5.8.2013

Viikkokisat, viikonlopun touri ja uusien kiekkojen sisäänajoa

Taas on kierretty rataa jos toista. Ensin viikkokisoissa Hyvinkäällä torstaina. Lauantaina pyörähdettiin kaveriporukalla Jokelassa. Sunnuntaina jotenkin kummasti löysin itseni Riihimäen viikkokisoista.

Hyvinkään viikkokisat
Kisoissa lähdin liikkeelle 15-väylältä, joka meni aikalailla heti "puihin". Bogilla lähdin liikkeelle, mutta sain homman korjattua aika hyvin neljän pirkon putkella väyliltä 18-3. Vitoselta odotettu bogi ja sen jälkeen mentiin tasaista par linjaa aina ysille asti, josta otin vielä pirkon. 11-väylältä bogi ja loppukierros paria. Lopputulos -3, joka oli jälleen oman tasoituksen alle joten hyvin meni, vaikka vasta jaettu 7. sija tuloksella irtosi. Voittoon olisi vaadittu -10, joten on tuo viikkokisojen taso hieman noussut aina kun ulkopaikkakuntalaisia kisoihin saapuu.

Jokela
Jokelassa käytiin kavereiden kanssa pelaamassa omat pikku höntsäkierrokset. Rennolla heittelyllä pienessä tuulessa otin kierroksilta lukemat -3 ja -4. Parempaankin varmasti tuosta vielä pystyisi, jos vaan treenaisi enemmän.

Riihimäen viikkokisat
Riksuun tuli lähdettyä vähän vahingossa, koska olin kiertämässä Hyvinkään rataa, kun Mutikaisen Teemu ilmoitti, että nyt tuli lähtö kisoihin. Lähdin sitten lähes tyhjällä vatsalla ja parin urheilujuoman voimin +27-29 asteen helteessä kohti Riksua. Pääsin nyt ekaa kertaa pelaamaan koko rataa, joten ihan mielenkiinnolla odotin uusia väyliä.

Ekalle kierrokselle lähdin väylältä 4. Riksun rata on itselle siinä mielessä vaikea, että radalla ei aivan hirveästi ole ns. helppoja pirkkoväyliä, vaan pirkot pitää napsia pitkiltä väyliltä. Ensimmäinen bogi napsahti väylältä 6. jonka jälkeen peli olikin tasaista parin pelaamista. Sain kaksi pirkkoa napsittua väyliltä 10 ja 1. Ekan kierroksen tulos -1 ja tällä pidettiin jaettua kärkisijaa. Kuuma ilma ja huono muonavarasto repussa teki temput tauolla ja energiat loppu tyystin ennen tokaa kierrosta. 

Kärkipooli passitettiin lähtemään 8.väylältä, joka oli koko poolin mielestä pieni vääryys, että parhaiten pelanneet laitettiin lähtemään kaikista kauimmaiselta väylältä. Olihan se toki pieni rangaistus, kun helteessä ensin talsittiin iso mäki alas ja toinen jyrkkä ylös ennenkuin edes tiipaikalle päästiin. Alku näytti erittäin mallikkaalta ja aloitinkin heti pirkolla. Sitten tapahtui jotain ja alkoi taistelu. Ensin 9-väylältä triplabogi ja heti perään kympiltä bogi. Takaysiltä vielä vikalta väylältä bogi.  Lopulta otin bogit vielä 1,3 ja 4 väyliltä. Yhtään pirkkoa ei enää tullut, vaikka pirkkoputteja pääsin pari koittamaan. Aina tosin raudat kilisi, mutta pää oli jo niin helteestä pehmeä, että ei vaan yksinkertaisesti enää jaksanut. En ole sen tyyppinen pelaaja, että muutaman huonon väylän jälkeen lopetan pelaamisen. Tälläkin kertaa koitin loppuun asti, mutta en vaan saanut enää mitään irti kropasta. Lopputulos +6 ja tällä yllettiin kuitenkin jaetulle 3.sijalle, joka oli ihan hyvin pelattu, kun ottaa huomioon tuon kauhean kakkoskierroksen (joka oli vain 8 heittoa ekaa kierrosta huonompi). Kyllä tuolla radalla ehkä pikkasen paremmin pystyisi kaksi kierrosta kiertämään, jos vaan valmistautuminen olisi ollut pikkasen parempi ja sää vähän viileämpi.

Uusia kiekkoja kouluttamassa
Uudet kiekot löysi tiensä bägiin ja etupäässä ovat ihan positiivisesti toimineet. Ainoa huono puoli tuli JK Aviar-X:n muodossa. Hakkasin meinaa kiekon alivakaaksi alle viikossa. Eli pehmeä muovi ei siis ole mulle se sopivin. Kävinkin jo paikallisessa Intersportissa tilaamassa samalla muotilla tehdyt Innova Star Aviar Driverit. Star muovin sentään luulisi vähän paremmin kestävän.

Pig on alkanut nousemaan mun luottokiekoksi kovissakin draiveissa, koska kiekko kestää meikän maksimivoiman mukisematta. Kiekolla on suorastaan ilo heittää täysiä ja olen huomannut, että se on ylivakaampi kiekko kuin MVP Tensor. Ei tietenkään niin pitkälle lentävä, mutta feidi on huomattavasti kovempi.

Discraft Forcea olen muutamat kerrat vastatuuleen tempaissut ja ihan luotettava kiekko on kyseessä. 100m menee rikki pienellä hyssepommillakin, joten pituutta kiekossa kyllä riittää ja kiekko onkin huomattavasti suorempi kun vertaa Flickeihin. Kuitenkin kiekko on sen verran jyrä, että vastatuuli ei ihan heti kiekkoa kippaa.

Viikonlopun suunnitelmat
Viikonlopulle tulikin vähän yllärireissu eteen.Viikonloppuna lähden Kiteelle ja nopealla vilkaisulla löysin ratoja Joensuusta. Ja kappas kun nappas: ensi lauantaina on Joensuussa uuden laajennetun Utran frisbeegolfradan avajaiskisat! Rata on Pohjois-Karjalan ensimmäinen 18-väylänen frisbeegolfrata ja lähden sitä nyt sitten juhlistamaan, jos kisaan vielä mahtuu.

Täytyy sanoa, että vaikka kyseessä ei ole PDGA:n kisat, niin en muista vähään aikaan jännittäneeni mitään kisoja niin paljon kuin noita. Ensinnäkin lähden kisaamaan ekaa kertaa yksin ilman joukkuekavereita. Toiseksi en ole nähnyt edes oikeita kuvia radasta ja en kerkeä rataan mitenkään tutustumaan ennen kisaa, joten nyt joutuu oikeasti luottamaan omaan peruspeliin ja tekemiseen 100%, jotta homma hoituu varsinkin ekalla kierroksella. Tasan tuon verran tiedän nyt radasta. Saas nähdä miten käy...

Ei kommentteja: