27.4.2014

Arvostelussa: MVP Neutron Inertia & Tesla

MVP julkaisi hiljattain ensimmäisen pituusdraiverinsa Inertian ja nyt perään vakaamman Teslan. Moni MVP fani varmasti on odottanut kyseistä Distance driver-sarjaa jo jonkin aikaan. Itse aloitin oman odotuksen, kun sain ekat Voltit käteen. Pistin molemmat uutuudet tiukkaan testiin ja katsoin, että täyttävätkö ne odotukset jotka itse kiekoille asetin. Testikappaleina toimi kuvassa olevat 174gr versiot molemmista kiekoista.


Inertia
Kun ensimmäisen kerran Inertian otti käteen, niin tuntuma kiekkoon oli hieman hassu. Tämä johtui puhtaasti siitä, että oli käyttänyt vain firman tekemiä väylädraivereita. Kiekon tuntumaan nopeasti kyllä tottuu. Muuten kiekko tuntuukin aivan samalta kädessä kuin Switch ja Amp. Rimmi tuntuu yhtä syvältä ja luultavasti kaikkien kolmen kiekon ero löytyykin siivestä. Switch tuntuu ehkä aavistuksen flätimmältä kuvultaan, mutta ei Inertiassakaan ole kupua juuri ollenkaan.

Inertian lentoradat ovat jälleen hieman ristiriitaiset:
Infinitediscs: 11/5/-2/2
Allthinsdiscgolf: 10.5/4.5/-3/1

Eli kyseessä on siis alivakaa pituusdraiveri ja tämä tuli itsekin todettua melko äkkiä. Noin 100m heittomatkalla kiekko alkaa melko aikaisessa vaiheessa kääntämään pienellä hyssekulmalla heitettynä ja saattaa jopa kipata. Kulmaa ja voimaa säätelemällä kiekosta irtoaa mahtavia hyzerflip heittoja tai lyhyempiä luotisuoria heittoja. Kun kiekolle antoi ihan huolella voimaa ja kulmaa alle, niin kiekosta kyllä irtoaa mielettömät metrit. Tästä kertoo tuulettomalla säällä heitetty ~125m draivi, joka on omaa maksimipituutta noin 10m pidemmällä. Kiekko on kuitenkin sen verran alivakaa, että tuskin monesti pystyisin luotettavasti samanlaista heittoa heittämään. Omat pituusenkat meni rikki sellaisella heittokulmalla, että seuraavaksi pitää heittää kiekko lähes pystyssä, jotta voi antaa enemmän kulmaa täysiä heitettäessä. Minkäänlaiseen vastatuuleen en lähtisi tätä kiekkoa käyttämään, ellei maksimidraivit ole 80m luokkaa. Myötätuuleen taas kiekolla voi irrota melko mojovat metrit. 

Itse antaisin kiekolle luvut 10/5/-3/1. Eli aika lähellä ATDG:n arviota. Kiekko on loistava hyzerflip kiekko ja omaan bägiin kiekko jäikin ajamaan kippaavan kiekon roolia. Omissa käsissä kiekko kääntää/kippaa luotettavasti ja ottaa hyvän sivuliidon. Suosittelen kiekkoa vähemmän heittäneille pituusdraiveriksi ja enemmän viskoneille kääntäväksi hyzerflip kiekoksi.


Tesla
Tesla julkaistiin muutamia viikkoja sitten. Kyseistä lättyä ollaan verrattu Teslan "pikkuveljeen" Voltiin. Kovana Volt-fanina odotin siis kiekolta lähes ihmeitä. Tesla on kädessä enemmän Servon tuntuinen kuin Voltin. Sivulta verrattuna Voltissa on hieman korkeampi kupu kuin Servossa sekä Teslassa. Tällä kertaa muut arvostelijat ovat olleet melko samoilla linjoilla kiekon lentoradan suhteen.
Infinitediscs: 11/5/-1/2

Allthinsdiscgolf: 10/4/-1/2

Kyseessä on siis suora/aavistuksen alivakaa pituusdraiveri. Tesla kestää voimaa erittäin hyvin ja sitä sille saakin antaa. Flättinä heitettynä täysiä kiekko muistuttaa todella paljon Voltia lentoradaltaan. Omissa käsissä Volt ja Tesla lentää suht samoille metreille. Teslalla kuitenkin pääsen kyseisiin mittoihin huomattavasti helpommin nopeamman profiilin takia. Pienessä hyssekulmassa heitetynä kiekko suoristuu ja lentääkin melko luotisuoraan. Pitkiin hyzerheittoihin kiekko on täydellinen. Kiekko hieman suoristaa itseään kovaa heitettynä ja lentää todella kauas pitäen linjansa loppuun saakka. Eteenpäinfeidaava loppufeidi tuo vielä hyvät lisämetrit. Antsaheitoissa kiekko palautuu hieman antaen hyvän sivuliidon.

Tesla on kokonaisuudessaan loistava yleisdraiveri bägiin. Moni voi löytää kiekosta itselleen hyvän vaihtoehdon esimerkiksi Innovan Wraithille/Kraitille taikka Discraftin Surgelle. Kiekolla saa helposti suoria heittoja antamalla pikkuisen kulmaa kiekolle, eli kiekko on todella monikäyttöinen. Tällä lätyllä uskaltaa heittää myös pienessä tuulessa, joten se on monikäyttöisempi kuin yllä esitelty Inertia. Omaan bägiin kiekko meni samantien yleisdraiverin paikkaa ajamaan ja pohdinnassa on toinen kevyt versio pituusheittoa varten. Itse antaisin kiekolle samat luvut mitä ATDG. Kiekon liito on mielestäni Voltia hieman heikompi ja kiekko on nopeutensa takia vakaampi, joka meikän käsissä syö hieman metrejä. En päässyt testaamaan Teslaa kenttätestissä, joten en voi pituusheitosta ihan hirveästi sanoa. Hyvin se kuitenkin radalla tuntui metrejä ottavan.
Yhteenveto
Mielestäni MVP on onnistuneesti tuonut markkinoille uudet pidemmälle lentävät draiverit. Tämä uusi Distance driver -sarja ei nopeudeltaan haasta markkinoiden nopeimpia draivereita, mutta hyvä ja lupaava alku se on. Innolla jään odottamaan vielä tulevia Impulsea & Motionia. Varsinkin Motion kiinnostaa, koska kyseessä tulee olemaan suora/ylivakaa pituusdraiveri, joka varmasti tulee haastamaan pelaajien bägeissä kiekot niinkuin esimerkiksi PD ja Avenger. Omassa bägissä Motion heittää varmasti haasteen Avengerille. Palatakseni kuitenkin testattuihin kiekkoihin, niin suosittelen ainakin testaamaan kiekkoja. Jos etsit heikompikätiselle kääntävää kiekkoa, niin Inertiasta löytyy sopiva lätty varmasti. Jos taas omaat voimaa ja haluat aavistuksen alivakaan kiekon varmalla feidillä, niin Tesla on sinun kiekko!

Ei kommentteja: