16.2.2014

Bägin kasailua ja pohdintaa

Pari kuukautta ja kausi pamahtaa käyntiin kunnolla. Bägin sisältöä on tullut käännettyä ja väännettyä ja vieläkään ei ihan valmista ole. Kuitenkin osa paikoista on jo täytetty kiekkojen osalta.

Suurimmat ongelmat ovat edelleen muutamien kiekkojen kohdalla, jotka oikeastaan tekevät saman asian, mutta ei vaan osaa päättää kumman jättää bägiin:

Heittoputteri - Discraft Challenger vs Axiom Envy
Challengerit on pirun hyviä kädessä ja helposti kontrolloitavia, hitusen alivakaita, mutta tuulella vähän hazardeja. Axiomin uusi Envy on nyt pari päivää ollut omassa käytössä ja kiekko on hyvin lähellä Star Aviaria lennoltaan, mutta leveämmän rimmin takia paremmin käteen istuva (kuin aviar). Envy kestää paremmin voimaa ja en saa sitä kääntämään millään, joten voi olla, että alan joko kantamaan yhtä Elite X Challengeriä sekä Envyä taikka sitten kahta Envyä. Lisäksi bägiin jää Pig tuulelle ja hysseheittoihin.

Alivakaat midari - Discraft Meteor vs Discraft Comet
Molemmissa sairaan hyvä liito ja kovaa heitettynä kääntävät nätisti. Comet on jo lukujen puolesta vakaampi, joten tämän vuoksi hommaa todennäköisesti kääntyy Meteorin puolelle. Cometissa on aivan sairaan nätti ja rauhallinen lento ja kiekossa onkin melkoinen liito, mutta se ei ehkä sovellu juuri siihen tarkoitukseen mihin sitä aion käyttää.

Yleismidari - Innova Atlas vs Axiom Alias vs Discraft Buzzz
Tässä on mulle ehkä se suurin pähkinä purtavaksi. Yleismidarin pitäisi olla sen luotettava työjyrä, joka kaivetaan midareista useimmin käteen. Bägissä ei hirveästi ole tilaa, joten jotain pitää jättää pois. Tällä hetkellä Alias on kaikista kovimmilla tästä ryhmästä. Kiekko on aivan sairaan hyvä käteen istuva ja tosi Buzzzmainen lennoltaan. Kestää täysiä heittämistä ongelmitta. Sen sijaan Atlasta ei millään raaskisi pudottaa pois, koska se on Aliasta aavistuksen suorempi sekä kovaa heitettynä vähän alivakaampi ja näin ollen saattaa soveltua ahtaisiin metsäränneihin Aliasta paremmin. Tämä kaksikko saattaa hyvinkin jäädä kahdestaan bägiin. Näiden lisäksi ylivakaaksi midariksi bägissä on jo 2x MVP Tensor.

Väylädraiverit - Trio Jackal vs Trio MVP
Mulla on nyt jo kaksi jackalia bägissä (S-line & 2nd run C-line). Vielä jos tuohon yhden uudemman runin jackalin ostaisi, niin noilla kolmella pärjäisi. Toisaalta mulla on jo valmiiksi kova arsenaali MVP:n lättyjä varastossa ja niistä löytyy helposti alivakaa-vakaa-vähän ylivakaa kombo. Hommaa vaikeuttaa se, että MVP puskee kokoajan lättyjä markkinoille, joilla pystyn paremmin ja paremmin tiputtelemaan Jackaleja pois, jos vaan haluaisin. Toisaalta siinä vaan rahaa sitten palaa ja tuskin se näkyisi tuloksissa juurikaan...

Maksimaalinen pituusdraiveri - Innova Bizzard Dominator vs Vibram OLace
Tätä olen myös monet kerrat miettinyt, että kumpi jäisi bägiin. OLace tuntuu omassa kädessä nopeammalta kuin Dominator, mutta dominator taas on luotettavampi, koska olen jo kauden sillä heittänyt. Näiden kahden kiekon välinen vääntö loppuu varmasti siinä kohtaa, kun pääsee kentälle heittämään.


No mitä sitten bägissä oikein nyt on? Noh putterit pysyy edelleen Yeti pro aviareissa. Hyväksi havaitut ja ei kannata vaihtaa. Yleisdraivereissa pitäydyn tällä hetkellä Discraft Forceissa ja nyt otin testiin vielä Avengerin, joka on tuntunut suoremmalta Forcelta. Sen lisäksi Saint pron korvannut 2nd run Jackal jää bägiin. Tosin niinkuin mainitsin, niin MVP työntää uusia lättyjä markkinoille ja nyt on tulossa ekat pituusdraiverit, jotka on lähes pakko ostaa ainakin testiin. Pystyn pelkällä väylädraiveri Voltilla parhaimmillaan heittämään yhtä pitkiä heittoja kuin Dominatorilla & Lacella, joten omat odotukset on todella korkealla näiden lättyjen kohdalla. Vaikka nyt kuulostaakin siltä, että koko bägi menee jälleen uusiksi, niin ei se itseä juurikaan hirvitä. Jos ostan ylivakaan draiverin tilalle eri firman ylivakaan draiverin, niin kyllä mä osaan sillä pelata. Mulla vaihtuu kiekot niin usein, että sopeudun uuteen kiekkoon muutamien heittojen jälkeen.

Ei kommentteja: