8.6.2013

Frisbee Service - Hyvinkää Open

Tänään kotiradallani oli ensimmäiset PDGA sanktioidut kilpailut, jossa tottakai olin mukana edustamassa pinkissä paidassa, sekä tokalla kierroksella uusissa DGH:n kilpapelaajien paidassa. Eilen posti toi myös uuden Poweraden juomapullon, jossa kuminauhassa meikän sukunimi ja PDGA numero. Myös pullo pääsi ensikierrokselle. Jos joku halajaa kyseisiä "ilmaisia" pulloja, niin käykää ostamassa pullo Poweradea, jonka etiketissä on mainos ilmaisesta pullosta.


Sitten itse asiaan. Vaikka itse pidin kisoja ehkä vuoden tärkeimpänä kisana ratingin kannalta, niin homma ei mennyt putkeen ainakaan valmistautumisen osalta. Tarkoitus oli treenata kuluneella viikolla ma-to yhteensä 7 kierrosta+viikkokisat. Loppujenlopuksi rankan työviikon takia en jaksanut vetää kuin 3 kierrosta ja viikkokisatkin jäi väliin. Käytin kaiken muun ajan vaan pään ja kropan palautumiseen. Treenikierroksesta sen verran, että vedin kaksi kierrosta yhtenä päivänä putkeen ja tulos oli kahdelta kierrokselta -2.

Eka kierros
Ekalle kierrokselle lähdin väylältä 12. Itseasiassa lähdin lopulta molemmille kierroksille samalta väylältä, mutta siitä enemmän tuonempana. Otin melkoiset paineet kierroksen aloittamisesta, koska oma kotirata on kyseessä ja tavoitteet itselle oli laitettu kahden kierroksen jälkeen tulokseen +5. En ollut koskaan edes seuran viikkokisoissa aloittanut kisaa kyseiseltä väylältä, joten oli jotenkin todella vaikeaa päästä oman pelin rytmiin, vaikka väylät toki ovat olleet aina ihan samoja. Heti alkuun tarjoiltiin kahta pirkkoväylää putkeen. 12. avauksen heitin sitten hätäpäissäni lähes lähimpään puuhun, mutta sain jotenkin taisteltua itselleni bogin. Seuraavilta väyliltä otettiinkin sitten sahaamalla pirkko,bogi,pirkko. Väylä 15. oli merkattu CTP väyläksi ja sain oman avauksen mittausalueelle ensimmäisenä kisassa. Matkaa korille jäi päälle 5m. Seuraavilta väyliltä otin perus paria. Kuitenkaan palkintoa ei tällä erää tullut, vaan yksi kilpailija oli päässyt 10cm lähemmäksi.

Etuysille päästyä tarkoitus oli ottaa etukolmoselta ainakin yksi pirkko, jolla pystyisin tasoittamaan lähes pakollista 4-väylän bogia. Toisin kävi. En ottanut pirkon pirkkoa etukolmoselta, vaikka jokaisella väylällä pääsin koittamaan pirkkoputtia. Nelosella sitten otin plussaa. Loppupää meni aika par painotteisesti ja taisin yhden pirkon napata loppukierroksella. Lopputulos kuitenkin +4. Kierros meni jotenkin tosi vaikeasti ja en meinannut saada oikein puttipeliä toimimaan. Tai puttipeli toimi, mutta kun jouduin puttaamaan useasti kaukaa ja ketjut hylki kiekkoa useamman kerran kuin mitä käsissä olevilla sormilla pystyi laskemaan, niin alkoi väkisin miettiä mikä putissa mättää.

Toka kierros
Tokalle kierrokselle lähdin siis samalta aloitusväylältä. Nyt pääsin jo peliin paremmin mukaan ja tavoitteena oli parantaa viime kierroksesta. Alku lähti huomattavasti rennommin liikkeelle ja pystyin pelaamaan par tuloksessa suhteellisen pitkään. Pääsin muistaakseni parhaimmillaan jo -2 tulokseen, mutta pikkuhiljaa puttiongelmat alkoi näkyä tuloksessa. Putit kyllä upposi hyvin läheltä, mutta aloin liikaa miettiä puttaamista ja rentous hävisi. Etuysille lähdin nollatuloksessa ja nyt sain etuysiltäkin yhden pirkon, joka tosin suli aika äkkiä nelosen tuplabogiin. Ei ollut kaukana, etteikö olisi OB:t paukkunut, koska kiekko kävi jo puoliksi rajan yli.

Tämän jälkeen alkoi turhautuminen ja ongelmat senkuin lisääntyi. Pääsin monella väylällä avauksella pirkkoputtipaikoille, mutta jokaikinen kerta edessä oli puu, jonka takia jouduin koittamaan jotain lässynlää haarahysseputtia, joka ei mennyt kertaakaan koko kierroksella sisään. Monesti kyllä ketjut ja raudat kilisi, mutta mikään ei mennyt sisään. Yleensä noita puun takaa putteja tulee pari kierroksella, mutta nyt niitä tuntui tulevan kuukauden kierroksien verran kerralla. Nämä hetket pilasi oikeastaan koko toisen kierroksen tuloksen ja jälleen jäätiin plussan puolelle. Lopputulos +3, joka nyt oli sen yhden heiton parempi, mutta melko paskainen maku jäi kisasta suuhun. 

Kuva kertoo kaiken omasta suorittamisesta. Teemulla vieressä sen sijaan meni paremmin ja mukaan lähti jaettu kakkossija MA3 sarjasta.


Yhteenvetoa ja ensi viikon menoa
Kisat ei mennyt ihan niin kuin olin kuvitellut. Tavoitteet oli asetettu ja niistä jäätiin kahdella heitolla. Eniten harmittaa se, että olin laittanut aika helpot tavoitteet ja silti onnistuin missaamaan sen. Mikään katastrofi kisa ei ollut ja varmaan ihan hyvät ratingin tulee, mutta yli 900 pisteen kierroksiin tuskin kummallakaan kerralla yletetään. Muuten peli tuntui toimivan ja oikeasti huonosti kädestä lähteneitä heittoja oli todella vähän. Muutama helppo lähestyminen kusi, kun annoin heittoon vahingossa annukka kulmaa. Myös pitkissä draiveissa tunnuin antavan vahingossa antsaa. Homman korjasi ylivakaammat kiekot, jolla sain homman toimimaan.

Kisan etupäässä pilasi huono tuuri. En oikein osaa syyttää itseänikään, jos avaus on täydellinen, jatko on täydellinen, mutta osuu pienen pieneen risuun ilmassa, jonka tuuli on juuri painanut hieman alas, kiekko heittää voltin ja rollaa 10 metriin. No okei ei ihan juuri noin tainnut kertaakaan käydä, mutta välillä se jo siltä tuntui, kun omaa menoa katseli. Lähes joka toinen lähestyminen päätyi enemmän tai vähemmän puun taakse ja sieltä on vaikeaa helppoa puttia tehdä. Nyt ainakin löytyi omasta pelistä heikkous ja juuri tuota haarahysseputtia pitää alkaa treenaamaan. Yeti pro ei oikein tuntunut toimivan siinä, koska kiekko lentää suht suoraan. Sen sijaan voisin alkaa testailemaan hysseputteja KC Aviarilla, joka muutenkin bägissä roikkuu mukana ja tänään oli yksi mun pelin kulmakivistä. Taisin kaksi kertaa koko kisan aikana kaivaa midarin laukusta. Muut lähestymiset meni Aviarilla. Ei voi muuta sanoa, kuin että huippukiekko.

Nyt on kuitenkin nämä kisat poistettu mielestä ja katseet käännetään ensi viikon Frisbeepoint tourin Kankaanpään kisoja joita odotan jo innolla, koska kyseessä on jälleen uusi rata mulle. Kuulemma suht Hyvinkään radan tyyppinen rata on kyseessä. Jos sitä nyt treenais kovempaa ja varmasti fokus omaan peliin on taas ihan eri kilpailussa, jossa rata on vieraampi.

4 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Tacata!

Anonyymi kirjoitti...

Ensin kuvailee "vahingossa" heitettyjä huonoja heittoja (annukoita), haukkuu puttiaan ja sit kuitenkin pistää huonon tuurin piikkiin, mut näinhän se fribaajan kiertokulku menee ;)

Anyway kiva näitä lukea!

Ville Uurainen kirjoitti...

Jos nyt lähdetään tuota kommenttia purkamaan, niin ensinnäkin ne huonot "vahingossa" lähteneet heitot ei juurikaan peliä pilannut.

Putti toimi aina niin kauan, kun pystyin puttaamaan omasta "perusasennosta" ja mitään ei ollut edessä.

Tällä tuurilla nyt koetin hakea sitä, että jokaiselle pelaajalla varmasti on päiviä, jolloin neljänkin puuosuman kautta kiekko löytää tiensä korille. Sitten on päiviä, joilloin yksi pikku kivikin pilaa jokaisen heiton. Mulle vaan sattu näitä jälkimmäisiä tapahtumia suhteellisen paljon kahdelle kierrokselle. Ja kyllähän se alkaa turhauttamaan. Kuka vaan vähän pidempääkin pelannut pystyy heittämään 4m putin koriin vaikka silmät kiinni, mutta kun mulla vaan sattu aina olemaan puu välissä tai vaihtoehtoisesti just ja just kiekon mentävä kolo kahden puun välissä, niin eihän se silloin helppoa vaan ole. Mutta ne kisat oli ja meni. Ensi kerralla sitten paremmin :)

Mahwell kirjoitti...

No, kiekothan lentää juuri niin kuin ne heittää (valitettava totuus) ja se on sen päivän kunto mikä tuloskortissa lukee. Hienoa kirjoittamista ja tsemiä tulevaan.