmistajien verrokkeihin. Foorumeilta löytyi MVP:n toisen omistajan postaus:

We have received some feedback from a handful of people that found their Shock to be not as quite as stable as what they were expecting. Because of this feedback, we delved into this information, and have worked to make them a little bit more stable. We have sent a new batch of Shocks to our testers for their feedback. We are confident to say that all future runs will be consistently as stable as what the testers will find these to be.

Thank you all for your feedback as we work to continue improving our products in every aspect possible.

Chad Richardson
MVP Disc Sports

Eli lyhyesti sanottuna kiekkoa fixaillaan vielä ja odottelen lätystä 2nd runia, joka on varmasti sitten vakaampaa sorttia. Sitten kun joskus tulevaisuudessa sen käsiini saan, niin lupaan tehdä pidemmän testin.

Ei kommentteja: