1.8.2014

3-4 lomaviikot + muuta asiaa

Kolmisen viikkoa sitten tuli tänne viimeksi kirjoiteltua ja voisi taas vähän avata viime viikkojen menoa. Hyvinkään Heinäpaalit oli ja meni. Sen lisäksi on kierretty jonkin verran ratoja (muistaisipa vielä kaikki paikat).

Hyvinkään Heinäpaali
Kisapaikalle saavuin erittäin ajoissa, jotta kerkesin kerrankin lämmitellä kunnolla radalla. Nyt en enää muista miltä väylältä edes lähdin kierrokselle, mutta eka kierros meni muutenkin vähän miten sattui. Epätasaisuus ärsytti omaa pääkoppaa ja yritti vaan väkisin hakea pirkkoja. Kyllähän niitä tuli, mutta niin tuli bogejakin. Varsinkin lisäväylät tuotti itselle suurta ongelmaa. Ongelmia tuotti myös se, että yksi luottokiekkoni Pig ei meinaa olla enää niin jyrä, että sitä voisi käyttää tuulella kunnolla. Ensimmäinen kierros +4.

Tauolla pyörähdin nopeasti Intersportista katsomassa löytyisikö sieltä mitään vastinetta Pigille ja käteen tarttui GStar Rhyno. Kiekko on itselle vanha tuttu vuosien takaa, joten ei kauheasti tarvinnut pelätä miten kiekko kierroksella käyttäytyisi.

Toinen kierros lähti jo vähän paremmissa asetelmissa liikenteeseen. Lähdin muistaakseni väylältä 6 tai 7. Takaysillä hieman töpeksin, mutta tavoitteeni oli vain koittaa olla ottamatta lisäväyliltä lisäplussaa. Siinä onnistuin kohtuullisesti ja muutama plussa vain taisi paukkua. Kiinteällä 13-väylällä kilistelin jo uudella Rhynolla ketjuja aika kovaan ääneen, mutta luultavasti antsaheiton takia kiekko oli pyörähtänyt korista ulos. Etuysi taas meni kokonaisuudessaan loistavasti ja pirkkoja sateli vähän enemmänkin (aika moni pirkko tuli muuten juurikin tuon uuden GStar Rhynon ansiosta). Silti vaatimaton +2 lopputulokseksi muutaman tupla- sekä triplabogin ansiosta. Lopullinen sijoitus MA1 sarjassa 17/32. Otin tavoitteeksi pelata lähelle nollaa, mutta tuo +6 ei nyt aivan vastannut sitä mitä odotin.Kisan jälkeen viikon pelailin ja kiertelin lähinnä Tuusula-Kerava-Järvenpää alueen ratoja. Viimeinen lomaviikko oli sitten melko pelintäyteinen. 22-24.7 pelattiin oman kaveriporukan kanssa omat kisasarjan osakilpailut pois alta. Tiistaina ohjelmassa oli 2 x Järvenpää, tuusula sekä Keinukallio. Mitään erikoista tulosta en saanut aikaiseksi. Järvenpään pelasin +2 kaksi kierrosta yhteenlaskettuna, Tuusula vaatimaton +1 ja Keinarissa +28 asteen lämmössä väsyneenä +9.

Keskiviikkona turnee jatkui Kiljava-Hyvinkää akselilla. Kiljavan pelasin kaksi kierrosta putkeen tulokseen +1, johon mahtui holari väylältä 5. Hyvinkäällä meidän mukaan liittyi pariskunta Teemu Mutikainen & Emelie Åström. Heti tuntui kulkevan Hyvinkäälläkin peli paremmin, kun sai Teemusta kunnon vastusta (vaikka en pystynytkään juurikaan vastusta Teemulle antamaan tällä kertaa). Hyvinkäältä nappasin Par tuloksen ja pakkaselle pääsy siirtyi edelleen eteenpäin.

Torstaina matka jatkui "finaaleihin" Kouvolan urheilupuiston radalle, jossa pommitin kaksi kierrosta tulokseen -12. Tämän jälkeen otettiin holari/CTP kisa vielä Discraftin Ace Race sääntöjen mukaan ja sain otettua toisenkin holarin peräkkäisenä päivänä. Väylänä jo viime vuodesta tuttu 7. Tänä vuonna tosin kiekkona ei ollut Aviar Driver vaan Axiom Envy, joka nousi oman holaritilaston kärkeen kolmella holarilla. Ihan jees heittoputteri kaikinpuolin ;)


Vaikka nyt edellämainituista jutuista voisi päätellä, että hyvinhän tämä peli kulkee, mutta ei se kulje. Törmäsin tässä taannoin Frisbeegolf-forumilla hyvään Jaanin blogiin, jota aloin lukemaan ihan ajatuksen kanssa. Samalla tätä kautta pohtiessa tajusin, että oma peli ei ole lähelläkään sitä tasoa millä sen pitäisi olla. Toisaalta koko kesän kun on puoliteholla treenannut, niin tulokset on siinä samalla aika puoliteholla heitettyjä. Nyt olen ajatellut pitää pienen tauon pelaamisesta ja varsinkin kilpapelaamisesta, jotta saisi taas motivaatiota kohdalleen edes vähän. Ratingit on putoamaan päin enkä ole oikein koko kesänän saanut sellaista hyvää kisamoodia päälle, jotta saisi kisoissa hyvää tulosta tehtyä. Lähinnä kisailu on ollut melkoista rämpimistä muutamaa kierrosta lukuunottamatta. Niinkuin itsekin tuolla ketjussa mainitsin, niin kisoihin on kiva lähteä porukalla, mutta jos kisoihin lähtee vain siksi, että saa olla porukan kanssa ja pitää hauskaa, eikä pelaaminen ole se ensisijainen juttu, niin omalta kohdalta ollaan menty jossain kohtaa metsään. Haluan kuitenkin pistää parastani kisoissa.

Lahden Mukkulan kisoihin lähden katselemaan tai jollekkin seuran miehelle caddieksi, mutta en pelaamaan. Päätin samalla, että pelaan tänävuonna enää seuran omat kisat+ Vampulan tourin osakilpailun ja katselen kisoja ensi kaudella sitten uudestaan. Amatöörien SM-kisat jää nyt haaveeksi, mutta tällä oman pelin tasolla sietääkin jäädä, ellen sitten onnistu taas Vampulassa niin, että saan hurmion päälle, joka kantaa omaa peliä SM-kisoihin saakka.

Ei kommentteja: