19.5.2013

Painajaisviikkokisat & DGH on tour

Tällä viikolla ollaan pelillisesti menty niin ylä- että alamäkeä. Olen tällä viikolla koittanut pelata hieman vähemmän, koska kohta kuukauden oikeaa polvea vaivannut kipu on lähtenyt pahenemaan ja lepo on auttanut siihen kaikkein parhaiten. Kuitenkin viikkokisoissa on käyty ja viikonloppuna lähdettiin DGH:n kanssa kesän ekalle tourille taistelemaan Hekan & Hapan pytystä.

Viikkokisat
Kisoihin kerkesin hirveällä kiireellä, kun töistä pääsin tuntia ennen kisoja ja työmatkaan menee se 45min. En kerennyt yhtään lämmittelyheittoa saatika puttia ottaa ennen kisaa ja pääsin taas aloittamaan radan vaikeimmalta väylältä, eli neloselta. Hyvä avaus, mutta loppu oli huonoa. Tuplabogi korttiin. Siitä se sitten lähti. Bogia tuli toisen perään ja muutama helppo putti ohi korista. Koko kierroksen pystyi kiteyttämään 10-väylän pelaamiseen: Avaus hirveällä voimalla 20m päähän ekaan pusikkoon ja jatko oikeaan metsään. Kolmas heitto korille, par putti alaraudan kautta ulos ja helppo bogi korttiin. Ensimmäinen pirkko tuli vasta 13-väylällä. Toinen pirkko tuli sitten ekalla väylällä. Lopputulos +7, joka oli ehdottomasti heikoin kisakierros tältä vuodelta. Oli vain 12 heittoa huonompi kierros, kuin viime viikon kierros.


DGH - Hekan & Hapan pytty
Lauantaina sitten lähdettiin Hattulaan pelaamaan kauden eka oman seuran touri. Edellämainittujen viikkokisojen jälkeen en kerennyt pelaamaan yhtään, joten hieman tietysti jännitti oma pelaaminen uudella radalla huonon kierroksen jälkeen.

Eka kierros meni melko paineettomasti läpi, koska ei ollut mitään tietoa mitä odottaa. Pelasin siis vain omaa perus peliä, joka ekalla kierroksella tuntui toimivan. Muutamilta vasureiden väyliltä ei tullut otettua pirkkoja, mutta eipä kyllä tullut hirveesti otettua bogejakaan. Ensimmäinen kierros tasan pariin. Kierroksen jälkeen sitten paisteltiin makkarat ja jaettiin poolit uudestaan. Oli aika yllättävää kuulla oma nimi jaetulla ykkössijalla tässä vaiheessa. Tällä kaudella kun olen täysin oppinut pelaamaan radan par tulosta vastaan, niin olinkin uuden tilanteen edessä, jossa piti voittaa muut. Ei väliä kuinka hyvin heitti, kunhan heitin paremmin kuin muut. Eikä tilannetta helpottanut yhtään se, että jaetulla ykkössijalla sattui mun kanssa olemaan mua huomattavasti parempi pelaaja Toni Sandberg (mukana myös Frisbeepoint tourilla).

Toka kierros lähtikin sitten melkoisella väännöllä liikkeelle. "Tontza" meni heti ekalla väylällä johtoon, mutta sain otettua pirkkoja hetken aikaa samaan tahtiin. Oikeastaan oma peli repesi jo alkuväylillä, kun yksi huolimaton about 4m putti tuli ketjujen kautta ulos. Naurettavan helppo putti, johon en vaan keskittynyt tarpeeksi. Kuitenkin sain vedettyä tasaista paria melkein koko radan läpi ja taisin ottaa kaksi bogia kierroksella. Silti pystyin parantamaan omaa kierrosta ja kahden kierroksen lopputulos -1. Poolin kaksi muuta pelaajaa eivät pysyneet kunnolla mukana taistossa ja heti maaliin päästyä olin jo aika 100% varma kakkossijastani. Ja kakkossija sieltä sitten tulikin, joka oli omalta osaltani aika huikea suoritus uudella radalla.  Pokaalia ei tullut, mutta kyllä Intersportin lahjakortti aina mieltä lämmittää. Kyseiset kisat oli siinäkin mielessä tärkeät, että sai palautettua itseluottamusta omaan peliin sekä pääsi ekaa kertaa pelaamaan kärkipoolissa ja vähän opettelemaan mitä olikaan pelata toista vastaan eikä rataa vastaan.

Seuraavat isommat kisat tuleekin olemaan Frisbee Servicen kisat kotiradalla, eli Hyvinkää Open ensi kuun alussa. Saa nähdä mihin kuntoon rata saadaan, kun puuta on kaadettu radalta ihan huolella. Huomenna radalla alkaa talkoot ja ekoja väyliä koitetaan siistiä. Kannattaa tarkkailla seuran uusia facebook sivuja, jos tännepäin on pelaamaan tulossa ettei rata ole suljettu. https://www.facebook.com/DiscGolfHyvinkaa

Ei kommentteja: