18.3.2013

Videotreenausta ja ulkoilua

Viime perjantaina otin pitkästä aikaa kameran mukaan sisätreeneihin, jotka suoritin työpaikallani. Tarkoitus oli kuvata omia draiveja, joita heitin pyyhkeillä. Lauantaina sitten käväsin Pajulahdessa Nastolassa heittämässä kierroksen.

Sisätreeneissä koitin heittää normaaleja draiveja pyyhkeillä ja samalla katsoa, että miltä homma näyttää. Nyt kun videoita katsoo tarkemmin, niin jotenkin heittäminen tuntuu hyvältä, mutta näyttää aivan holtittomalta. Tuoltako se on näyttänyt viimekin kesänä...ei herranjumala. Muuten heitto lähtee napakasti, mutta rytmitys on jotenkin pielessä. Sen huomasi jo muutaman kerran siinä kohtaa, kun heittokäsi kopsahti takakäden olkapäähän heiton aikana. Tämä ongelma mulla on ollut jostain syystä aina, että lähden kääntämään yläkroppaa liian aikaisin ja kiekko napsahtaa olkapäähän. Toisen syy tähän on se, että vissiin vedän kiekon liian läheltä vartaloa. Tosin tässä vaiheessa vielä nuo virheet oikein korostuu taas, kun ei ole saanut hädin tuskin edes 200 heittoa alle tänä vuonna. Kyllä toikin virhe alkaa taas kauden aikana häviämään.

Toinen asia mihin koitin kiinnittää huomiota, oli mun takakäden asento&paikka heiton aikana. En ole sitä oikeastaan koskaan suuremmin tarkkaillut, mutta nyt aloin miettiä, että onko se jossain sellaisessa paikassa, että se jarruttaa heittoa? Videolta näki hyvin, että takakäsi on kyljessä kiinni koko heiton ajan ja lopussa se myös jää sinne. Periaatteessa lisää nopeutta toisi se, että sen vaan toisi eteen kunnolla kiekon irrottua kädestä.  Tai ei välttämättä nopeutta, mutta vartalo pyörähtäisi paremmin.
Tuolla videolla näkyy hyvin mitä koitan nyt tässä ahkerasti selittää.

Heittojen lisäksi otin puttitreeniä matkalta 4-8m. Viiteen metriin asti putit upposi hyvin niin haarasta kuin normaalistakin puttiasennosta. Sen jälkeen jotenkin meni vaikeaksi. Kyllä kiekot upposi kauempaakin, mutta kokoajan kiekot hipo alarautaa tai pyörähti vasemman reunan kautta hikisesti sisään. Lisää treeniä kaipaisi kyllä.

Pajulahti
Pajulahteen lähdin ihan puhtaasti treenailemaan. Alkuun perus 40m suora lähestyminen tuotti kauheita vaikeuksia, kun putteri lensi aina yli 10m pitkäksi. Miten voikaan olla voimankäytönä kanssa näin paljon hakemista! Homma alkoi kuitenkin pikkuhiljaa luistaa kierroksen aikana. Kierroksen aikana koitin myös tutustua mahdollisimman paljon uuteen Flickkiin. Aika nopeasti tuli selväksi, että hitto on jyrä kiekko. Sai ihan huolella antaa antsakulmaa forelle ja aina kiekko palautui. Upsit lähti ihan uudella tavalla, kun kiekon paino on lähellä 150grammaa. Pituutta tuntui tulevan useampi metri lisää.

Muuten kierros meni tosi vaihtelevasti. Peruspelissä on vielä pientä hiomista varsinkin pidempien lähestymisten kohdalla, mutta muuten homma luisti ihan hyvin. Heitin aika vaatimattoman -3 tuloksen, mutta nopeasti laskettuna tulos olisi voinut olla puolet parempi, jos en olisi alkanut kierroksella annukan sijaan käyttämään forea. Tosin kyse kun oli vain treenikierroksesta, niin lopputulosella ei ole niin väliä. Pääasia, että pääsi treenaamaan. Ja taisi tuo -3 olla nyt tämän vuoden paras kierros. Paljon jäi parannettavaa, mutta kokonaisuudessaan oman pelin taso on jo paranemaan päin. Parhaaseen suoritukseen kuitenkin on vielä aika paljon matkaa.

Ei kommentteja: