30.10.2013

Kauden yhteenveto 2013 1/3

Jälleen on aika palata kertaamaan tätä kautta vähän syvällisemmin. Jaan tämän kauden yhteenvedon jälleen kolmeen osaan, jotta postauksesta ei tule mikään megapitkä. Ekassa osassa käsittelen vuoden kisat & tekniikkaan liittyvät jutut. Toisessa osassa käyn läpi kiekkoihin+tarvikkeisiin liittyvät jutut. Viimeisenä käyn läpi tälle kaudelle asetetut tavoitteet. Voisi melkein sanoa, että kauden yhteenveto on aina vuoden paras juttu, koska joutuu lukemaan kaikki vanhat tekstit läpi ja katsomaan mitä on tullut töhöiltyä. Nyt lyödään rehellisesti jälleen faktat pöytään, että mikä sujui ja mikä ei. Ja mikä laitetaan ensi kaudella sujumaan.

Pyydän pikkuisen anteeksi sitä, että julkaisin tämän tekstin raakileena hieman liian aikaisin ja jotkut joutuivat sen lukemaan. Piti tallentaa, ei julkaista. Tässä kuitenkin kokonaisuudessaan tämä yhteenveto :)

Tekniikka
Omassa tekniikassa tällä kaudella ei tullut mullistavia parannuksia. Puttitekniikka pysyi lähes samana koko kauden ajan. Silloin kun tekniikka hajosi, niin piti vaan ottaa päivä pelkkään puttaamiseen ja taas mentiin kuukausi eteenpäin rennosti puttia upotellen. 

Pituus draiveissa ei kasvanut valtavasti. Maximit nousi tuonne 110-115m luokkaan. Sen sijaan putteri & midari & väylädraiverilinjastolla mennään nyt huomattavasti pidemmälle kuin viime vuonna. Tällä kaudella olen parhaimmat heitot putterillakin saanut päälle 80m. Midarit lentää 80-90m viivoille ja väylädraiverit saan lentämään parhaimmillaan päälle sataan metriin. Sen siitä saa, kun yksinkertaisesti alkaa vaan draivaamaan hitaammillakin kiekoilla.

Eniten ehkä opin tällä kaudella heittämään skippejä maan kautta. Edellisinä vuosina en harjoitellut tai käyttänyt niitä lainkaan. Varsinkin Hyvinkäällä on muutamilla väylillä tullut käytettyä skippejä enemmän, mutta eipä noita hirveän monella radalla pystykkään käyttämään. Vampulassa saatoin ehkä pari heittää. Skipit ei kuitenkaan ole se ykkösvaihtoehto heitoissa. Myös jonkin verran rollereita tuli treenattua, mutta mitään varmoja ne ei ole vieläkään. Loppuvuodesta on foreakin uskaltanut lähteä kokeilemaan ja siinäkin pituus on parantunut about 10m. Tuokin oli lähinnä siitä syystä, että vaihdoin forekiekon ylivakaasta alivakaampaan.

PDGA Kilpailut
Frisbeepoint tour - Nummelanharju
Jostain syystä en kyseisen kisan tietoja löytänyt. Perus vuoden avajaiskisat. Menestystä ei tullut, mutta muistaakseni Mutikaisen Teemun kanssa päästiin vika kierros samassa poolissa vetämään. Meni sentään paremmin kuin vuosi sitten, vaikka ei kyllä oikein nappiin silti mennyt. Sija 40/69.

Frisbee service - Hyvinkää Open
Vuoden floppikisat. Otin aivan liian kovat paineet kotikisoihin ja se kaatoikin pelin. Vaatimaton 14/42 sija tuloksella +7. Pakkaselle olisi ehdottomasti pitänyt päästä ja kärkikolmikosta olisi pitänyt nimi löytyä. Tai ainakin viisikosta.

Frisbeepoint tour - Kankaanpää
Vuoden eka uusi rata mulle. Sijaan 40/69 oli tyytyminen tälläkin erää, vaikka joka kierroksella pystyin parantamaan peliäni. Jotenkin vaikea rata mulle, kun joutui heittämään pitkiä rännejä draivereilla.

Frisbeepoint tour - Oulu
Oulun haastavissa tuulissa välillä joutuikin vääntämään ihan tosissaan. Onneksi oli ylivakaata jyrää mukana ja välillä haettiin kaupasta lisää. Jälleen jokaisella kierroksella sain parannettua kaksi heittoa edelliseen ja 20/37 oli ihan tyydyttävä. Ensimmäistä kertaa Pointin tourilla 20 parhaan joukkoon.

Frisbeepoint tour - Vampula
Ehdottomasti vuoden parhaat kisat! Jokaisella kierroksella parannettiin tulosta ja vikalla kierroksella vedin tähän mennessä parhaan kisakierrokseni (rating 970). Oli myös eka kerta, kun vierasradalla vedin pakkasen puolelle oikeissa kisoissa. Vuoden paras sijoitus 11/62 ja ekat palkintorahat taskussa hymyssä suin kotiin.

Muut:
Joensuun Utran avajaiskisat
Utran radan avajaiset oli melkoinen reissu kieltämättä. Ei millään tavalla suunniteltu ja lähdinkin kisoihin ihan hetken mielijohteesta, kun Kiteellä oltiin sukuloimassa. Kiva rata, kivat ihmiset ja ihan hyvää tulosta tuli myös sieltä. Jaettu 8/37 sija uudella radalla. Ei paha ollenkaan.

Discraft Ace Race - Järvenpää
Elämäni ekat holarikisat. Kisakiekko suhteutettuna väylien pituuksiin oli hieman hankala ja holarit jäi napsimatta näissä karkeloissa. Onneksi edes metalliin osuin.

DGH Hekan & Hapan pytty - Hattula
Ekaa kertaa olin Hattulassa pelaamassa ja silti tulosta syntyi. 2/21. Jälleen lahjakortti kourassa kotiin. Kieltämättä siisti rata. Voisi ens kesänä käydä pyörähtämässä uudestaankin.

DGH Medicin man open
Kotiradan parikisat. Parina Mutikaisen Marko. Jaettu 8/30 sija. Oma tekeminen ei niin vahvaa, mutta ei mikään katastrofikisa kuitenkaan.

DGH Seuranmestaruuskisat
Jälleen tosipaikan edessä kotiradalla murenin. Eka kierros vähän yskähdellen ja toisella kierroksella peli kaatui lopullisesti. Sija 18/38. Kumpikaan kierros ei mennyt pakkasen puolelle. Pieni lohtu tuli pisin draivi kisan voitosta. Jälleen lahjakorttia palkinnoksi.

DGH All Stars - Itä VS Länsi
Vaikka molemmilla oli suuri pistepotti, niin tasuriksi meni. Itse pelasin huonosta alusta huolimatta ihan kohtalaista peliä ja varsinkin tokalla kierroksella toin Idälle hyvin pisteitä.

DGH Grande Finale - Kylmäkoski
Jälleen uusi rata mulle. Kieltämättä yksi hauskimmista radoista mitä oon tänävuonna pelannut. Tuntui sopivan mun pelityylille, vaikka en ihan onnistunutkaan pelipäivänä. A-rata meni ihan ok, B-rata ei mennyt juuri mitenkään enää. Jaettu 7/30 sija. Hyvän sijoituksen selittää luultavasti muiden pelaajien kisakunto...

Viikkokisat
Tänä vuonna tuli vedettyä 22/27 viikkokisoista ja täytyy sanoa, että viikkokisamenestys tänävuonna oli huomattavasti odotettua parempaa. Keskiarvo kaikissa tuloksissa oli -0.6, eli pakkaselle jäätiin. Voittoja tuli 4 kappaletta ja kolmen parhaan joukossa oltiin varmaan tuplasti tuon verran. Näiden kaikkien lisäksi Syyskuun pelaaja -palkinto (paras raakatulos viikkokisoista). Nappiin meni tämän vuoden viikkokisat kyllä kieltämättä. Muutaman kerran tuli omat enkatkin rikottua viikkokisoissa, joka oli suurta plussaa.

Yhteenveto

Jos tähän loppuun vetää pienen yhteenvedon kisoista, niin kisailtu on. Ja mitä pidemmälle kesä meni, sen parempaa tulosta syntyi. Tästä syysta odotankin innolla, että mikä meno on ensi kauden alussa. Olen selvästi kehittynyt tänä kesänä kilpapelaajana ja olen alkanut pelaamaan omaa peliä. Nämä ovat pelkän pelikokemuksen ansiosta, jota olen kesällä saanut. Teknisesti olen myös mennyt hieman eteenpäin. Tietenkään mitään jättiharppauksia ei tullut, mutta tasaista kehitystä on havaittavissa niin peliälyn kuin fyysisen tekniikan kohdallakin.

Jos pitää miettiä mitkä kisat tai kierroksen jäi erityisesti mieleen tältä kesältä, niin tässä ehkäpä top 3:

  1. Frisbeepoint tour Vampulan 3.kierros. Pidennetyllä radalla alle pariin ja nostin omaa sijoitusta tuolla kierroksella sijalta 25 sijalle 11. Ratingit kierrokselta 970, joka on aika paljon oman tason yli.
  2. 9.5 DGH viikkokisat. Samalla kierroksella heitin ensin eaglen 10.väylällä (100m viivalta sisään) ja vielä myöhemmin reilu 80m pitkältä väylältä holari (väylä 16). Vuoden eka viikkokisavoitto, elämäni eka eagle, elämäni eka holari Hyvinkäällä, henk. koht enkat parani -2 -> -5. Kaikki tämä samalla kierroksella. Tosin pari viikkoa myöhemmin vielä paransin ennätystä yhdellä heitolla.
  3. Joensuun Utran avajaiskisojen 2.kierros. Toisella kierroksella kovalla sateella heitin itseni pakkasella ja se oli eka kerta, kun missään kisoissa vedän itseni pakkaselle vierasradalla.

Ei kommentteja: