25.6.2014

Tuotetestissä - MVP Motion

MVP toi markkinoille kolmannen pituusdraiverinsa jo toukokuun alussa, mutta pienten takaiskujen takia sain testin tehtyä vasta nyt. 

MVP Motion on kolmas julkaisu neljästä uudesta MVP:n pituusdraivereistä. Motion on MVP:n vakais pituusdraiveri ja sitä onkin keretty tituleeraamaan pitkän matkan Resistoriksi. Muissa lukemissani testeissä Motionia verrattiin usein Discmanian ehkä tunnetuimpaan draiveriin PD:hen, koska Motionin ja PD:n lentoluokitukset numeroiltaan ovat täysin identtiset (10/4/0/4). Heti alkuun voin todeta, että Motionin kohdalla nuo luvut pitää aika hyvin kutinsa.

Syy kerääntyneistä Motioneistä löytyy muutaman kiekon valmistuvirheestä. 
Testissäni oli 175gr, 166gr sekä 156gr versiot kiekosta. Jouduin kuitenkin painavimman kiekon kohdalla luovuttamaan kahden heiton jälkeen, kun ensimmäistä kertaa itselle sattui valmistusviallinen kiekko eteen. Kahden metsässä heitetyn heiton jälkeen kiekko näytti samalta kuin Innovan DX muovia olisi draivattu parista metristä täysiä betoniseinään. Kiekon ulkoreuna oli todella pehmeän tuntuista ja mureni täysin pienistäkin iskuista. Samoin muutaman kierroksen jälkeen myös 166gr versiosta alkoi irrota palasia, joten molemmat sain onneksi vaihdettua veloituksetta uusiin ja kiekoista tehtiin valmistajalle reklamaatio. Kun uudet pannut saatiin kotiin, niin pääsin kunnolla testaamaan kiekkoja.

Ensimmäisenä kaikkien kiekkojen kohdalla täytyy sanoa, että kiekot ovat vakaita ja lentävät suoraan. En saanut edes 156gr versioa kääntämään juuri mihinkään täydellä voimalla (reilu 100m). Muutaman kerran napakkaan vastatuuleen sain hieman kiekkoon kääntöä, mutta kiekko palautui aina varmasti. Vastatuuleenkin kevyt Motion tuntui samalta kuin olisi heittänyt täysipainoista Teslaa. Eli vakautta kiekosta löytyy. 166gr versiosta taas itselle tuli nopeasti "se paras Motion". Kiekko on sopivan painava, vakaa ja siksi tarkka yleisdraiveri. Kiekkoa voi heittää pienessä antsassa ja palautuminen on aika takuuvarmaa. 

Painavin versio taas tuntui huomattavasti ylivakaimmalta kevyempiin verrattuna. Se ei lennä niin pitkälle kuin muut ja lähtee helpommin feidaamaan. Välillä jopa tuntui ettei oma käsi riitä heittämään kiekkoa flättinä edes sataan metriin. Täysipainoista Motionia uskaltaa surutta heittää vastatuuleen ja kiekko ei varmasti kippaa. Jos vertaa Motioneita muihin markkinoiden draivereihin, niin omien kokemusten mukaan kiekko ei ole niin kova jyrä kuin esimerkiksi Discraftin Predator tai Force. Kiekko on lähempänä Avengeria, mutta varsinkin täysipainoinen versio tuntuu hitusen Avengeria ylivakaammalta. Kevyempiä ja näin ollen suorempia & pidemmälle lentäviä Motioneja taas voi helpommin rinnastaa Avengeriin.


Yhteenveto
Motion on mielestäni erittäin onnistunut draiveri. Kiekko ei ole ehkä mikään maailman nopein, paras liidoltaan taikka pisimmälle lentävä draiveri, mutta se on hyvä juuri siinä mitä se tekee: yleisdraiveri. Kiekko on suoraan lentävä, vahvalla feidillä varustettuna, mutta ei silti mikään jyrä. Jos käsi riittää yli 100m draiveihin, niin kiekko on hyvä MVP:n vastine esimerkiksi aikaisemmin mainitulle Discmanian PD:lle tai Discraftin Avengerille. Jos eri vakauksilla leikkiminen kiinnostaa, niin suosittelen hommaamaan Motioneja eri painoissa hakkaamisen sijaan. Kyllähän nuokin ajan kanssa hakkautuu, mutta voin suositella Motionia myös kevyempänä vakautensa puolesta. Kevytkään Motion ei lähde juurikaan kääntämään ja se lentää pidemmälle kuin painavemmat versiot.

Jos pidät MVP:n resistorista ja Shockista, tulet varmasti pitämään myös Motionista. Kevyet Motionit ovat karkeasti sanottuna pitkän matkan Shockeja ja painavemmat yli 170gr versiot lähempänä Resistoria.

Ei kommentteja: