25.10.2013

Tuotetesti - Latitude 64 Opto Saint Pro

Latitude lanseerasi hiljattain monen pelaajan bägissä majailleen megaliidolla varustetun Saintin uuden vakaamman isoveljen Saint Pron. Pro version luvattiin olevan perus Saintista vakaampi versio. Ensimmäisen kerran kun kiekon mainos osui silmiin, niin ensireaktioni oli "tuollanen ja sassiin mulle nyt heti".


Saint prolle käytin vertailukohteena vanhaa Saint mallia sekä Opto Riotia. Testiareenoina toimivat Hyvinkään rata, Kylmäkosken rata sekä tuulinen Nummelanharju.

Latitude 64 itse luokittelee kiekon lentoradaksi 8/6/0/4. Itse en aivan samoja lukuja pysty kiekolle antamaan, eikä myöskään antanut Infinitediscs.com, joka antoi luvuiksi 9/7/-0/2. Tämä on omien kokemusten perusteella lähempänä totuutta.

70-80m matkalla kiekko on luotisuora, mutta 90m -> matkalla kiekko alkaa jo hieman kääntämään. Kiekko on omien kokemusten perusteella hieman Riotia vakaampi. Liuku kiekossa on kohdillaan. Sama efekti iski tämänkin kiekon kohdalla mikä iski itselle Discmanian Jackalia arvostellessa: kiekko kun vaan jatkaa matkaansa, vaikka kuinka kiekon odottaa putoavan. Hieman kulmaa kun antaa ja kiekko vielä lentää luotisuoraan todella pitkälle, joten tällaista kiekkoa on varmasti moni kaivannut bägiinsä. Kiekon loppufeidi on varma ja kiekko palautui hyvin myös annukkaheitoista. Kiekolla on kieltämättä ilo heittää annukoita suuren liidon takia. Pienessä antsassa heitettynä kiekko tekee pitkän ässän ja palautuu aina yhtä varmasti. Saint Prota uskaltaa käyttää hyvin myös tuulisissa olosuhteissa. Mikään maailman paras vastatuulidraveri se ei ole, mutta pienet puuskat se kyllä selättää. Nummelanharjun tuulissa ei ollut mitään ongelmaa kiekon kanssa. Tosin ei sattunut kovimmat tuulet testipäivälle.

Loppuarvosana
Jos miettii tämän vuoden uutuuskiekkoja, niin mielestäni Saint Pro on ehdottomasti vuoden uutuus ainakin draiveriosastolla! Se on suoraanlentävä, omaa uskomattoman liidon, helposti hallittava suoraanlentävä/ vähän kääntävä kiekko kovakätisille pelaajille, joille perus Saint on liian alivakaa. Jos käsi riittää yli 100m, niin ehdottomasti kokeilmeisen arvoinen ostos. Saint pro ei ole vasta-alkajan kiekko, mutta onneksi markkinoilta löytyy "pikkuveli" Saint. Siitä lähtien kun viimeksi Saintista luovuin, olen odottanut juuri tätä kiekkoa: vakaampaa Sainttia. Nyt se on tässä!

Ei kommentteja: