16.1.2014

Vuoden ekat custom kiekot

Vihdoin taisi talvi ja pakkaset tulla jäädäkseen myös etelään ja sehän tietää tiheää sisäkautta. Frisbeegolf-forumilla olen aktiivisesti seikkaillut ja löytänyt pitkästä aikaan inspiraation alkaa customoimaan omia kiekkoja.

Aikaisempina vuosina olen mennyt aika helpolla linjalla ja poistellut Asetonilla lähinnä kiekkojen stämpeistä osia, mutta nyt ajattelin alkaa haastamaan itseäni ja aloin oikeasti piirtämään kiekkoihin. En ole todellakaan mikään hyvä piirtämään, joten pilalle menneiden kiekkojen riski oli aloittaessa hyvin suuri. Kiekkoihin uusi stämppihän voidaan saada aikaan vaikka kuinka monella tavalla, mutta itse valitsin ehkä sen yksinkertaisimman tien, eli kuva paperille, paperiveitsellä sapluuna ja sitäkautta kuva kiekkoon. Työvälineet löytyi näppärästi osittain omasta laatikosta ja osittain Suomalaisesta kirjakaupasta. Kaupasta hain tussit ja kaverit suositteli käyttämään IDenti pen tusseja. Kaikissa muissa väreissä löyty paitsi tietenkin se eniten tarvittu musta puuttui. Sen korvasin CD/DVD tussilla, joka ei ollut ihan paras kuitenkaan tänä hommaan.

Tussit: Paksu permanenttitussi, CD/DVD tussi ja kasa IDenti pen tusseja.
Kuvat ja kiekot olin valinnut hommaan jo aikaisemmin. Kiekoiksi hommaan lähti uudet Innova Champion Atlas sekä Discmania 2nd run FD. Molemmat kiekot tuli ostettua kaikinpuolin testimielessä ja nyt ne pääsi ihan stämppiään myöten testikiekoiksi.Päivä 1
Satuin löytämään Batman - Dark Knight logon, jota pidin melko simppelinä aloituskuvana ja siitä se työstäminen sitten alkoi. Paperiveitsellä homma kävi melko kivuttomasti, koska kuvassa ei ole paljoa mutkia. Ainoat ongelmat oli lähinnä ohuissa sarvissa, joita saikin työstää kunnolla. Ekaksi kiekoksi tuo logo onnistui yllättävänkin hyvin ja seuraavana päivänä sitten otettiin astetta vaikeampi logo käsittelyyn.

Innova Champion "Dark Knight" Atlas

Päivä 2
Seuraavaksi käsittelyyn pääsi vihreä FD. Pohjaväristä tuli heti mieleen, että haluan tehdä kiekkoon Monster energy drinkin logon. Logo oli hieman vaikeampi tehdä, koska kuvassa on paljon pieniä mutkia. Varsinkin leikkausvaiheessa se loi pieniä haasteita.

Monster sapluunaa tekemässä. Jottei jää epäselväksi, niin mainitaan, että en leikannut kiekkoa vasten sapluunaa valmiiksi...


Tuo Monster logo ei alkuun näyttänyt yhtään siltä miltä piti, koska mustan läpi paistoi valoa. Tässä kohtaa huomasin tuon CD/DVD tussin heikkouden. Kuitenkin kun kuvaa korjasi paksulla permanentti tussilla, niin mustasta tuli tasainen ja nyt logo on jo vähän sinnepäin mitä pitikin. Vaikka siitä nyt ei täydellinen tullutkaan, niin kyllä sen joku ES Jonne vielä multa ostaa, jos en itselläni pidä.


Discmania C-line 2nd run "Monster" FD


Mitä seuraavaksi?

Frisbeegolf-forumilla bongasin tämän videon, josta innostuin ihan tyystin:
https://www.youtube.com/watch?v=FswoDCU-SlE. 

Vielä pitäisi nuo värit tilata ja sen jälkeen voi hilpasta kauppaan ostamaan partavaahtoa ja alkaa sekoittelemaan. Tuo vaikutti todella simppeliltä tavalta värjätä kiekkoja, mutta joudun ehkä tuon takia muutaman kiekon hommaamaan, koska itseltä ei nyt kauheasti sellaisia kiekkoja löydy, joita pystyy värjäämään. Yksi valkoinen Buzzz löytyy ja se saa toimia testikiekkona. Ihan kivaa pikku näpräilyä tuo homma on, mutta eipä nyt varmaan kovin montaa kiekkoa enää tule tehtyä. Mielummin keskittyy pelaamiseen, kun kiekkojen tekemiseen :)

Ei kommentteja: