14.6.2014

Powergrip tour 2014 - Kankaanpää

Viikko sitten käytiin toinen Powergrip tourin osakilpailu Kankaanpäässä. Sää oli melko vaihtelevaa ja tuottikin osalle kilpailijoista haastetta jo valmiiksi vaikean radan lisäksi.


Lauantai
Heti alkuun täytyy sanoa, että tänävuonna Kankaanpää oli edellisvuotta huomattavasti vaikempi. Radan layouttia oli muutettu ja jäljelle oli jäänyt vain kolme alle 100m väylää, joista olisi pitänyt pirkot ottaa. Jo ennen kisoja tiesin, että radalla tulee plussat paukkumaan ja pariin pelaaminen ja seiftaaminen tulee varmasti tutuksi.

Lauantaina lähdin esimmäiselle kierrokselle väylältä 16. Sain ihan hyvä alun ja napsin muutaman parin alkuun. Sen jälkeen alkoivatkin vaikeudet. Väylä 18 tuntui kaatavan koko viikonlopun kisat multa täysin, kun otin kyseiseltä väylältä kahdelta ekalta kierrokselta triplabogit. Molemmilla lauantain kierroksilla en vaan meinannut päästä 10m eteenpäin puiden takia. Monesti kävi myös niin, että pääsin eteenpäin sen 50m, mutta kiekko otti puusta sivuliitoa 30m ja aina olin vaikeammassa paikassa kuin aikaisemmin. Loppukierroksella sain vasta vitosväylällä pelin jotenkin takaisin kuosiin ja otin hyvän par putken. Kympiltä tuli jälleen harmittava triplabogi. Jostain syystä myös 10-väylä tuotti tänäkin vuonna mulle ongelmaa, vaikka kuinka koitin väylää seiftata puttereilla. Muutama hassu bogi loppuun ja +10 jätti aika todella paljon hampaankoloon.


Lauantain kierrosten välissä saatiin aika hyvin vettä niskaan

Toinen kierros alkoi mulla jälleen samalta 16-väylältä. Tällä kertaa alku oli vähän nihkeämpi ja otin heti ekalta väylältä bogin ja 18-väylältä triplan. Etuysillä sain onneksi hieman korjattua tilannetta, kun sain hyvällä avauksella koko kisan ensimmäisen ja ainoaksi jääneen pirkon väylältä 3. Tosin sen jälkeen lähtikin paha alamäki bogeineen ja tuplabogeineen. Useasti bogi johtuikin siitä, että avaus oli hirveä, lähestyminen pitkäksi ja vaikealla putilla piti koittaa pelata paria. Muutenkin putti kauempaa oli aivan luokatonta näissä kisosissa mulla. Lopputulos +11 vieläkään ei pystynyt olemaan omaan tekemiseen mitenkään tyytyväinen. Aivan liikaa tyhmiä virheitä.
Sunnuntai
Koska sunnuntaina en taistellut millään tasolla palkinnoista, vaan lähdin vikalle kierrokselle kisan häntäpäästä, niin otin tavoitteeksi kaksi asiaa: 18-väylästä par ja sitä kautta tuloksellisesti paras kisakierros. Kaikki lähtivät kisaan golflähdöillä, eli ykköseltä lähdettiin siis liikkeelle. Vikalla kierroksella oli itsellä havaittavaissa yliyrittämisen makua, kun koitin rykiä vain mahdollisimman pitkiä siivuja ja hakea pirkkoja. Yleisesti ottaen homma kusi joka yrittämällä. Kolmoselta bogi juuri edellämainitun takia. Seiskalta tyhmä bogi, kun helppo lähestyminen metritolkulla pitkäksi jne... 11-väylällä tuli ikävä tuplabogi ja samalla väylällä satuin astumaan kuoppaan ja vääntämään nilkkani. Onneksi nivelsiteet ei poksahdellut pahemmin ja pystyin hyvin jatkamaan kierroksen loppuun ilman suurempia ongelmia ja kipuja. Takaysi muutenkin meni suht hyvin ja edessä oli enää pelätty 18-väylä. Tällä kertaa otin taktiikaksi vain hakea alkuun pitkää siivua ja sen jälkeen seiftailen tielle, jonka jälkeen pääsee helposti korille. Avaus olis hyvä, mutta jatko osui jälleen puuhun ja jäin puiden sekaan. Harvoin kisoissa heittelen rollereita, koska en niitä juurikaan hallitse, mutta tällä kertaa hyvä antsabäkkärirolleri pelasti väylän ja pääsin tien yli, mutta jälleen puun taakse. Onneksi sain vaikeasta asennosta huolimatta hyvän lähestymisen korille ja napattua väylältä parin. Tulihan se 18-väylä selätettyä!
Yhteenveto
Kisoista jäi kyllä melko paska maku jälleen suuhun. Rata oli itselle todella vaikea ja vain oikeastaan siitä syystä, että ei ole jaksanut treenata. Toki rata oli todella vaikea ja jos pystyisin heittämään 10-20m pidempiä draiveja, niin pirkotettavien väylien määrä radalla olisi kasvanut 2-4 väylää. Nyt pystyin ottamaan vain yhden pirkon koko radalla ja sekin 112m väylällä. Ratingit otti jälleen aika kovan kolauksen, kun kierrokset oli 869, 852 ja 877. Olen tällä kaudella muistaakseni 2-3 kierrosta yli 900 saanut, joten nähtäväksi jää kuinka paljon ratingit tulevat putoamaan.

Nyt onneksi 4 viikon kisaputki katkeaa joksikin aikaa ja jos vaikka kerkeisi treenaamaan ja pelaamaan oikeasti. Viimeisen neljän viikon aikana olen pelannut ehkä 5-8 treenikierrosta kunnolla, joka on aivan liian vähän, jos meinaa päästä omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiinsa. Motivaatio treenaamista kohtaan on ollut aika heikkoa, mutta kisaamiseen korkealla. Turha sitä on kuitenkaan kisoissa ihmeitä odottaa, jos peruspeliä ei ole hiottu lukuisten treenikierrosten aikana. Eniten tällä hetkellä omassa pelissä mättää pitkät putit (7-10m) sekä väylädraiverilla heittäminen. Kankaanpäässä tuli hirveitä early releaseja kaikilla väylädraivereilla, koska en ole juuri niitä joutunut käyttämään. Etupäässä heitän putteria, midaria ja 10-nopeuksisia draivereita. Tästä syystä jouduin aikaisemmin pudottamaan 13-nopeuksiset draiverit pois bägistä, koska en saanut niistä mitään otetta enää, kun on tottunut hitaampiin kiekkoihin. Kankaanpäässä putterilla heittäminen tuotti myös ongelmia, koska koko alkukesän työmyyränä ollut Axiom Envy alkaa olla melko suora/lievästi alivakaa draivatessa. Tämä fakta hieman yllätti mut kesken Kankaanpään kierroksen ja lähestymisissä se tuotti hieman ongelmaa, kun kiekko ei enää feidaa vaan lentää suoraan.

Oulun kisat jouduin valitettavasti perumaan tiukan rahatilanteen takia ja seuraavat kisat on mulla kuitenkin heinäkuussa Hyvinkään Heinäpaaleissa. Siellä sitten seuraavan kerran lähetään kokeilemaan onnea.

Ei kommentteja: