24.6.2013

Kauden puolessavälissä

Voisi sanoa, että tämän vuoden kausi on nyt puolessavälissä ja vähän ylikin, koska vuosi itsessään on jo puolessavälissä. Tähän väliin on hyvä ottaa pieni välikatsaus alkukauteen ja tulevaan.

Kisat
Alkukausi on ollut osittain pieni pettymys, mutta onnistumisiakin on havaittavissa. Pettymyksiä ovat tuottaneet lähinnä virallisten kisojen loppusijoitukset. En ole saanut revittyä itsestäni kaikkea irti kisatilanteissa, mutta onneksi aikaa vielä on. Frisbeepointin tourilla 30 parhaan joukossa oleminen on toistaiseksi ollut vielä haave, mutta vielä on kaksi kilpailua aikaa. Kokoajan pelaaminen on parantunut, mutta kisoissa kun tarvitaan se 2-3 hyvää kierrosta, niin kaiken on mentävä nappiin. Hyvinkään kisat floppasi omalta osalta pahiten, mutta onneksi Kankaanpäässä tuli jo pieniä onnistumisen väläytyksiäkin. Tästä syystä odotan innolla Oulun kisoja.

Bägi
Bägin sisältö on tänäkesänä ollut erityisen hyvä. Pientä vaihtelua pituusdraiveripäässä on tapahtunut, mutta lähinnä vain varabägin ja kisabägin välillä. Tällä hetkellä itseasiassa pitkästä aikaa tuntuu siltä, että bägini ei kaipaa uusia kiekkoja eikä sieltä tarvitse ottaa mitään pois. Lähinnä kuluneita kiekkoja joutuu kohta uusimaan, jos jotain bägiin on tulossa. 

Myös ikävä kokeilu Kankaanpäässä on jäänyt mieleen, kun ekaa kertaa testasin reppubägiä selässä. Ehkä ihan pieni mieli tekisi ostaa/vaihtaa nyt Gripin reppubägiin... Vähän yllätyin kuinka kevyt ja mukava täysi reppubägi oikeasti on selässä! Se mikä tästä edellämainitsemassa kokeilussa on ikävää, niin reppubägit maksaa sen verran mukavasti, että jäi vaan paha mieli, kun joutui repun selästä pois laskemaan. Jos jotain kiinnostaa ostaa 6kk vanha Latituden bägi niin eiköhän me saada hinta sovittua *winki wink*.

Tavoitteet
Osan tavoitteista olen saavuttanut, mutta paljon on vielä saavutettavaa.

Kauden 2013 tavoitteet
 • Paranna ratingia
  • PDGA kisoissa 25 parhaan joukkoon
  • Rating yli 900
 • Hyvinkäällä viikkokisavoitto
  • Hyvinkään viikkokisoista kolme voittoa
 • Paranna omaa ennätystä Hyvinkään radalla
 • Fore heittoihin lisää pituutta ja tarkkuutta
 • Heittoihin pituutta lisää
  • Maksimiheitot 110-120m
  • Pituusdraiverit yli 100m
  • Väylädraiverit yli 90m
  • Väylädraiverit yli 100m
  • Midarit yli 70m
  • Midarit yli 80m
 • Yksi holari kauden aikana

Olen jonkinverran lähipäivinä käynyt pituusheittoa treenaamassa ja käsi on selvästi parantunut alkukaudesta varsinkin väylädraivereiden kohdalla. Heitän Nastolan jalkapallokentällä pituutta ja kentän taka-aita on aika hyvä merkki siitä, että 90-100m menee rikki. Alkukaudesta kun pelkät Nuket kilahtelin silloin tällöin aitaan, niin nyt saan kaikki draiverit osumaan aitaan. Nuket ja Dominatorit menee jo välillä aidan yli takametsään, jos vaan tarpeeksi korkean heiton tekee.

PDGA kisoissa 25 parhaan joukkoon pääsin Hyvinkäällä, mutta se ei meikäläisen mieltä lämmitä. Pidän itselleni tärkeämpänä Frisbeepointin touria, koska siellä taso on huomattavasti kovempi. Ratingin osalta kaikki on alkanut sujumaan. Sain ratingin nostettua takaisin parhaalle omalle tasolle ja nyt suunta on vain ylöspäin. Toivottavasti jo Oulussa saataisiin ratingit nousuun. Tohon maagiseen 900 pisteen rajaa on kyllä vielä meikällä melkoisesti matkaa, joten se saattaa kyllä jäädä rikkomatta, koska vasta yksi mun kierroksista on yltänyt yli tuon rajan. 


Tähän päivään takaisin & tulevaisuuden suunnitelmat
Tällä hetkellä mies sekä peli on melko väsynyttä. Ensi viikolla alkaa ansaittu kesäloma töistä ja ensitöikseni lähden yksin pariksi päiväksi mökille puttikorin & frisbeegolf videoiden kanssa keräämään voimia ja nollaamaan päätä. Kun oma elämä pyörii noin 60% frisbeegolfin ympärillä, niin joskus on oikeasti kiva päästä itse pelaamisesta irti ja ottaa vähän rennommin lajin parissa. En lähde mökille harjoittelemaan, vaan lähinnä höntsäilemään ja rentoutumaan lajin parissa. Juuri tällä hetkellä pelaaminen ei juurikaan voisi vähempää kiinnostaa, mutta eiköhän sitä nyt loppuviikon jaksa rutistaa vielä.

Juhannuksena tuli pelattuna Nastolassa pari kierrosta+tunti pituusdraivia ja tuli siinä itseäänkin vähän telottua. Lähdin pituusheiton jälkeen radalle ja huomasin heittokäden olevan hapoilla heti alkuunsa. Loppuheitoissa tekniikka hajosi aivan täysin ja tuntui, että heitin pelkällä olkapään jänteellä. Sehän siinä kipeyty ja pidin parin päivän tauon. Nyt käsi on taas kunnossa ja viikonloppuna olisi jälleen kisat luvassa kotiradalla: Medicin man open parikisat. Pariksi valikoitui jälleen Mutikainen, mutta Teemun sijasta pariksi tulikin veli Marko. Teemu vaikuttaa tällä hetkellä Ruotsinmaalla jossain Latituden 64 tehtaan sokkeloissa ja sparrailee naapurimaan ammattilaisia vastaan viikkokisoissa. Saas nähdä missä tikissä mies on, kun suoraan Ruotsin maalta mies Oulun kisoihin pamahtaa ensi kuussa.

Markkinat alueelle on tullut kaksi uutta lättyä myyntiin, joten jos kiinnostaa, niin ostelkaahan pois.

Ei kommentteja: