12.8.2013

Joensuun Utran avajaiskisoissa

Joensuuhun on nyt saatu pystyyn Pohjois-Karjalan ensimmäinen 18-väylänen frisbeegolfrata ja kun aikataulut kävi yksiin kisojen kanssa, niin ei muuta ku auton nokka kohti Joensuuta.

Etelä-Suomessa sekä muualla Suomessa frisbeegolf on melko hyvin puhjennut kukkaan parin vuoden aikana, mutta itä-suomen tilanteesta mulla ei oo koskaan ollut oikein mitään tietoa. Kyseiset kisat järjesti Joensuun Joen Liitokiekko, jonka alla siis ilmeisesti toimivat kaikki paikan frisbeelajit. Paikalle kisoihin oli tullut hyvin porukkaa ja nättiin 51 pelaajan lukemaan päästiin avajaiskisoissa. Kyseiset kisat olivat seuran suurimmat mitä ovat pitäneet. Pelaajia kisoihin oli tullut paikallisten lisäksi Kuopiosta, Siilinjärveltä sekä yksi mies Hyvinkäältä. Saattoi olla myös muualta tulleita. Kisojen järjestelyt oli mielestäni ainakin onnistuneet ja homma pyöri hyvällä fiiliksellä. Pieni amatöörimaisuus näkyi, mutta hyvässä mielessä. Homma ei missään vaiheessa ollut liian vakavaa.Sitten itse kisaan. Itse lähdin ekalle kierrokselle väylältä 10. Eka kierros oli melko hazardia tekemistä itseltäni, koska kerkesin ennen kisoja lähinnä kävellä radan läpi ja oli hieman vaikea joidenkin väylien kohdalla päättää, että pitäisikö avata putterilla, midarilla, vai tarvitaanko jo draiveria. Toinen ongelma oli siinä, että sain uuden heittoputterin perjantaina ja kylmiltään jouduin sillä lähteä heittämään kisaan. Star Aviar Driver oli odotettua vähän ylivakaampi ja alkuun olin vähän kiekon kanssa ongelmissa, mutta pikkuhiljaa kiekko alkoi tuntua tutulta. Ostin myös testiin Innova Atlaksen ja heittelin muutaman treeniheiton, mutta jätin sen kuitenkin pois bägistä kisojen ajaksi.

Alkuun sain helpon vasurin hyssepommiväylän ja tottakai otin kevyen Flickin käteen, joka kuitenkin jäi pahasti lyhyeksi ja heti bogi korttiin. Seuraavalla väylällä täysin sama juttu. Ei siis mikään unelma alku. Pari pirkkoa ja tuplabogi vielä korttiin. Sen jälkeen aloin saada peruspelin kuntoon ja tuli Parien lisäksi pari pirkkoakin otettua. Loppuun vielä pari bogia ja pirkko. Lopputulos +3. Ei huono, koska rata on kuitenkin suht vaikea, mutta hyvin Hyvinkäämäinen rata.

Toisella kierroksella muuttui hieman ääni kellossa. Nyt rata oli jo vähän tuttu ja jo vähän tiesi mitä teki. Kiessille lähdettiin väylältä 5. josta otin heti parin. Sen jälkeen kolme bogia putkeen ja alkoi vähän taas usko hiipua omaan tekemiseen. Sitten alkoi sataa ja peli jostain kumman syystä alkoi taas toimia. Loppukierros meni pelkkää paria ja pirkkoa ottaessa. Jotenkin pelaaminen muuttui tosi helpoksi kun vaan ajattelin, että jos eka heitto ei oo korilla, niin otan helpon parin. Tätä linjaa jatkoin koko kierroksen. Putti oli eilen aivan jäätävän hyvää varsinkin toisella kierroksella ja jos avaukset olisi kaikki toiminut, niin olisin päässyt varmasti hyvinkin pakkasen puolelle. Toisen kierroksen sain heitettyä tulokseen -1, joka oli ensimmäinen kerta omalta osaltani, kun vierasradalla pääsen minkäänsortin kisoissa pakkaselle (jos viikkokisoja ei lasketa). Kyseinen kierros oli kyllä ehdottamasti yksi vuoden parhaita kierroksia tuloksellisesti mitä kisoissa olen heittänyt. Hyvin mennyt toinen kierros nostatti omaa sijoitusta mukavasti loppusijoituksessa ja oma nimeni löytyi sijalta 9/37.

Kokonaisuudessaan kisoista jäi tosi hyvä fiilis. En tuntenut ketään mennessäni ja kisojen aikana tuli kuitenkin juteltua yli 20 tyypin kanssa, joka itselleni on aika harvinaista. Vaikka frisbeegolf onkin sosiaalinen laji, niin jotenkin tuntuu, että etelässä ei mennä niin herkästi tuntemattomille juttelemaan. Rata itsessään oli hieman keskeneräinen, koska osa tiimatoista vielä puuttui. Rata on alkuun hieman sokkeloinen, mutta kun kunnon polut ja opasteet saadaan radalle, niin rata on todella kiva pelata. Rata kiertää metsässä ja välillä joutuu heittämään todella kapeaakin ränniä, mutta ei rata mikään aivan mahdoton ole. Suosittelen todellakin, jos vaan sielläpäin menee käymään. Toivon, että rata joskun vielä nähtäisiin vaikka Frisbeepoint tourilla ja Joen liitokiekko saisi seuran täysillä pyörimään. Kyseisissä kisoissa paljon tosi hyviä pelaajia ja olisikin siistiä, että kyseiset pelaajat vaan saataisiin isompiin kisoihin.

2 kommenttia:

Pasi kirjoitti...

Moro. Mukava kuulla, että pelit täällä idässä maistui. Kiitos minun puolesta peliseurasta ekalla kierroksella ja toivottavasti vielä törmäillään pelikentillä.

Ville Uurainen kirjoitti...

Joo kiitos itsellenne! Mahtava rata ja mahtava seura! Toivottavasti nähdään ensi vuonna frisbeepoint tourilla ;)