29.7.2013

Viikkokisailua, frisbeegolfpiknik & pientä uudistusta bägiin

EO kisojen jälkeen ei hirveästi meikän fribarintamalla ole tapahtunut, mutta jotain sentään.

Torstaina tuli käytyä viikkokisoissa ihmettelemässä menoa. Kierros oli melkoista taistelua ja matkaan lähdettiin jälleen neloselta. Pitäisi alkaa jo kohta laskemaan, että kuinka usein olen kaikissa viikkokisoissa lähtenyt nelosväylältä liikkeelle. Kierros oli melkoista sahaamista. Alkuun heti tuplabogi, jonka jälkeen pirkko. Sitten mentiikin viisi väylää paria ennenkuin 11-13 väyliltä napsin kaikilta pirkot, 14-väylältä par ja 15-väylältä jälleen pirkko. Tähän asti peli kulki, mutta pikkuvirheistä sai maksaa loppukierroksen aikana aika kalliisti. 16-väylälla avaus melkein ekaan puuhun ja parinkymmenen metrin sivuliito metsään. Korttiin tuplabogi. 18-väylällä jälleen huono avaus ja jatkoheitto (korkea pommihysse flickillä) jäi puuhun. Tässä kohtaa meni hetkeksi vähän pasmat jostain syystä sekaisin, kun alkoi huolehtimaan enemmän kiekon alassaannista kuin itse pelaamisesta. Jälleen tuplabogi korttiin. Etukolmoselta sain kuitenkin vielä kaksi pirkkoa ja lopputulos -1. Ihan tyydyttävä tulos muuten, mutta jos kierroksella pystyy 7 pirkkoa napsimaan ja tulos -1, niin ei se ihan putkeen ole silloin mennyt.

Frisbeegolfpiknik Kouvolassa
Perjantaina tuli suunnistettua mökille, mutta ennen sitä käytiin kihlatun kanssa pelailemassa Kouvolan urheilupuiston rata. Kyseinen rata on yksi hauskimmista radoista mitä tiedän, vaikka se ei juurikaan haasteita anna. Ainoa tavoite on heittää jokupäivä rata -9. Mikäs siinä kuitenkin oli heitellessä kun aurinko porotti, puisto oli tyhjä ja väylät oli etupäässä putterineppailuväyliä. Itse heitin radan 5 alle parin, joka nyt oli ihan siedettävä tulos. Jos sitä parin viikon päästä tuosta vielä paremmaksi laittaisi.

Pituusheittoa Nastolassa
Lauantai iltana kävin heittämässä Pajulahdessa pituusheittoa. Hetken aikaa on tuntunut siltä, että mun pituusheittotekniikka on parantunut ja halusin päästä testaamaan, että oliko tunteessa mitään perää. Maksimipituus pysyi aika samoilla reilun 110-115m viivoilla. Sinne päästiin pariin kertaan Blizzard Dominatoreilla. Yleisesti kiekot putoili tuonne 105-108m tietämille. Eniten uuden tekniikan vaikutus näkyi hitaammissa kiekoissa. Väylädraiverit löysi tiensä yli 100m, midarit lähemmäs 100m ja parhaimmillaan muutamat putteriheitotkin tuli yli 90m viivan. Varsinkin toi putterilla heitetyt matkat on pidentyny aivan sikana, kun on alkanut enemmän aktiivisesti putteria heittämään. Oletin, että heitän heittoputteria jotain 70m, mutta olin positiivisesti väärässä. Midareihin en ole vähään aikaan koskenut oikeastaan ollenkaan ja tällä hetkellä heitän melkeinpä 70% kaikista mun heitoista puttereilla.

Uutta muovia reppuun
Viikonloppuna tuli tehtyä pieni tilaus Frisbeepointtiin ja mukaan lähti Discraft Ti Force, Innova JK Aviar ja Innova r-pro Pig.

Alunperin tarkoitus oli ostaa 2x JK aviar ja kuluttaa toinen suoraksi heittoputteriksi ja toisen piti mennä bägissä uutena ylivakaana heittoputterina. Homma kuitenkin kusahti siinä, kun myynnissä oli vain yksi täysipainoinen JK aviar. Otin ylivakaan heittoputterin tilalle Pigin. Kiekko tuntui sikahyvältä kädessä EO:ssa kun kokeilin. Kiekko tuntu kädessä jo melkein enemmän hitaalta midarilta leveen rimmin takia.

Forcen tarvitsin ylivakaaksi pitkänmatkan draiveriksi. Olen vastatuuleen heittänyt 170gr Ti Nukea, mutta se on muutaman kerran vastatuuleen kipannut. Mietin ensin Nuke OS:ää, mutta kiekko taitaa olla liian jyrä mun käsiin. Tästä syystä otin vähän hitaamman kiekon. Flicki olisi vakaudeltaan hyvä vastatuulidraiveri, mutta halusin aavistuksen nopeamman kiekon. Force putoaa aika hyvin tuohon Flickin ja Nuke OS:n väliin.

Käytännössä bägissä tapahtuu seuraavat muutokset: 
  • Täysipainoiset P2 & 2x KC aviar lähtee bägistä <-> 165gr & täysipainoinen JK aviar & Pig tilalle.
  • Titanium Nuke pois <-> Titanium Force sisään
Toi kevyt EO kisoista ostettu JK aviar on ollut yllättävänkin hyvä heittoputteri varsinkin pitkiin annukoihin. Täysiäkin heitettynä pikku hyssessä lentää aivan luotisuoraan eikä feidiä ole nimeksikään. Flättinä heitettynä kaartaa hitaasti mulla vasemmalle. Pikkusen kun lisää pieksee, niin kiekko on kohta loistava alivakaa heittoputteri.Ei kommentteja: