18.5.2014

Powergrip tour 2014 - Nummelanharju

Nummelanharjun taistelut on taisteltu. Vammoitta selvittiin jälleen, mutta kroppa on juuri sen tuntuinen kuin kolmen kisakierroksen jälkeen sen kuuluukin olla. En lyönyt mitään kovia tavoitteita kauden avauskilpailulle, mutta silti vaan tuli yllättettyä itsensäkin.

Ennen kisoja
En muista onko mulle tullut koskaan paria päivää aikaisemmin ennen kisoja niin kovaa jännitystä kisojen takia mitä näihin kisoihin oli. Viikolla ei tullut nukuttua, iltaisin ennen nukkumaanmenoa päässä ei pyörinyt mitään muuta kuin millä kiekolla avaan minkäkin väylän. Kun kisoja ajatteli tarpeeksi pitkään, niin kroppa veti veteläksi ja alkoi oksettamaan. Meinasin jo perua kisat oman hyvinvoinnin takia, mutta hyvä että lähdin kisaan mukaan.

Torstaina kävin vetämässä Lahden seuran tyyppien kanssa vikan treenikierroksen Harjulla ja silloin tuntui homma toimivan ihan siedettävästi. Uusi putteri (Mercy) tuntui aivan uskomattoman hyvältä ja sain putit sisää niin kaukaa kuin läheltäkin. Jopa yksi pidempi hyppyputti meni kylmiltään kierrokselta sisään, vaikka en oikeastaan koskaan niitä edes treenaa. Mercyn liito vaan hoiti kaiken niin helpon tuntuisesti, että ei tarvinut kuin roiskasta sinnepäin. Vika treenikierros meni takaysiä lukuunottamatta tosi hyvin. Etuysin sain puserrettua nolliin, mutta takaysillä ihan muutamalla väylällä sain sössittyä homman +6. Suurimmaksi haasteeksi Nummelanharjun radalla mulle on kasvanut väylä 14 (se hiton hevosenkenkä). En vaan osaa ottaa siitä parempaa kuin bogi. Otin melko kovat paineet jo treeneissä takaysistä muutenkin. Pohdin kisoihin ainoastaan yhden tavoitteen oman pelin pohjalta: lopputulos parempi kuin +10. Sekin tuntui aika kovalta, koska olin vetänyt monta +5 tai +6 rundia putkeen.

1.Kisapäivä
Kisathan alkoi aamulla heti 8:30, jota ennen perinteiset lämmittelyt ja pelaajakokous. Alkulämmittelyissä heti alkoi oman seuran sakissa tapahtua. Karjalaisen Pasi tuli aika legendaarisesti vaan suoraan autolta 1.väylän tiille, nappasi putterin ja avasi ekan lämmittelyheiton holarina sisään. Siinähän hetki naurettiin ja haettiin Pasin kiekko. Pasi taisi ennen seuraavaa heittoa jotain sanoa että "nonii heitetään nyt ees yks oikee lähäri" ja pisti sitten toisenkin heiton holarina sisään samalla kiekolla. Pasi kävi hakemassa kiekon ja itse jäin ykköselle heittämään vielä kahta avausta. Ekana Envy teki nätin pienen antsaässän ja upposi holarina ja heti perään seuraavalla heitolla Nova otti puun kautta kimarin suoraan holarina sisään. Tosin kun tuo nyt on par 2 -väylä, niin ei oikein osaa sanoa, että onko siinä heittänyt holarin vai pirkon. Mutta jos siitä nyt kaksi putkeen avaa sisään, niin olkoon sitten vaikka jo henkinen holari. Se niistä treeneistä sitten.

Eka kierros
Ekalle kierrokselle lähdin väylältä 2. Alku oli ihan lupaava, kun avasin nätisti kippaavan heiton cometilla hieman pitkäksi, mutta hermoilin putin ylärautaan. Sen jälkeen kasetti jostain syystä hajosi. Kolmosen avaus lipesi oikealle alas tielle ja bogi. Vitosella avaus pitkäksi suoraan metsään väärän kiekkovalinnan takia. Metsä oli sen verran tiheä, että oli vaan pakko lähteä hakemaan upsilla läpi ja perseelleenhän se meni. Onneksi sain hetkeksi taas ideasta kiinni muutaman pirkon ansiosta, mutta kymppi tuli ja rankaisi, kun avaus jäi vasemmalle korkealle mäkeen ja taisin vasta kolmosella päästä pois metsästä. Lopussa hieman yllätin itseni ottamalla pirkot 16 & 17 väyliltä, joita en hirveän usein kyllä pirkota. 17-väylällä joutuu muutenkin avaaman pitkän antsan ja on pientä arpapeliä, että osuuko väylään vai ei. Tällä kertaa oltiin sen verran lähellä, että pääsi pirkon ottamaan. Ekan kierroksen lopputulos +5 ei ollut katastrofi, mutta laskin heittäneeni kierroksella neljä birdieputtia ylärautaan ja muutama bogi tuli myös rautaheittojen takia. Eli mahdollisuudet oli paljon parempaankin. Jäipähän parannettavaa.
Toka kierros 
Toiselle kierrokselle lähdin väylältä 15, joka on siis par 2 alamäkiväylä. Avaus ok, mutta putti ulos korista. Onneksi sain jatkettua tasaisella pelillä ja korjattua pirkolla itseni takaisin nolliin kakkosväylällä. Sitten paha kolmen väylän bogiputki, jonka sain pelastettua kolmen pirkon putkella. Ikävä bogi ysiltä ja taas plussan puolelle. Tällä kertaa sain kympiltä pirkon ja vikalle väylälle saakka olin nollissa, mutta jälleen tuo pelottava hevosenkenkä vei voiton. Avaus väylädraiverilla napsahti mandopuuhun ja otti kimarin vasemmalle ojaan. Muutaman ongelman kautta korille ja tuplabogi. +2 oli itselle kova tulos, koska tosiaan nuo harkkakierrokset oli menny niin penkin alle aina.


 2.Kisapäivä
Kolmas kierros
Sunnuntaina pelattiin vika kierros ja oli hieman epävarma fiilis omasta pelistä heti aamusta. Jotenkin oli tosi pöhnänen ja väsynyt olo eikä ihan hirveästi napannut lähteä kierrokselle. Vika kierros lähdettiin golflähdöillä ykköseltä ja oma lähtö oli kello 10.00. Tosin olin radalla paljon aikaisemmin, kun Teemu & Marko Mutikainen oli majoittinut mun luona ja he lähti 40min aikaisemmin kierrokselle. Siinä oli onneksi hyvää aikaa lämmitellä ja treenailla ennen kierrosta.

Alku lähti vähän nihkeästi kun avasin puuhun ja jäin mäkeen. Pääsin kuitenkin koittamaan puttia, mutta ei tälläerää sisään. Kakkosella avasin keskelle korin ylärautaa ja helppo pirkko. Jälleen kolmonen epäonnistui, vaikka avaus olikin kohtalaisen hyvä. Lyhyt putteriantsa suoristui ja pitkä putti ohi. Jälleen näytti pahalta tilanne jo 6.väylän jälkeen, mutta kaksi pirkkoa putkeen ja kolmas pirkko kympillä laski tuloksen takaisin nolliin. Myös väylä 9. oli todella lähellä mennä pirkoksi. Ei ollut edes pitkä putti, mutta kiekko tuli ulos korista ja kiikkumaan alaraudan päällä sekunneiksi. Tällä kertaa kiekko vaan sattui kallistumaan väärään suuntaa ja putosi ulos korista. 

Kympin jälkeen päätin, että nyt vedetään pariin vaikka väkisin. Tosin 12.väylän avaus ei kipannut tarpeeksi ja OB:n kautta nelonen korttiin. 14.väylällä lähdin nyt vaan rohkeasti kokeilemaan jotain uutta. Otin Dronen käteen ja heitin aika lujaa avauksen. Kiekko laskeutui suoraan väylälle ja sain suoran jatkon korille. Siinä kerkesin ihan vaan muutaman kerran pohtia, että seiftaanko nyt suoraan mäen alle, vaiko lähdetäänkö hakemaan korille. Päätin lähteä hakemaan korille. Eli kovaa ja korkealle Dronella. Kiekko lensi suoraan mäen päälle ja katosi. Kun pääsin korille, niin siinähän tuo oli parissa metrissä mua odottamassa korilta ja vaikea henvosenkenkä oli voitettu! Onhan se periaatteessa helppo vasurin väylä, kun tarvitsee vain kaksi hyssepommia. Itselleni väylä vaan on muodostunut pullonkaulaksi lukuisten epäonnistumisten kautta. 

17.väylällä oli bogi jälleen lähellä, mutta about 5-6m putti pelasti. 17.väylällä jälleen avaus vähän karkasi ja putosi kyllä montun pohjalle, mutta korin oikealle puolelle metsään. Todella luokaton lähestyminen noin 8m putille. Tässä vaiheessa sain uuden vaihteen puttaamisessa päälle. Olin jo 17.väylällä ja tuloskortissa par. Yksinkertaisesti päätin olla heittämättä ohi. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin heittää sisään, koska vikalta väylältä en pirkkoa ottaisi. Nätti hissiputti Mercyllä ja keskelle koria. Tuon putin jälkeen tiesin, että saan lopputulokseksi parin. Kahdesta viimei putista tuli niin hyvä ja itsevarma fiilis, että vika väylä meni ihan vaan pelaillessa. Avaus oli about 10m päässä korista hiekkamäen alla. Helppo hysse puun takaa korille ja par korttiin. Itseltäni aika huima kierros ja vielä itselle tosi vaikealta radalta. Sivutin omaa ennätystä radalla ja paransin omaa enkkaa nykyisellä layoutilla.


Loppupohdinnat
Olihan kisat voe pojat! Täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen omaan suoritukseen. Loppusijoitus oli 44/86, joka ei kuulosta yhtään miltään, mutta kun asiaa pohtii monesta eri näkökulmasta, niin kisat oli itselle suuri onnistuminen:
 • 2/3 kierroksesta pelasin yli oman ratingin (nykyinen rating 906)
  • 1.kierros 885
  • 2.kierros 918
  • 3.kierros 939 (2.paras reitattu kierros multa muistaakseni koskaan).
 • Oma tavoite heittää paremmin kuin +10
  • Lopputulos +7
 • Omalla +7 lopputuloksella olisin sijoittunut MA2 sarjassa jaetulle 10. sijalle
 • Viime vuosien kisoihin verrattuna huikea parannus (kolme kierrosta +7)
  • 2012 Frisbeepoint tour +18 (2 kierrosta, ekat PDGA kisat)
  • 2013 Frisbeepoint tour +8 (2 kierrosta)
Kyllä noiden takia voi jo sanoa, että kisat meni nappiin. Toki kun laittaa kaikki kolme kierrosta allekain, niin yksi asia pelissä mättää: tasaisuus. Eipä ihan hirveästi pareja ole heitetty. Etupäässä se on pirkkoa ja bogia vuoronperään. Tätä pitäisi lähteä korjaamaan omaan peliin seuraavissa kisoissa. Nyt kun noita kierroksia katsoo allekain, niin oli ihan ilo todeta, että väylät 7 & 8 tuli aina pirkotettua.


Kisa jätti hyvän fiiliksen ensi viikonlopun Baltic sea touria varten, johon lähden taas tavoittelemaan yli 900 kierroksia akselille Hyvinkää-Keinukallio-Tali. Talissa en ole koskaan kerennyt pelaamaan, joten siellä menee aika vaistojen varassa, mutta hyvinkää ja keinari ovat tuttuja. Hyvillä mielin kohti ensi viikon tulevia onnistumisia!

Ei kommentteja: