26.1.2014

Treenikuulumisia ja talvitestejä

Viime viikkoina olen koittanut päästä treenaamaan pakkasesta huolimatta 1-2 kertaa viikossa aktiivisesti. Vaikka pyrinkin treenaamaan mahdollisimman paljon sisällä, niin vähäisen lumitilanteen takia olen pystynyt myös yllättävän hyvin ulkonakin vetämään.

Viime perjantaina kun satuin menemään iltaan töihin, niintuli käytyä vähän talvirataa pelailemassa. Pakkasta oli ruhtinaaliset -22 astetta (ei tullu ennen lähtö juuri katsottua muuta kuin, että arska paistaa). Tarpeeksi vaan päälle ja hyvin tarkeni. Tosin seuraavana aamuna tajusin, että olisi voinut kyllä jättää väliin. On kurkku ollut ehkä hieman kipeä sen jälkeen...Peli kulki mallikkaasti pakkasista huolimatta ja alkaa tosiaan tuntua siltä, että alan olla hyvinkin valmis tähän kauteen. Pitkät draivit on vielä itselle vähän mysteeri, mutta tuollaset max. 80m heitot on tosi hyvin hallinnassa.

-22c - Aina on hyvä sää treenata.
Tänään tuli taas vedettyä hallitreeniä flunssasena ja paras puhti oli poissa, mutta lähestymiset sentään toimi. Putti oli vähän arpomista, vaikka Mutikaisen Teemun & Markon Putt Rankingissa voitinkin.


Kiekkosettipohdintaa
Paljon on tullut väännettyä ja testailtua kesää varten sopivaa settiä bägiin. Champion Atlas ja FD on nyt ulkoilutettu kunnolla ja ilokseni voin todeta, että molemmat jää suoraan bägiin. FD on jopa Saint Prota vakaampi ja tästä syystä se pudottaa ensinnäkin Saintin pois. Atlas tulee hyvin Ti Buzzzin rinnalle hieman suorempana kiekkona. Atlas tuntuu heittäessä ihan putterilta lentoradan puolesta ja se soveltuukin aivan loistavasti metsäränneihin tästä syystä. 

Paljon on tullut myös uutta MVP Servoa heitettyä ja se tuntuu tällä hetkellä vielä paremmalta käteen ja käyttöön kuin Volt. Flätimpi kupu, kiekko kääntää helpommin kuin Volt ja palautuu vielä varmasti. Tässä on pohdittu, että voisi Voltin pudottaa pois, jos Servo on vielä kesälläkin yhtä hyvän tuntuinen.

Ainoat hakusessa olevat kiekot on vielä alivakaa midari ja draiveri. MVP Tangent on alivakaa, mutta sillä on tosi vaikea tehdä hyzerflip heittoja, jotka ei palautuisi. Tähän olen miettinyt moniakin vaihtoehtoja ja tätä paikkaa tulee ajamaan todennäköisesti Star Atlas, jonka totesin viime kesänä melko flipperiksi omissa käsissä tai jo testeissä ollut FLX Buzzz. Draiverilinjastossa uusi Amp on vaa niin tajuttoman vakaa, että jopa Servo on alivakaampi (mutta ei tarpeeksi alivakaa). Flättinä heitettynä Tern on melko huono palautumaan, mutta sitä täytyy heittää lähes täysiä, että saan halutun heiton tehtyä. Tästä syystä Frisbeegolf-forumilta sain tehtyä vaihtokauppaa pariin S-line Jackaliin. Eiköhän niistä jompikumpi ole helposti kippaavaa sorttia.

Muutamia hankintoja on siis luvassa. Testimielessä haluan päästä testaamaan tulevaa Elite Z Crankia sekä Axiomin uutta putteria. Crankia odotan siinä mielessä, että ESP meinasi kulua nopeasti aika hallitsemattoman alivakaaksi. Okei mulla on Tern bägissä, joka on lähes identtiseksi todettu. Kuitenkin logiikkani tässä testissä on seuraava:

Star Tern 12/6/-4/2
Champion Tern 12/6/-2/2
ESP on lähes sama kuin Star muovi, mutta ESP Crank on sunnilleen yhtä vakaa kuin Champion Tern -> Elite Z Crank on vielä vähän vakaampi ja kestää paremmin kulutusta???

Axiomin putteri tulee heittoputteriksi, jos se vaan on suoraanlentävä eikä ole niin pyörä rimminen kuin muut MVP:n putterit. Challengerit on muuten hyvin hallittavia heittoputtereita, mutta tuulessa vähän arvaamattomia. Tällä hetkellä kannan kahta Challengeria mukana ja toisen pystyisi tällöin pudottamaan pois.

Näillä eväillä ja arpomisella kohti helmikuuta!

Ei kommentteja: