16.8.2013

Tuotetesti: Innova Atlas

Innovalta on tullut markkinoille kovalla hypetyksellä ja hintalapulla varustettu kahdesta muovista valettu Atlas. Kiekon muovia ei tämän kiekon kohdalla erikseen ole mainittu, vaan kiekko on vain Innova Atlas.


Innovastore kuvailee kiekon näin:
Atlas hyödyntää Innovan OverMold-teknologiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kiekko on valmistettu kahdesta eri materiaalia olevasta osasta – Lentopinta on tukevampaa Star-muovia, kun taas kiekon rimmi on kumimmaisempaa pehmeää Star-muovia. Kaksi erillistä osaa on liitetty toisiinsa kemiallisen liitoksen lisäksi 20:llä lukituspisteellä rimmin sisäpuolelta. Nämä kaksi kiinnitysmetodia pitävät Atlaksen eri osa erittäin tukevasti yhdessä niin törmäyksissä kuin kulutuksessakin.

Profiililtaan Atlas on hyvin flätti ja virtaviivainen midari. Pehmeämpi ja erittäin pitävä rimmimateriaali tarjoaa loistavan pidon. Lennoltaan Atlas on täydellinen yleismidari, joka lentää suoraan heitettäessä suoraan ja pitää sille annetun kulman. Pitkät anhyzer-heitot sekä tarkat lyhyet hyzer-lähestymiset hoituvat Atlaksella vaivatta. Suorasta lentoradasta pääsee nauttimaan pitkälti nopeudesta riippumatta, sillä Atlas lentää niin kovilla kuin hitaillakin nopeuksilla erittäin suoraan. Myös kiekon loppufeidi on erittäin mieto, eli tämä kiekko toimii loistavasti esimerkiksi “metsäpilleihin” ja ahtaisiin paikkoihin.Luvassa on siis jo lentolukujenkin (5/4/0/1) perusteella suoraanlentävä midari. Kädessä oma Atlas (180gr) tuntui yllättävänkin hyvältä pehmeän kumisen rimmin takia. Huomasin kaupassa omaa kiekkoani valittaessa, että kiekkojen ulkoreunojen kumimaisuudessakin tuntui olevan pieniä eroja ja itse valitsin yhden pitävimmistä, mitä hyllystä löytyi. Alkuun pohjassa olevat lukituspisteet jokseenkin häiritsivät rimmille tulevia sormia, mutta niihin kyllä tottui ja kiekosta saa hyvän otteen. MVP on monelle tuttu kahdesta eri muovista valetuista kiekoista ja MVP käyttää omissa kiekoissa GYRO teknologiaa. Innovan Atlaksessa kyseistä teknologiaa ei ole käytetty.

Kenttätesti
Maltilla heitettynä kiekko oli äärimmäisen suora ja kiekossa ei ollut juuri minkäänlaista loppufeidiä. Lyhyissä 20-40m suorissa lähestymisissä kiekko oli todella loistava. Kiekko pysähtyy yllättävän hyvin kaikenlaisilla maastoilla kumimaisen ulkoreunan takia.

Kun kiekkoon alettiin lyömää poweria lisää, niin kiekko alkoi omissa käsissä muuttua surullisen holtittomaksi. Kiekon kanssa sai olla erittäin tarkka lähtökulmasta: flättinä kippasi, pienessä hyssessä ehkä kippasi tai sitten ei, liikaa hysseä ja koko matkan kiekko piti kulmasa hysselinjan loppuun saakka. Eli kiekko pitää sille annetun kulman todella hyvin. Anhyzer heitoissa kiekko ei ottanut vakautensa takia minkäänlaista sivuliitoa vaan putosi jokakerta maahan nokka edellä ja pienen rollin jälkeen pysähtyi. Katselin muutamia Youtube videoita kiekosta ja en ole aivan varma oliko oma kiekkoni vain alivakaampi yksilö, vai heitinkö kiekkoa niin kovalla spinnillä, että se kippasi helposti. Tiedä sitten...

Tuomio
Kun miettii kiekon ominaisuuksia ja vertaa niitä kiekon 20€ suositushintaan, niin mielestäni tässä on hieman ylihypetetty tuote. Kiekko on suora ja varmasti tekee sen mitä lupaa, mutta Innovalta löytyy huomattavasti halvemmalla suoraanlentävä uusi sekä vanha Mako. Jos ostosyy on se, että on kiva kokeilla kahdesta muovista tehtyä kiekkoa, niin suosittelen kääntymään jo pelkän kestävyydenkin takia MVP:n puolelle. Pehmeä rimmi tuntui vähän siltä, että se ei tule kestämään yhtä pitkään kuin normaalin Star-muovin kova rimmi.

Hiljaa heittäville sekä aloittelijoille kiekko toimii varmasti suorana midarina. Kuitenkin markkinoilta löytyy halvemmalla mielestäni parempiakin kiekkoja kuten esimerkiksi Discraft Buzzz SS & Buzzz, Innova Mako & Shark tai MVP Axis. Lisää löytyy lähes jokaiselta brändiltä, mutta kaikista edellämainituista kiekoista itseltäni löytyy kokemusta. Jokainen edellämainittu kiekko on huomattavasti edullisempi kuin Atlas.

Tarkoituksena oli ottaa Atlas suoraksi midariksi bägiin, mutta rehellisesti sanottuna möin Atlaksen pois heti testien jälkeen. Jos midarilla heitto kantaa yli 80m, niin kannattaa valita mielummin Buzzz, Roc tai muu varma valinta. Loppuun vielä kiekon plussat ja miinukset.

+ Pitää heittokulmansa loppuun saakka
+ Yllättävän hyväntuntuinen kädessä
+ Hyvä luotisuora kiekko 20-50m matkalle

- Pehmeän rimmin kestävyys jäi mysteeriksi.
- 20€ hinta, kun vastaavia suoria midareita on markkinat pullollaan.
- Ei tuntunut kestävän kippaamatta kovaa heittoa lukuisten yritystenkään jälkeen.

Toivottavasti edes joku saa tämän kiekon lentämään luotisuoraan yli 80m matkalla luotettavasti. Itse en siihen pystynyt. Siihen saakka MVP Axis hoitakoon yllämainitut "metsäpillit" omassa bägissäni heittputterien lisäksi.

Ei kommentteja: