22.10.2013

Grande Finale + kauden loppusuora

Viikonloppuna käytiin tämän kauden viimeinen seuran kilpailu Akaalla Kylmäkoskella. Meno oli melkoinen jälleen kerran... Akaan rata oli itselle täysin uusi ja tästä syystä tuotti vähän ongelmia, kun piti muutamilla väylillä heittää täysin sokkona tuntematta väylää. Lisähaastetta toi liukkaat Tee matot sekä aika radikaalisti alati muuttuva sää.


Grande Finale
Kylmäkosken radalla pelattiin koko rata, eli käytännössä ensin 18-väylää, tauko ja perään uudet 9-väylää. A-rata (18-väylää) meni ihan kohtalaisesti itseltä, kun ottaa huomioon kovan tuulen, muutaman kerran yllättäneen lumi/raekuuron sekä liukkaat heittopaikat. Lähdettiin liikkeelle väylältä 15. Heti alkuun tuli napsittua bogi & tuplabogi, jonka jälkeen alkoi vasta peruspeli kulkea. Ykkösväylällä otin käyttöön uuden Saint Pro:n, joka tuottikin heti pirkon (metrin lyhyempi ja hieman matalampi heitto, niin ketjut olisi kilissyt). Loppukierros melko tasaista paria. Vikalle väylälle saatiinkin hyvä pyörivä tuuli+kunnon lumikuuro niskaan. Hyvä kun näki hetkeen heittää. Kaikesta huolimatta par. Lopputulos +5.

A-rata on kieltämättä yksi parhaista radoista mitä olen pelanut. Väylät oli selkeitä ja sopivan vaikeita. Rata toi myös nopeasti yhden oman pelillisen heikkouden esiin: 80-90m luotisuoraan heittäminen. Näitä väyliä kun radalla tuntui riittävän. Tiipaikalta jokainen edellämainittu väylä näytti helpota pirkkoväylältä, mutta käsi jotenki aina loppui hieman kesken. Vaikean väylistä teki se, että midarilla pitäisi pystyä heittämään korille, mutta kun kiekon täysiä joutuu ränniin heittämään, niin suunta ei ole aina juuri se mihin pyritään. Väylädraiverilla taas pystyy heittämään hiljempaa samaan pituuteen, mutta yleensä feidi on sitten liikaa. Jokatapauksessa rata olisi mun taidoilla mahdollista pakkaselle pelata. Nii ja pitäähän se tämäkin hieno asia mainita: vaika holareita ei tullutkaan heitettyä, niin pystyy vaan silti heittämään reilusta 80m kolmen skipin kautta seuraavalla tiipaikalla seisovan pelaajan juomatölkin nurin. Säkää vaiko taitoa, noh päättäkää itse :)

Possu ystävämme oli myös mukana aiheuttamassa hyvennystä sekä pahennusta.

B-rata (9-väylää) oli sitten itselle täyttä myrkkyä. Harvoin tulee eteen väyliä, jossa vaan tajuaa, että ei keksi mitään järkevää ratkaisua. Vaikka väylää pitkin pelaisi, niin väylää ei saa pariin pelattua. Tällainen nimittäin itselle tuli eteen väylällä 2. Avaus pitäisi saada loivana menemään oikealle (joo helppoa vasurille). Seuraava heitto pitäisi saada kentälle, kolmas korin alle ja putti sisää. Simple as that. No avaus semisti ok lähes väylälle, sitten tulee sairas raekuuro, joka vie näkyvyyden. Raekuuron takia huono heitto 10m päähän pienen kumpareen päälle. Jatkoheiton aikana raekuuro piiskaa naamaa niin että sattuu ja jälleen huono sokkoheitto. Lyhyeksi jäänyt lähestyminen, huono putti ja tuplabogi korttiin. Oli sää mikä tahansa, niin pariin se olisi silti aika tuskan takana heittää. Oli takaysillä vielä hyviäkin hetkiä ja väyliä. Silti märät sormet ja kylmyys alkoi pikkuhiljaa viemään mehut miehestä ja lopputulos koko radalta +11, joka oikeuttaa jaettuu 7/30 sijaan. Paremminkin olisi voinut heittää, mutta ihan tyytyväinen saa olla kokonaisuuteen, kun sää oli mikä oli.

Viikkokisat
Seuraavana päivänä lähdin vuoden toisiksi viimeisiin viikkokisoihin hakemaan mojovaa holaripottia, joka oli paisunut reilusti yli 400€. Noh holaria ei tullut tälläkään kertaa, mutta hyvä -6 tulos tuli heitettyä ja jälleen sivuttiin omaa ennätystä. Vieläkään ei rikki mennyt, ei sitten millään. Kisan lopussa kun odoteltiin loppuja pelaajia paikalle ja olin jo suht varma omasta voitosta, niin kuului viesti "Jaatisen Valtteri on heittäny 9-väylällä holarin ja ennen vikaa väylää sillä on -8".

Melkonen kone on kyllä mies, kun kaksi holaripottia ottaa kauden aikana. Ottaen huomioon, että kaveri on viime kesänä aloittanut ja nyt jo dominoi seuran juniorisarjaa (ja välillä myös käynyt kisoja voittamassa myös muuallakin) ja välillä dominoi myös avointa sarjaa, jos vaan kiinnostaa. Täytyy sanoa, että vaikka olenkin seuranmestuuskisojen mukaan "seuran kovakätisin kaveri", niin Valtteri taitaa heittää melkein pelkällä putterilla mua pidemmälle. Tästä miehestä tullaan toivottavasti vielä kuulemaan, kunhan annetaan Valtterin muutama vuosi kehittyä ja hakea kisakokemusta. Harmi vaan, että kohta juniorisarja alkaa olla historiaa ja siirrytään miesten sarjaan :)

Lisää muovia kassiin
Nyt Saint Pron:n lisäksi myös MVP Resistor löysi tiensä bägiin. Samalla tilasin kevyemmän MVP Tensorin testiin bägiin. Kiekko on aivan sairaan hyvä midari omissa käsissä ja halusin pidemmälle lentävämmän version, joten otin 173gr version 178gr version rinnalle. Tuskin tuo vieläkään alivakaa ole.

Ei kommentteja: