3.3.2013

Whats in the bag 2013 1/2

Nopeasti vilkaistuna blogi täyttää ensimmäisen vuoden tuossa parin viikon päästä ja ajattelin ensin laittaa tämän jutun vasta sen jälkeen, mutta en malttanut. Eli nyt kun kausi 2013 on vissiin aika virallisesti alkanut, kun muutamat kisatkin on jo alla, niin voisi vilkaista, että mitä leipiä tällä kaudella bägistä löytyy. Vajaa vuosi sitten tein samanlaisen postauksen tänne, joten nyt voi vähän vertailla, että paljon on bägi muuttunut vuodessa.
Putterit

  • Innova Yeti pro aviar x2
  • MVP Anode
  • MVP Ion x2
  • Discmania P-line P1
Puttiputteri meni viime kaudella vaihtoon, kun pitkin kautta etsin käteen istuvaa putteria. Lopulta päädyin Yeti pro aviariin, joka onkin ajanut nyt asiaansa hyvin.Viime kaudella ostettu C-line P1 lähtikin aika nopeasti vaihtoon, mutta P-line P1 on edelleen bägissä. Se toimi loppukaudesta varsin hyvin suorana heittoputterina. Kuitenkin suoraksi heittoputteriksi otin tälle kaudelle MVP Anoden. P1 toimii siis nyt tämän kiekon varakiekkona. Anode tuntuu lentävän pidemmälle näistä kahdesta. Muuten kaksikon lentorata draiveissa on samanlainen.

Ylivakaaksi heittoputteriksi otin MVP Ionin. Viime kaudella käytin jonkin aikaa Discmanian P2 puttereita sekä kauden alussa Innova R-pro Rhynoa. P2 oli hyvä heittoputteri varsinkin D-line muovilla, mutta hakkasin kiekon käyttökelvottomaksi parissa viikossa, joten olisi tullut aika kalliiksi alkaa niitä uusimaan kokoajan. S-lineä koitin hetken, mutta se oli jo liian jyrä. Nyt Ion on tuntunut hyvältä kädessä ja lentää vakaasti, suoraan ja pitkälle. Ero on kuitenkin huomattava Anodeen verrattuna varsinkin loppufeidin kohdalla.

Etupäässä bägissä roikkuu siis Aviarit, yksi anode ja yksi (musta) Ion.

Midarit
  • MVP Eclipse Axis x2
  • MVP Eclipse & Proton Vector
  • Discraft FLX Drone
Tällä kaudella midarilinja on muuttunut viime kautta hieman järeämpään ja ylivakaampaan suuntaan. Viime kauden alussa bägissä oli vielä mukana Discraft Meteor, Buzzz SS, Buzzz ja Vector. Näistä ainoa edelleen mukana kulkeva kiekko on Vector. Meteorin myin talven aikana ja se on alkanut tässä myöhemmin ehkä hieman kaduttamaan. Ajattelin pärjääväni ilman alivakaata midaria, mutta olen jo nyt talven aikana törmännyt pari kertaa tilanteisiin, jossa olisin kaivanut alivakaan midarin lyhyeen annukaan. Heittoputterit ei liidä sivulle tarpeeksi ja muut midarit taistelee itsensä kulmasta ulos, joten pieni yhden kiekon mentävä reikä sieltä vielä löytyy. Tähän saatan ottaa uuden meteorin tai sitten odotan MVP:n uuden Tangent midarin.

Viime kauden pelasin Buzzzeilla, mutta tälle kaudelle olen nyt vaihtanut Axikseen. Vaihto oli aika pitkän harkinnan tulos, koska viime kauden alussa olisin halunnut kiekkoa testata, mutta mahdollisuuksia ei tullut. Axis ja Buzzz ovat hyvin samanlaisia lennoltaan ja tässä vaiheessa en voi yhtään sanoa, että kumpi näistä nyt lentää sitten pidemmälle. Axikseen kuitenkin päädyin siitä syystä, että uskon Axiksen kestävän enemmän kulutusta ilman, että kiekon lentorataa muuttuu mihinkään. Itselleni se on alkanut olemaan yhä tärkeämpää, koska jos hakatun kiekon hukkaa, niin menee aina hetki ennenkuin uuden kiekon saa kulutettua vastaavaksi. Siksi suosin "pakasta vedettyjä" kiekkoja, koska jos hukkaan kiekon, niin posti tuo uuden ja vanha meno jatkuu.

Vector jatkaa edelleen bägissä ja kaveriksi on nyt tullut Eclipse Vector, joka on vanhaa vectoriani painavempi. Edellämainittu Eclipse malli alkaa nyt pitämään ykkös Vectorin paikkaa bägissä. Ylivakaan jyrän Dronen hommasin viime kaudella ja se pysyyki bägissä. Muutamia kertoja on ollut tilanteita, jolloin Dronea olisi tarvinnut, mutta olin jättänyt sen bägistä pois. Nyt se on ja pysyy bägissä, vaikka kyseessä onkin "erikoistilanteiden kiekko".

Näistä kiekoista bägissä on aina mukana (tummansininen) Axis, vihreä Vector sekä Drone.

Draiverit käsittelen sitten seuraavassa jutussa

Ei kommentteja: