21.3.2014

Whats in the bag 2014 2/2

Hitaampi osasto kun on läpi käyty, niin siirrytään nopeampaan arsenaaliin. Esittelyssä siis ehkäpä tämä itsellä nopeammin vaihtua setti, elikkäs draiveriosasto

Väylädraiverit

 • Discmania S-line FD (170gr)
 • Discmania 2nd run C-line FD (166gr)
 • MVP Proton Volt (174gr)
 • MVP Neutron Resistor (175gr)
S-line Jackal ajaa bägissä kahta tonttia: kippaavat heitot ja paikaltaan draivaaminen. Kiekon liito on aivan uskomaton ja siksi sillä on hyvä draivata, jos ei tarvitse heittää ihan täysiä ja joutuu vielä paikaltaan heittämään. Kovaa heitettynä kippaa sopivasti ja päätyy aikalailla aina vasemmalle flättinä heitettynä. Ylivakaampi FD versio C-muovilla ajaa taas pitkiä suoria heittoja. Painosta huolimatta vakaa täysiäkin heitettynä. Liitoa lätystä löytyy myös kiitettävästi, joten tätä uskaltaa käyttää yllättävänkin pitkiin heittoihin. Volt tulee käyttöön, kun tarvitsee heittää tuollaista 80-90m matkalla S-kurveja. Resistor otetaan käyttöön, kun tuulee sen verran ettei tuota C-line FD:tä enää uskalla laittaa menemään.

Kaikki kiekot löytyy kaksin kappalein hyllystä, joten hirveää reservisettiä ei ole. Mitä nyt MVP:n koko väylädraiverisetti Switchiä lukuunottamatta löytyy, jos tarvitsee.

Yleisdraiverit

 • Discraft FLX Avenger (174gr)
 • Discraft Elite Z Avenger (174gr)
 • Discraft Titanium Force (166gr)
 • Discraft Titanium Force (174gr)
 • Discraft Elite Z flick (155gr)
Uutuuksina bägiin testiostosten kautta on päätynyt Avengerit. FLX Avenger tuli ensin ja vakuutti mut heti suoralla lennollaan. Tosin sain FLX version nopeasti kulumaan hieman kääntäväksi, joten rinnalle tuli sitten kestävempi Elite Z Avenger. Kyseinen lätty on kirjoitushetkellä heittämätön, joten en voi vielä hirveästi sanoa onko se myös vakaampi kuin FLX. Kun tarvitaan suoraa lentoa ja loppuun vähän rankempaan loppufeidiä tai tuuli alkaa yltyä, niin käteen otetaan Force. Forcea löytyy kahta eri painoa ja suosin pitkiin heittoihin kevyttä ja lyhyempiin tarkkoihin heittoihin painavaa. Kevyellä Forcella tulee myös avattua monesti tuulisella säällä, koska kiekko on yllättävänkin vakaa keveydestä huolimatta. Kun sitten tuulee oikeasti paljon, tarvitsee heittää upseja taikka maan kautta skippejä, niin Flick kaivetaan esiin. Kyseinen Flick on ainoa bägiin jäänyt viime vuoden Flick sarjasta, mikä bägissäni majaili. Jos joltain on mennyt ohi miksi pudotin Flickit pois, niin paras suorimmaksi hakattu kevyt Flicki jäi Vampulassa puuhun eikä sieltä koskaan palautunut. Nyt kun miettii, niin kiekko oli hakattuna aika lähellä uutta Avengeria vähän suuremmalla loppufeidillä. Eli oikeastaan paljoakaan ei ole kiekot muuttuneet lentoratojen suhteen. Ainoastaan mallien.

Reservistä löytyy Saint pro sekä yksi Force.
Pituusdraiverit

 • Innova Dyed Blizzard Dominator (175gr)
 • Innova Blizzard Dominator (157gr)
 • Innova Star Katana (168gr)
Pituusdraiverilinjasto on pysynyt suht sama viime vuoteen verrattuna, vaikka hyviä vaihtoehtoja onkin käynyt bägissä. Dyed Dominator jatkaa ykköspituusdraiverina. Kiekko on normi Dominatoria vähän alivakaampi ja tästä syystä omissa käsissä lentää pitkälle. Hieman tuulisemmalla säällä tai suorempaan heittoon valitaan sitten kevyt Dominator, joka on itseasiassa huomattavasti vakaampi mitä painavempi versio. Tätä uskaltaa vielä pienessä tuulessakin käyttää. Uutena lättynä bägiin tuli Star Katana, jolla heitän vain kun pitää päästä pitkälle vasemmalle. Vaikka kiekko on kevyt, niin silti se on yllättävän vakaa Katanaksi. Tähän settiin voi tulla muutos, kunhan saan ostettua ja testattua uuden MVP Inertian, jolla on videoista päätellen heitetty melkoisia leiskautuksia...

Reservistä löytyy toinen täysipainonen Blizzu dominator, Dyed Tern, ESP Crank, Vibram O-Lace sekä kevyt ESP Nuke.
Tällaisella setillä sitten lähdetään viikonloppuna availemaan omaa kisakautta. Olen jo viikonlopun kisoihin muutamalla vaihdolla varautunut, eli pudotin Tensorit pois. Ei muuten ole ylivakaudesta huolimatta kovinkaan ylivakaat kovaan vastatuuleen. Nostin suoraan näiden kahden kiekon tilalle Pigin. Sitä en ole vielä saanut kippaamaan taikka edes feidittömäksi vastatuuleen heitettäessä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Millä pituuksilla käytät Resistoria? (Myrsky)tuulten & kaikenlaisten upsien sun muiden kikkojen kiekoksi olen ajatellut tuon jossain vaiheessa hankkia, en vain ole varma onko vielä tällä hetkellä liian vakaa omaan heittoon.

Ville Uurainen kirjoitti...

Ite käytän tuota about 80-100m heitoissa. Vakaudeltaan kiekko on mielestäni ei niin ylivakaa kuin esim. Trident, joten se sopii pitkiin suoriin hallittuihin heittoihin todella hyvin.