6.9.2013

Uudistuksia hitaisiin kiekkoihin

Vampulan 28,5€ lahjakortti Frisbeepointille sekä seuranmestaruuskisojen pituusheittokisan 20€ lahjakortti Intersporttiin sai kerralla kyytiä, kun pistin omaa bägiä hieman uusiksi.

Bägin sisällön uudistuksen tarve lähti lähinnä midarilinjasta, joka on koostunut pelkästä MVP:n kiekoista. Tangent on toiminut hyvin alivakaana kippaavana midarina ja Tensor on toiminut suorana hieman feidaavana tuulimidarina. Sen sijaan Axis on ollut jotenkin holtiton kiekko jo pitkään omissa käsissä ja olen pohtinut kiekolle korvaajaa. Myös Vector on jäänyt melkolailla työttömäksi omassa bägissä, kun mielummin käytän Tensoria. Eli tarvitsin tuohon Tangentin ja Tensorin väliin jotain suoraa midaria. 

Pitkän selailun jälkeen tilaukseen lähti vanha tuttu Discraftin Elite Z Buzzz sekä Dynamic Discsin Truth. Näitä kahta olen sitten paukuttanut pari kierrosta ja koittanut ottaa selvää, että kumpi jäisi bägiin. Molemmat tuntuu kädessä erittäin hyvältä ja näistä kahdesta Truth on tuntunut aavistuksen ylivakaammalta. Kuitenkin eilen posti toi vielä Ti Buzzzin, joka on omien kokemusten mukaan ylivakaampi kuin Elite Z. Ongelma on kuitenkin nyt se, että pitäisi päättää Truthin ja Buzzzin välillä ja kahden kierroksen perusteella Truth on putoamassa bägistä. Buzzzi ku on itselle vanha tuttu, niin siihen pystyy edelleen luottamaan. Ei Truthkaan huono kiekko ole, mutta sanontahan kuuluu "vanhassa vara parempi". Ajattelin kuitenkin vetää vielä muutamia kierroksia molemmilla kiekoilla, ennenkuin teen mitään lopullisia päätöksiä midarin suhteen. Melkein fiilispohjalta saa päättää, koska molemmat ovat loistavia kiekkoja ja tekevät sen mitä lupaavat. Tällä hetkellä Buzzz vaan tuntuu luontevammalta vaihtoehdolta.

Pointista mukaan lähti myös Ti Force, joka menee jo valmiiksi bägissä olleen Forcen kaveriksi. Intersportissa ei sinänsä ollut mitään sellaista kiekkoa mille olisi ollut oikea tarve. Sen sijaan käytin ilmaisen rahan testikiekkoihin. Mukaan lähti Innova DX Viper sekä Star Aviar. Tuo Star Aviar oli positiivinen yllätys, koska se istuu todella hyvin omaan käteen. jopa paremmin kuin Aviar driver. Testien perusteella Star aviar on luotisuora heittoputteri, jolla onnistuu yllättävänkin hyvin myös pitkät annukat. Voi hyvinkin olla, että ajan myötä Aviar Driver putoaa kokonaan pois ja jatkan Star aviar-Pig linjalla. Nyt ei kuitenkaan ole mitenkään ajankohtaista alkaa tuota miettimään. Viperin ostin Shockin rinnalle ylivakaammaksi draiveriksi, jota se ei kuitenkaan tunnu kovinkaan paljon olevan. Kiekko ei meinaa pitkistä pienistä annukoista millään keretän palautumaan, joten sinänsä vähän turha ostos. Odotin kiekon olevan ylivakaampi.

Eli lyhyesti testiin tuli koko tämä setti, joista osa jää bägiin ja osa ei:
  • Discraft Elite Z Buzzz
  • Discraft Titanium Buzzz
  • Dynamic Discs Truth
  • Innova DX Viper
  • Innova Star Aviar

Uusien kiekkojen testailua kuitenkin tässä jatkan muutaman viikon verran ja eiköhän se "perussetti" ala taas kokoontua pikkuhiljaa. Nummelanharjun kisat peruin, joten ei ole mikään kiire saada omaa settiä huippukuntoon ennen ensi kesää.

Ei kommentteja: