25.9.2013

DGH - Naiset Radalla 2013

Maanantaina Hyvinkään radalla järjestettiin ensimmäinen naisille suunnattu alkeiskurssi. Mukaan lähti peräti 14 naista. Nuorin näytti olleen alle kouluikäinen, joten jossain perheessä on näköjään aloitettu uuden Suomen toivon treenaaminen jo ajoissa!

Sää ei tällä kertaa oikein porukkaa suosinut. Parkkipaikalla vielä paistoi aurinko, mutta vartin päästä saatiinkin koko porukka sitten sivusuunnasta vettä ja tuulta niskaan. Ei ihan helpoin ja mukavin keli tutustua lajiin. Alkuun porukkaa koitettiin vähän jakaa taitotason mukaan ja tässä nyt hieman homma kusi, kun ei tajunnu tarpeeksi selkeästi porukalta kysyä ja esitellä ryhmiä. Muutama ensikertalainen joutui hieman enemmän pelanneiden sekaan ja oppiminen ei näiltä osin ollut kovin menestyksekästä.

Koko porukalla käytiin läpi perustekniikkaa (rysty, fore, puttaus) ja oma ryhmä aika nopeasti pääsikin jyvälle tekniikasta. Itse otin kaikki ensikertalaiset & muutaman kerran heittäneet. Treenien jälkeen pelattiin pieni 5-väylänen itsetehty rata, joista kaksi väylää koostui Hyvinkään radan 15-16 väylistä. Rata ei naisille mikään ylitsepääsemättömän vaikea tuntunut olevan paras nainen vetikin viisi väylää tuloksella +1 (kaikki par 3 väyliä). Itse kisan jälkeen vuorossa oli vielä pituusheittokisat, joissa mukana yhdellä ohjaajalla oli laseretäisyysmittari (aika hifistelyä eikö). Moni nainen kieltämättä piti kisasta, koska samalla kuuli metrilleen kuinka pitkälle pystyi heittämään. Puttikisa jäi ottamatta, koska porukka alkoi olla sen verran jäässä ja kahdeksan aikaa illalla ei juuri mitään enään nähnyt.

Ilmeisesti tällaisille naisten tapahtumille näyttää olevan kysyntää ja tarvetta. Suomessakaan ei hirveästi noita naispelaajia ole. Paljon koitettiin kosiskella uusia naisia seuraan ja varmasti niitä ensi kaudelle saadaankin. Muutama pelaaja oli jo sen verran hyvä, että uskon näkeväni heidät kilpailemassa vuoden parin sisällä.

Ei kommentteja: