12.11.2014

Hyvinkää Ruska Open 2014

Vuoden viimeiset viralliset kisat saatiin pakettiin viikonloppuna Hyvinkäällä, eli siis vuoden viimeiset mahdollisuudet nostaa raitingit 900-pisteen yläpuolelle ja saada yksi lisätavoite tälle kaudelle saavutettua.

Kisat itsessään lähti vähän perseelleen käyntiin, kun olin katsonut aikataulun väärin ja meinasin myöhästyä ensimmäiseltä kierrokselta. Onneksi pääsin paikalle pelaajakokouksen puolessavälissä ja tiesin ennakkoon oman lähtöväyläni, joten siinä mielessä ei paniikkia. Ainoa huono puoli oli se, että en kerennyt yhtään heittoa heittämään ennen kisaa, vaan oli pakko lähteä heittämään ilman mitään tatsia. Onneksi muutaman putin kerksin treenaamaan ennen kierrosta.

Kierros 1
Lähtö väylältä 12 ja avaus lipsahti kädestä vasempaan laitaa, jonka takia bogi korttiin. Seuraava bogi tulikin seuraavalta tiukalta ränniväylältä, eli 15. Myös pari bogia tuli otettua kahdelta vikalta väylältä. Tässä vaiheessa jo alkoi peli näyttää ja tuntua pahalta, koska olin laittanut hupparin verran liian vähän päälle ja jokainen heitto alkoi tuntua olkapäässä. Kakkoselta sain vihdoin eka pirkon, mutta se oli aika laiha lohtu, kun edessä oli vielä kolmen väylän bogiputki. 11-väylää oli muokattu hieman vaikeammaksi ja tämä tuotti varsinkin mulle vasurina tosi paljon ongelmia. Ensimmäinen heitto kun piti olla vain lyhyt neppi tielle ja juuri tuollaiset heitot on ollu hakusessa, niin päätin avata lähimpään puuhun ja ottaa tuplabogin väylältä. Lopputulos aika lohduton +8.


Kierros 2
Toiselle kierrokselle lähdin vaan rennosti pelaamaan, koska eka kierros oli mennyt niin perseelleen ja tässä vaiheessa melkein jo tiesi, että 900-ratingin lopputulemaan ei tulla pääsemään tällä kaudella. Kierrokselle lähdettiin väylältä 5.

Alku näytti heti lupaavalta, kun aloitin pirkon alkuun. Tosin kyseinen pirkko oli laiha lohtu, kun seuraavalta väylältä tuli heti tuplabogi. Takaisin pariin tultiin heti seuraavalla väylällä taas. Pakkaselle pääsin 13-väylällä, jonka jälkeen tulikin pieni musta hetki ja kolme bogia putkeen. Tämänkin sain kolmen pirkon putkella korjattua, eli peli oli jälleen melkoista vuoristorataa. Vikana väylänä oli nelonen, joka on aina yhtä haastava. Valitettavasti pitkä putti ei mennyt sisää ja loppuun bogi. Tulos tasan par.Yhteenveto
Kokonaisuudessaan kisat meni ihan ok, vaikka todennäköisesti 900-pisteen tavoitteesta jäätiinkin. Pariin viikkoon en ollut kunnolla kiekkoa heittänyt ja se näkyi varsinkin ensimmäisellä kierroksella. Putti toimi suht hyvin muutamaa hieman huolimatonta missausta lukuunottamatta. Ekalla kierroksella lähestymiset oli yhtä tuskaa ja meikäläisen yksi vahvimmista alueista, eli antsaheitot oli aivan kadoksissa. Se näkyi aika monena bogina. Toisella kierroksella taas toimi lähes kaikki, vaikka tulos olikin vaihtelevaa. Moni avaus alkoi osua kohdilleen ja se näkyi monena pirkkona kierroksella. Sen sijaan monta tyhmää bogiakin tuli otettua.

Bägin sisältö tuntui oikealta näissä karkeloissa ja lyhykäisyydessään koko bägi oli puttereita lukuunottamatta pelkkää MVP/Axiom linjaa. Tämä oli eka kerta, kun pelasin tällä setillä kunnon kisoissa (hyvin pärjäsi ilman Rhynoa ja Dronea). Huomaa, että kun edellämainituilta firmoilta on kiekkoja puskenut ulos tänä vuonna ihan huolella, niin nyt pystyy jo pelata pelkästään näiden kahden lafkan kiekoilla, jos vaan haluaa. Vuosi sitten tilanne oli aika toinen. Vielä hyviä puttiputtereita odotellessa...

Nyt sen voi pikkuhiljaa sanoa, että tämä kausi alkaa olla aika tapulteltu. Muutaman kierroksen käyn varmasti vielä jossain pelaamassa, mutta mitään suurempaa ei ole tulossa. Ja hyvä niin. Kun lukee blogia takaisinpäin, niin viime talvena en pitänyt minkäänlaista taukoa pelaamisesta ja nyt en tee samaa virhettä. Vaikka pelaaminen onkin kivaa, niin hyvä on välillä ottaa vähän etäisyyttä ja tehdä muuta. Uusi kausi alkaa nopeammin kuin huomaakaan taas. Kirjoittelu ei kuitenkaan tähän lopu, vaan vielä julkaisen viime vuosilta tutun kauden yhteenveto trilogian, joka on varsinkin mulle ehkä se paras ja hauskin kirjoitushetki, kun katsoo paljon on tullut reissattua, paljon on mennyt rahaa kiekkoihin ja millaista tulosta on tullut tehtyä.

Ei kommentteja: