16.6.2013

Frisbeepoint tour Kankaanpää - jälkirapsa

Noniin sitä tuli sitten käytyä ekaa kertaa Kankaanpään 5tr radalla. Perjantai iltana kerkesin käydä höntsäkierroksella tutustumassa rataan ja aika nopeasti tuli selväksi, että plop plop plop plussat tulee paukkumaan. Vaikka rata on melko Hyvinkäämäinen, niin väylät ovat pidempiä juuri sen verran, että käsi ei riitä kaikkia väyliä heittämään.

Eka kierros


Ekalle kierrokselle lähdin ykkösväylältä. Alku lähti vähän epävarmasti käyntiin, koska uusi rata vielä jännitti ja enköhän avannut heti ekoihin puihin. Kuitenkin sain jotenkin pidettyä itseni pelissä hyvillä lähestymisillä ja puttipelillä. Kolmosella oli aivan jäätävän kova sivutuuli ja oletin C-line DD:n palautuvan antsasta, jota se ei kuitenkaan tehnyt. OB:n jälkeen perusjatko ja bogi korttiin. Tämän jälkeen sitten otettiin muutama tyhmempi bogi ja yksi pirkkokin mahtui kierrokselle. Homma kaatuin täysin tajuttoman huonoon tuuriin 15-väylällä. Avaus lähti erittäin hyvin, mutta valitettavasti edessäolevaan puuhun, josta 20m sivuliidon päätteeksi OB. OB:n jälkeen jäin puiden taakse ja heitin upsilla itseni ulos. Muuten hyvä idea, mutta toiselta puolelta väylää OB. Olisin osannut vähän varautua, jos olisin kerennyt paremmin tutustua rataan, koska en yhtään huomioinut takana olevaa rajaa. Ikävä kasi korttiin ja kasetti levisi. Kyseinen väylä ei tosin mennyt koko poolilla ihan putkeen, koska bogin heittänyt pääsi aloittamaan seuraavan väylän. Siinähän naureskeltiin porukalla. Onneksi oltiin jo loppusuorilla, mutta en saanut kahdelta mahdolliselta pirkkoväylältä kuin parit. Muuten ihan ok kierros, mutta tosiaan yksi väylä rokotti erittäin pahasti.

Toka kierros


Tokalle kierrokselle lähdin ainoastaan kaksi asiaa mielessä: tulosta lähdetään parantamaan ja edelliskierroksen 15-väylä ei tule toistumaan.

Lähdettiin liikkeelle 12-väylältä. Alku lähti vähän vaikeasti liikkeelle. Jälleen tuuli aivan tajuttomasti, tosin omaa peliä se ei hirveästi haitannut, mutta toka kierros oli muuten melko tuskainen. Oli vaan vaikeaa pysyä väylällä. Alkuun tuli otettua tyhmiä bogeja toisen perään. Toisella kierroksella kuitenkin sain pelätyn 15-väylän pelattua pariin ja tämä laukaisi jännitystä kierrokselta. Myös pirkot sain napattua parilta väylältä. Aloin pikkuhiljaa saamaan peliä kuntoon, kun otin vielä ekalta väylältäkin pirkon. Tämän tosin katkaisi ikävästi kolmen väylän bogiputki. Loppukierros menikin sitten melkolailla sahatessa pirkon-parin ja bogin välillä. Kyseinen kierros tuntui vaikealta vaikka tulos olikin parempi. Tämä johtui puhtaasti pirkotuksista. Jälleen jäi sellanen olo, että tästä pystytään kyllä parantamaan.

Kolmas kierros


Hyvin nukutun yön jälkeen oli taas mukava lähteä rundille. Viimeksi kun olin kolmen kierroksen kisassa, niin tokan päivän rundille ei ollut juurikaan motivaatiota enää lähteä, mutta nyt oikeastaan motivaatio oli huipussa, koska tiesin pystyväni parantamaan ja halusin sen todistaa itselleni. Tavoite oli ottaa +5 kierrokselta.

Kaikki kisaajat lähti kierrokselle 1-väylältä Golf-lähdöillä. Alkuun ei juurikaan jännittäny ja omaan pooliin sattui oman seuran pelaaja Pasi Karjalainen. Tiesin Pasin olevan omantasoiseni pelaaja, joten käytin tätä tietämystä hyväkseni ja taktisesti aloin pelaamaan Pasia vastaan, enkä niinkään rataa. Siinä mentiikin sitten aina nelosväylälle asti alle parissa, kunnes itse vähän töppäsin. Kuitenkin sain aika hyvin pelasteltua etuysillä paikkoja pareiksi. Ainoa paha kämmi kävi 8-väylällä. Avaus noin 4 metriin, mutta putin kohdalla tuli jotenkin epävarma olo. Putti alarautaan. Pidin jotenkin hassusti putterista kiinni ja tämä oli syy oloon. 10-väylällä jälleen sama homma. Aloin liikaa miettiä omaa puttigrippiä ja tämä vei kaiken keskittymisen. Helppo putti alarautaan ja bogi korttiin. 11-väylällä sitten ryvin jälleen tuplabogin ja taas sama ongelma kuin edellisellä kierroksella: Flicki irtosi kädestä liian aikaisin ja syvälle oikealla puolella oleviin puihin. Loppukierros kuitenkin meni hyvin tasaista paria ja vikalta väylältä pirkko tuomaan hyvää oloa. Lopputulos +4, eli tavoite saavutettiin!

Loppupuintia

Kokonaisuudessaan kisat meni ihan hyvin. Toki kun vika rundi oli omalta osalta kisojen paras, niin nyt on helppo sanoa, että olisi pitänyt pystyä pelaamaan aikaisemmiltakin rundeilta paremmin. Mutta kun en pelannut, niin en pelannut. Tavoitteiksi kisoihin laitoin lopputulokseksi parempi kuin +30 ja tämä alitettiin nätisti +20 tuloksella. Toinen positiivinen asia kisoista oli se, että vuoden eka yli 900 rating pisteen rundi tuli vihdoin vedettyä. Yksi kauden tavoite oli nostaa tällä kaudella rating yli 900 pisteeseen, mutta se alkaa pikkuhiljaa olla aika kaukainen haave, koska tämän kauden 7 kierroksesta vasta yksi on ollut yli tavoitteen. Onhan tässä toki noita kisoja tulossa, mutta silti.

Bägin sisältö oli näissä karkeloissa hyvä. Ainoa havainto bägin sisältöön oli se, että P2 putteri alkoi kippaamaan kovissa draiveissa ja kyseinen kiekko tuskin kauaa tulee bägissä enää olemaan. Kiekko on kuitenkin sen verran hyvässä fyysisessä kunnossa, että kohta varmaan löytyy meikän markkinaosastolta.

Kokonaisuudessaan oli kyllä tosi kivat kisat. Ekaa kertaa pääsin tapaamaan Suomen frisbeegolfskenessä tunnettua Tapani Aulua ja varsin mukava jantteri olikin. Kankaanpään rata ei ollut ehkä niitä meikän lemppariratoja, mutta ei se kyllä huonoinkaan ollut. Kokemisen arvoinen jokatapauksessa ja varmasti opettavainen rata, jos pääsisi pelaamaan useammin.

Loppukevennyksenä haluan antaa kunniamaininnan eräälle oman seuran jäsenelle, joka osoitti kisoissa sitä kuuluisaa "fierceä". Omasta poolista (ja muistakin) porukka oli DeNFfaillut huonosti heitetyn rundin takia tai muun pikkuvian takia. Meidän seuran Jussi Hämäläinen jäi kisoissa viimeiseksi ja miehellä kipuja oli myös kuulemma kyynärpäässä, mutta DNF:ää ei kortissa lukenut. Sen sijaan Jussi otti sähköteippiä, parsi itsensä kasaan ja antoi palaa. Vaikka kisoista tuli vika sija, niin ainakin Jussi heitti koko osallistumismaksun edestä ja sai enemmän kisaheittoja kuin kukaan muu :)

On se vaan melkonen äijä.

Ei kommentteja: