12.5.2014

Valmistautuminen kauden avajaiskisaan

Viisi päivää ja kauden PDGA-kisat pärähtää meikän osalta nätisti käyntiin Powergrip tour Nummelanharjun osakilpailulla. Treenattu on ja bägikin on alkanut hioutua hyvään kisapakettiin.

Viime viikon tiistaina kävin ekaa kertaa Nummelanharjun viikkokisoissa ottamassa kisatatsia rataan ja radan uusiin väyliin. Väylille 3,4,5 ja 10 on tullut muutoksia, jotka ainakin alkuun on itselle tuottanut pieniä ongelmia. Varsinkin väylä 5 tuntuu todella hankalalta väylältä pelata edes pariin. Treenien aikana olen sen kyllä pirkottanutkin, mutta väylä vaatii niin täydellisen avauksen, että pirkkoputille pääsy on itsessään saavutus. Nelonen on muuttunut nyt helposta pirkkoväylästä helpoksi par väyläksi ja kymppiväylästä tuli taas pitkä. Viikkokisat meni itseltä vähän penkin alle. Koko radan heitin tulokseen +6, joka oli melkoista säätämistä jo itsessään. Suurin osa kierroksesta mentii kehää "avaus hevonperseeseen-sairaalla munkilla jatkolla korille-par korttiin". Lähdin liikkeelle ykkösväylältä ja ekan pirkon otin vasta 12-väylältä. Eli ei nyt ihan nappiin menny.

Viime viikonloppuna käytiin Mutikasen Teemun ja Jaatisen Valtterin kanssa treenaamassa kaksi kierrosta Harjua. Ekan kierroksen vedin jälleen sinne +6 pintaan ja melkoista säätämistä oli jälleen. Toinen kierros nyt alkoi jo hieman luistaa ja +3 tulokseen voi sillä pelillä olla ihan tyytyväinen. Mitä enemmän nyt on kiertänyt rataa, sitä enemmän alkaa pelaamaan fiksusti. Nummelanharjulla kun ei vain voimalla pärjää, vaan parilla väylällä on vaan hyvä jos tietää mitä tekee.  vSillä voi pelastaa monta heittoa. Tarkoitus olisiielä torstaina & perjantaina käydä rataa pari rundia vetämässä ja hiomassa lopullinen gameplan kuntoon.

Bägiin tein pieniä muutoksia, kun satuin hakemaan Frisbeepointista hieman uutta muovia. Ensinnäkin pudotin Meteorin pois ja annan nyt Cometin hoitaa alivakaan midarin paikkaa. Uusi kevyt Tesla on tuntunut todella hyvältä ja pitkälle lentävältä, joten se tulee varmasti myös jäämään pidemmäksi aikaa bägiin eikä ainostaan kisoja varten. Frisbeepointista hain itselleni Elite Z Dronen ylivakaaksi midariksi (tähän asti hommaa hoiti Pig). Pigi kuitenkin jää bägiin, koska sille on käyttöä Harjulla muutamilla väylillä avauksissa. Dronea en varmaan tule kisassa ollenkaan heittämään, ellei sitten tuule aivan älyttömästi. 

Suurin uudistus taitaa olla se, että pudotan toisen Yeti Pro Aviarin pois ja korvaan sen Latituden Soft Mercylla. Ostin yhden kyseisen lätyn testiin ja lennoltaan se on Yetin kanssa samaa tasoa, mutta kiekossa on parempi liito. Alkukaudesta olen ollu jotenkii tosi ongelmissa tuollaisten 7-10m puttien kanssa ja tuntuu ettei mun puttityylillä kiekko lennä tarkasti korille saakka. Mercy tuo tähän helpotusta, kun pienemmällä voimalla saan putterin sisään pidemmältä matkalta. Sen lisäksi kiekko istuu tosi hyvin käteen ja luo sitäkautta varmuutta puttiin. Syy miksi alunperin lähdin putteria ostamaan oli se, että kun Yeti prot menee vähänkin pölyisiksi, niin niistä häviää pito mun käsissä täysin. Olen koittanut pestä ja putsata kiekkoja, mutta kun ei niin ei. Satuin Teemun Spikeä kokeilemaan yksi päivä kädessä ja kiekon muovi oli todella hyvän nihkeää ja tästä lähti koko idea lähteä katselemaan uutta putteria. Aika näyttää, että korvaa Mercy kokonaan Yeti prot bägistä. Ihan helposti en kuitenkaan lähde putterimallia vaihtamaan, jolla olen kohta pari vuotta pelannut.

Ei kommentteja: