30.9.2013

Tuotetesti: Discraft ESP Crank

Discraftin uusin pituusdraiveri Crank laskeutui jokin aika sitten Suomeen ja nyt se löysi tiensä myös omaan bägiin. Valmistaja lupaili aavistuksen hitaampaa ja alivakaampaa versiota Nukesta. Ennen omia testejä löysin tuotetestin kyseisestä lätystä ja sen pohjalta sain jo pientä haisua mitä olisi luvassa.


Kiekko kädessä
Ensituntuma kädessä oli todella hyvä, vaikka rimmin leveys on vain 0,1cm pienempi verrattuna Nukeen. ESP muovi itsessään on sopivan nihkeää, joten otteen kanssa kiekko ei tuonut mitään ongelmia. Omaan käteen kiekko istuu paremmin kuin Nuket.

Heittohommia
Vertailukiekkoina käytin Tuota edellämainittua Nukea sekä Innova Blizzard Dominatoreita (13/5/-1/2).

Muutaman heiton jälkeen totesin samantien, että kiekko on selvästi alivakaampi kuin mikään heittämäni Nuke. Lähimpänä taisi olla oma vanha hakattu 160gr ESP Nuke. Oma käsi riittää tuonne 110m paremmalle puolelle ja tällä matkalla kiekolle sai antaa jo hyssekulmaa jonkin verran. Kuitenkaan kiekko ei ole niin alivakaa kuin mitä Nuke SS. Sen kertoo jo kiekon luvutkin: Nuke 1.6, Crank 1.3, Nuke SS 1.0. Pituusheitossa kiekko tekee iso ässän, mutta loppufeidi on yllättävän jykevän varma. En kuitenkaan tuuliolosuhteiden takia päässyt kyseisellä kiekolla ihan omiin maksimimetreihin. Vastatuulikiekko Crank ei ole. Kiekko kippasi jokakerta kun vastatuuleen kiekkoa aloin repimään. Tai jos kiekkoa vastatuuleen haluaa heittää, niin kulmaa saa antaa ihan armotta. Jos kiekkoa vertaa Dominatoriin suoraan, niin lentorata on Dominatorissa hieman suorempi. Ässä ei ole niin iso. Loppufeidi tuntui olevan hyvin samanlainen kuitenkin molemmissa.

Heitin myös kiekkoa "teknisesti" radalla enkä ainoastaan kenttätestissä. Kun kiekolla piti heittää eri kulmissa, niin Crankin valttikortit alkoi löytymään vasta silloin. Kiekolla irtoaa suht helposti hyzerflip heitot ja pienistä annukoista kiekko palautuu nätisti. Flättinä heitettynä kiekon sai helposti kääntämään antsaan ja kiekko suoristaa hieman itseään ja pitää muuten kulmansa loppuun asti hyvin. Hiljempaa flättinä heitettynä (60-70m matkalla) kiekko tekee pienen S-kurvin ja palautuu vahvaan loppufeidiin. Eli kiekko sopii myös hiljempaa heittäville varauksin. On varmasti aika heittäjäkohtaista saako kiekon kääntämään tuolla matkalla vai ei. Etupäässä oletan kuitenkin, että olisi hyvä pystyä lähemmäs 100m heittämään, jotta kiekko tekee sen mitä lupaa.

Huonona foreheittäjänä sain kiekolla yllättävän hyviä tuloksia aikaan. Flättinä heitettynä kiekko lähti aavistuksen kääntämään, mutta loppufeidi oli jälleen vanha tuttu. ESP muovin kiekoissa liuku on kohdillaan, joten taisin saada pisimmät foret heitettyä kyseisellä lätyllä omaan muistiin 60-70m kohdille.

Loppusanat

Crank on hyvä lisä Nuke-kiekkoperheen välimaastoon. Se ei ole aivan niin leveä käteen kuin Nuket, mutta silti kiekolla lähtee pitkiä heittoja tarvittaessa. Jos Nuke SS on liian kippaavaa sorttia, mutta perus Nuke on liian vakaa, niin Crank on aika varmasti sinun valinta. Dominatoreihin verrattuna kiekko on vähän hitaampi ja alivakaampi, joten vääjäämättä ekana mieleen tulee Discraftin versio Innovan Ternistä. Kyseistä kiekkoa en ole koskaan koittanut, mutta vähän sellanen fiilis jäi, että suht lähellä liikutaan. Tuolla toisessa testissä Crankiä verrattiin hakattuun Forceen tai Innovan Star Dessuun. Näihin väitteisiin en osaa sanoa mitään, kun ei kyseisiä vertailukiekkoa ollut.

Kiekko itsessään ei ole mikään ihmeidentekiä. Kiekon liuku on mielestäni Nukea hieman parempi, mutta ei mikään ylivertaisen suuri. Itse antaisin lentoradan numeroiksi 12/5/-2/2. Jos hakusessa on helposti kontrolloitava pitkän matkan draiveri, niin suosittelen testaamaan. Tällä hetkellä kiekkoa saa vain ESP muovilla, mutta eiköhän tulevaisuudessa sieltä tule kestävempää & vakaampaa Elite Z versiotakin pihalle.

Ei kommentteja: