8.2.2014

DGH talvimestaruuskisat

Tänään käytiin armoton kiekkosota Hyvinkään radalla, josta ei juurikaan dramatiikkaa puuttunut. Ennenkuin mennään siihen, niin käydään läpi ensin eiliset kenraalit meikäläisen osalta.

Kävin eilen aamusta vetämässä kierroksen uusilla kiekoilla ja muutenkin vähän tatsia hiomassa, kun kentällä en ole pelannut yli viikkoon. Homma tuntui puttia lukuunottamatta ihan hyvältä. Pääsin myös uusia lättyjä testaamaan. Tosin kävihän niin legendaariset, että kakkosväylällä heitin ekaa kertaa uudella Katanalla ja neitsytlento taisi jäädä kiekon viimeiseksi. Lätty painui jonnekkin lumen alle ja sille tielle jäi. Comettia & Avengeria heitin ihan muutamia kertoja varovasti, koska molemmat kiekot ovat valkoisia. Uusi meteor on aivan samanlainen kuin mihin olen tottunutkin, vaikka kyseessä on Elite Z versio. Vähän epävarma fiilis jäi kisaa ajatellen.

DGH Talvimestaruus-kilpailut
Tänään kilpailtiin melko inohttavassa säässä. Lämpötila keikkui plussan molemmin puolin ja välillä saatiin räntää ja sumua niskaan. Ilma ja lumi oli siis melko märkää. Pelaajia oli tullut paikalle hyvä määrä ja radan layout oli muuten talvirata, mutta oikeat 15-16 väylät otettiin käyttöön. 15-väylällä heitettiin molemmilla kierroksilla eri paikoista ja 16-väylä heitettiin hieman lyhennettynä sekä mandon kera. Pelattiin siis 2x12 väylää.

Alku oli itselle vähän hankala, kun tulin radalle ajoissa ja oli vähän liian vähän päällä. Kun alettiin tositoimiin, niin oli pieni kylmä kerennyt tulemaan. Kaiken kruunasi se, että en muistanu ottaa mitään hanskoja mukaan. Onneksi ekalla kierroksella sain kaverilta lainaan kädenlämmittimen, joten se vähän helpotti hommaa. Eka kierros meni melkolailla paria pelatessa. Melkein alkuun sain napattua pirkon ja loppupuolella otin yhden bogin. Eli ihmeitä ei kierroksella tapahtunut. Järkevää peruspeliä.

Tauolla juotiin kuumaa kaakaota ja grillattiin kyrsää. Kun poolit jaettiin uudelleen, niin olinkin yllättäen ykköspoolissa. Par lukemalla sijoituttiin sijalle neljä. Mutikaisen Marko lähti kärjessä -3 tuloksella. Kärki lähti liikkeelle 15-väylältä, jossa mulla tuli ikävä lost disc. Tottakai bägin ainoa alivakaa midari, joka sattui olemaan uusi juuri hankittu Meteor. Nelonen alkuun korttiin ja leuka rinnassa kohti seuraavaa väylää. Heti melkein seuraavalta väylältä otin toisen bogin korttiin. Tämän jälkeen sainkin taas par pelin toimimaan hyvin ja etuysillä alkoi meikän paukutus. Ykköseltä sekä kakkoselta otin pirkot ja tällä nousin takaisin pariin. Huomasin samaan aikaan muiden kärkipelaajien olevan oman pelin kanssa vaikeuksissa ja itse vaan paransin, joten oli helppo pelata ilman mitään paineita. Talviväylä vitosella kävi äärimmäinen säkä, kun avaus vähän karkasi, mutta heitin vahingossa tuollaisen 20-25m lähestymisen suoraan sisään ja pääsin tuloksissa pakkaselle. Loppukierros meni paria heitellessä ja katsellessa, kun muilla peli tökki pahasti. Pistelaskussa ilmeni, että olin noussut kärkipoolin kärkeen yhden heiton turvin ohi Markon. Homma ei kuitenkaan ollut vielä selvä.

Kolmospoolissa oli Backmanin Tommi ollut iskussa (sama mies, joka lainas mulle kädenlämmittimen) ja heittänyt itsensä kunnolla pakkaselle tokalla kierroksella. Oltiin siis tasoissa kokonaistuloksessa ja näin ollen mentiin sudareihin 15-väylälle. Tii oli aivan jäässä ja loskassa, mutta silti lähdin hakemaan rännissä suoraan korille. Tämä ei oikein kannattanut ja pamautin täysiä Atlaksella ekaan puuhun. Tommi heitti nätisti parikymmentä metriä korista ja otti väylältä kolmosen korttiin. Itse en pelannut väylää loppuun, koska oma kolmosheitto kaukaa meni korista ohi. Eli tällä kertaa ei aivan voittoon yletetty, mutta ei kakkossija näillä heittomäärillä huono ole. Meteorikin löytyi kisan jälkeen, joten ei niin pahasti harmita.

Kisan jälkeen oli kieltämättä pikkasen väsynyt olo. Pää kesti hyvin loppuun asti, mutta fyysinen kunto vielä hieman hakee, kun ei ole jaksanut kunnolla urheilla talven aikana. Kunhan lumet lähtee, niin alkaa kunnon pelitreenit ja tulee se pari kierrosta per päivä alle, niin alkaa kuntokin nousta. Tänään kisassa oli taas Fitbit ranteessa ja ihan hyvät lukemat tuli tuollaisesta 24-väylän kisastakin. Toki tuossa on hieman ylimääräisiä askelia kertynyt, mutta päivän suositus 7500 askelta meni rikki jo ekalla kierroksella. Kyllähän tuo laji oikeasti urheilusta menee ja liikuntaa saa.


Ei kommentteja: