13.12.2014

Kauden 2014 yhteenveto 1/3

Kausi on niin sanotusti koluttu läpi ja on aika katsoa vuoden alusta loppuun mitä jäi käteen. Vanhaan tapaan yhteenvedon jaan kolmeen osaan: Tässä tekstissä käydään läpi tekniikka ja kisat. Seuraavassa kiekot ja viimeisessä kaudelle asetetut tavoitteet sekä muu höpinä.


Tekniikka
Tälläkään kaudella ei kauheasti ole tekniikkaan tullut uudistuksia tai mullistuksia. Pituusheitto pysyi aika samoissa metreissä tai korkeintaan muutamia metrejä on tullut lisää. Pituusheittoenkat rikoin vajaalla 10m lisällä MVP Inertialla peilityynessä säässä, joten voihan se olla, että hieman voimaa on vetoon tullut. Putti on ollut aika varmaa koko kauden läpi. Vaikka vaihdoin putteria kauden aikana, niin se ei vaikuttanut jo hyvin rutiininomaiseen puttitekniikkaan millään tavalla. Muutenkin pelaaminen on ollut tosi rutiininomaista ja ehjää. Toki aina tulee kauden aikana hetkiä, kun tuntuu ettei osaa pitää edes kiekosta kiinni, mutta kuitenkin kokonaisuudessaan tekniikka on pysynyt aika samana.

Avery Jenkinsin klinikalla koitin saada hiottua vielä omaa tekniikkaani, mutta edes Averyn vinkit eivät uponnut tähän mieheen kiekon gripin osalta. Edelleen siis heitän kahden sormen powergripillä. Tuntuu itselle luonnollisimmalta ja turha on lähteä hyvää muuttamaan. Hetken kokeilin neljää sormea ja kevyellä vedolla se oli ihan hyvä, mutta kovassa vedossa tarkkuus hävisi itseltä täysin griplockin takia. Sen sijaan yksi Averyn oppi jäi käytäntöön. Olen ottanut X-steppiin yhden askeleen lisää varsinkin pituusheitossa. Ennen lähdin matkaan kylki edellä, mutta nyt lähden rinta edellä ja otan ensimmäisen askeleen väärällä jalalla, jonka jälkeen normaali X-step. Tämä on tuonut lisää hallittavuutta ja vauhtia askeliin omalla kohdalla.

PDGA kilpailut
Vuoden ensimmäiset kisat ja heti kaksi kierrosta yli oman ratingtason. Vaikka lopptulos oli MA1 sarjassa 44/81, niin paransin aika huimasti Harjun kisoissa omaa tasoani. 2013 vuonna heitin kaksi kierrosta tulokseen +8 ja tänävuonna kolme kierrosta +7. MA2 sarjassa sijoitus olisi ollut kymmenes.

Hyvinkään kierros odotuksia huonompi (+2) ja Keinarissa tuli totaalinen romahdus. 28-asteen pelisää teki tepposet ja vikat heitot heitettiin pää melko sumussa. Vuoden huonoin rating kierros 832. Seuraavan päivän Talin kisassa ongelmia uudella radalla, mutta silti ihan helpo tulosta ratingkien osalta. Hieman oman tason alle.

Treenaamattomuus ja laiskuus paistoi läpi kisojen. Jälleen kaksi kierrosta oman tason alle. Hieman motivaatio pelaamiseen hukassa näissä kisoissa. Myös kolmen viikon kisaputki alkoi näkyä tuloksessa.

Itselle liian vaikea rata ja neljän viikon kisaputki alla. Väylät oli pitkiä ja tiukkoja joihin käsi ei riittänyt. Taisin koko kisassa yhden birdien saada. Paras kierros alle 880 rating pisteen. Melkoiset floppikisat.

Pienen kisatauon jälkeen kotiradan kisat. Kaksi kierrosta tulokseen +6 ja edelleen jäi hampaankoloon, vaikka sijoitus olikin 17/32 MA1 sarjassa.

Ensimmäinen kierros aivan loistavaa peliä ja vain kaksi heittoa huonompi mitä viime vuoden paras kierros. Silti vuoden parhaiten reitattu kierros (940). Toinen kierros aivan uskomaton kurakierros ja kolmas peruspeliä. Kokonaisuudessaan takkiin tuli rating pisteissä.

Vuoden vikat kisat lokakuussa. Eka kierros kauheaa rävellystä tulokseen +8. Toiselle kierrokselle hyvä skarppaus ja nollat. Ei kuitenkaan ihan sellainen päätös kaudelle mitä odotti.


Muut kisat
Vuoden eka kisa maaliskuussa. Vähän ailahtelevaa peliä, mutta tarkoitus olikin lähteä katsomaan omaa tasoa ja etsimään kehityskohteita omassa pelissä.

Eksyin vähän vahingossa paikalle. Kotiinvietäväksi kakkossija.

Sijoitus 17/38. Ei toivoakaan kärkeen tämän vuoden harjoitusmäärillä. Väärän käden puttikisan voitto. Palkinnoksi lippis ja pyyhe!

Yhteenveto
Tänävuonna keskityin enemmän PDGA-sankioituihin kisoihin kuin ylimääräisiin. Tämä johtui puhtaasti rahatilanteesta. Enemmänkin olisi haluttuanut pelata, mutta tosiaan piti vähän katsoa mihin oli järkeä lähteä ja mihin ei. Viikkokisoissa Hyvinkäällä kävin vain kerran, kerran Nummelanharjulla ja kerran Tuusulassa. Eli kisailukausi viikkokisojen osalta jäi vähän lyhyeksi. Ratingkisojen osalta merkittävin muutos oli MA1 sarjassa pelaaminen. Tänävuonna Powergrip tourin kisapaikat MA2 sarjaan oli niin pienet, että oli turvallisempaa vaan pelata MA1 sarjaa. Sarjanvaihdon takia aika usein oma sijoitus oli keskikastissa.

Viimeiset ratingpäivitykset eivät ole vielä tulleet, mutta se on jo aika varma, että viime vuodesta ratingit putoaa hieman. Tosin se ei mielestäni kerro suoraan totuutta, etä pelasin huonommin kuin viime vuonna. Viime vuoden Vampulan viimeinen kierros (970) heitti ratingit korkealle ja tänävuonna olen pelannut tasaisemmin ja aavistuksen paremmin kuin viime vuonna. Eli kyllä siellä pienen pientä kehittymistä on havaittavissa. Vielä pitäisi saada tasaisuutta lisää pelaamiseen ja jättää romahdukset pois, niin hyvä tulee.

Ei kommentteja: