21.10.2014

Tuotetestissä: Axiom Soft Envy

Axiom julkaisi ensimmäisen oman putterinsa Envyn jo tammikuussa, mutta nyt Envy sai kaverikseen pehmeämmän version.

Kädessä
Envy on toiminut heittoputterinani jo kohta vuoden ajan ja nyt bägiin tuli kolmas pehmeämpi Envy. Kädessä kiekko on normaalia Neutron muovia  löysempää ja muistuttaa todella paljon Gstar muovia. Muottihan on sama kuin vanhassa Envyssä, eli mitään suurta yllätystä nihkeämpi ja pehmeämpi kupu ei tuo. Ulkoreunan muovi tuntuu myös hitusen pehmeämmältä kuin vanhoissa jäykissä versioissa. Muovi ei kuitenkaan ole niin pehmeää, että siihen kunnon lovea kynnellä vielä saa, mutta luultavasti silti kuluu nopeammin mitä perus Envyssä.

Draivatessa
Vanhassa Envyn testissä Envyn lentoluvuiksi on ilmoitettu 3/3/0/2 sekä 3/2/0/1. Soft Envy tuntuu hitusen kuitenkin jäykempää Envyä ylivakaammalta. Ero ei ole suuri, mutta jos Envyjen kanssa on pidempään heitellyt, niin eron huomaa. Tämäkin Envy lentää luotisuoraan ja omaa pienen feidin. Jos kiekkoa heittää loivassa antsassa, niin kiekko kyllä palautuu varsinkin korkeammissa heitoissa hyvin. Kiekko kestää hyvin tuulta, mutta silti kiekko ei ole mikään Pig tai edes Rhyno. Heitin Rhynoa vanhan ja uuden Envyn lisäksi ja Rhyno on ylivakaampi mitä Envyt. Tosin Envyissä tuntui pituuspontentiaalia olevan paljon paremmin. Liito ei ole mikään ultimaattinen, mutta kiekko ei ole mikään kivikään, joka putoaa heti. Envyn liito on sopiva, jotta kiekko on tarkka. Pituudessa uusi soft versio ei voita, mutta tuskin paljon häviääkään. Pieni ylimääräinen vakaus saattaa alussa syödä metrejä, mutta kun kiekko kuluu ja lento hieman suoristuu entisestään, niin kiekot viimeistään tällöin lentävät samoille mitoille. 

Putatessa
Putatessa pehmeämpi ja nihkeämpi muovi tuntuu jäykempää paremmalta kädessä sekä putatessa. Itse sain märästäkin kiekosta varmemman otteen ja putterina kiekko on melko ylivakaa. Spinniputtaaminen tuntui kaikista parhaalta tyyliltä kyseiselle kiekolle, jolloin kiekko ei lähde feidaamaan liian helposti. Pehmeämpi ulkoreunus tarraa paremmin ketjuihin kiinni vanhaan verrattuna, joten vaikka Envy ei mielestäni olekkaan parhaimmillaan putatessa, niin kyllä soft Envy silti tuntuu paremmalta puttaamiseen.
Testikiekkoina toimivat Soft "Dark Knight" Envy sekä vanhanliiton jäykempi Envy.
Yhteenveto
Pehmeää Envyä ei oikein osannut odottaa markkinoille, eikä siltä odottanut mitään ihmeitä. Nyt kun lätyllä on heitellyt hetken, niin siitä ei haluaisi enää luopua. Soft Envy toimii paremmin jokaisella säällä kuin jäykempi versio paremman pidon takia. Pehmeämpi muovi pysähtyy kovalla alustalla paremmin, se on kylmällä säällä pitävämpi, puista se ei olta niin suuria sivuliitoja ja tarvittaessa putatessa se tarkertuu vanhaa envyä paremmin.

Kokonaisvaltaisesti olen tykästynyt pehmeään Envyyn enemmän mitä vanhaan. Se vaan tekee kaiken vähän paremmin ja toimii joka säällä. Ainoa miinuspuoli oli pieni ylimääräinen vakaus, joka tuotti pientä ongelmaa alkuun varsinkin lyhyissä lähestymisissä. Ajan kanssa kiekko kyllä kuluu sopivaksi ja jollain aikavälillä vanhat Envyt alkavat putoilemaan omasta bägistä pehmeiden tieltä pois. Mahtava heittoputteri! Jos et ole vielä testannut Envyä, niin nyt kannattaa viimeistään!Ei kommentteja: