8.3.2014

Ulkokauden korkkaus Nummelanharjulla

Sää aurinkoinen ja todella tuulinen, Nissanin lämpötilamittari arpoi ulkolämpötilaksi +6. Tämähän tarkoitti tähän aikaan vuodesta täydellista pelisäätä. Ei muuta kuin kamat kasaan ja katsomaan missä kuosissa Nummelanharjun rata Nummelassa oli.

Ja olihan se kuosissa! Noin 95% koko radasta on sula lumesta (ainoastaan 3-väylän mutkassa oleva lumi ja jää haittasi oikeasti pelaamista). Paikoin on mutaista ja kosteaa, mutta kun on hyvät kengät ja pyyhkeitä, niin ei mitään ongelmaa. Tästä siis lähti käyntiin tämän vuoden ulkokausi lähes kuivalla ja lumettomalla radalla!

Lähdin vähän katselemaan ja kokeilemaan omaa kuntoa radalla, koska talvella ei ole kuitenkaan ihan hirveästi vedetty rankkaa fyysistä kestävyystreeniä. Yllättävän hyvin jaksoin kaksi kierrosta putkeen vetää, vaikka nousemista ja laskemista radalta löytyykin. Kierroksella mukana oli muutama uusi lätty testissä ja niistä tulee sitten myöhemmin juttua. Bägi alkaa kuitenkin olla aika hyvässä mallissa kesää varten ja palaset alkaa loksahdella paikalleen. Mitään heikkouksia ei enää ole ja joka tilanteeseen löytyy jonkinlainen ratkaisu bägistä.

Itse pelaaminen vielä vähän sakkaa. Draivit lähtee muuten hyvin ja yleisesti oikeaan suuntaankin, mutta vähän liian kovaa. Eli silmä ei oikein toimi tietyillä matkoilla. Tämä myös vaikuttaa kiekkovalintaan, että tulee otettua liian järeä kiekko lyhyelle matkalle. Tosin tähän vaikuttaa sekin, ettei ole päässyt kenttätreeniä heittämään ja nyt ei ole ihan tarkkaa tietoa kuinka pitkälle esim. midari mun käsissä lentää. Lähestymiset toimii tällä hetkellä tosi hyvin tuollaisella 20-60m matkalla. Vaikeimmat lähestymiset ovat sitten 70-90m matkalla. Varsinkin tuolla 90m matkalla joutuu jo hidasta draiveria kaivamaan bägistä ja viimeistään loppufeidin kohdalla mennään sitten metsään. Tosin en ole kaikkia omia kiekkoja täysin kerennyt sisäänajaa ja kunhan kierroksia taas saa kunnolla alle, niin varmasti alkaa tatsi myös uudempien kiekkojen kanssa löytyä.

Tulokset kierroksilta oli jotain +5 luokkaa molemmat. Ei mitenkään kovin häävit, mutta olisi voinu olla pahemmatkii. Muuten hyvä sää heittää, mutta aivan hirveä tuuli. Tämä varsinkin alamäkeen heitettäessä ja kaukaa putatessa teki tepposia. Kuitenkin ihan hyvät kierrokset näin ekoiksi kunnon kierroksiksi tälle vuodelle. Edelleen tuntuu tuo Nummelanharju tuottavan mulle ongelmia. Lähinnä 12-väylälle saakka pystyy ottaa pirkkoja ja sen jälkeen alkaa par taistelu. Jos ennen tuota väylää en pysty pirkkoja ottamaan, niin en tunnu millään saavan muuta kuin plussaa loppuväyliltä. Eli reeniä vaan :)

Ei kommentteja: