11.12.2014

Tuotetestissä: MVP Electron muovi

MVP Julkaisi hiljattain uuden prototyyppimuovin, jonka tarkoitus on tulla (ainakin) heidän uusiin Atom- puttereihin käyttöön alkuvuodesta 2015. 500 kappaletta kovaa sekä pehmeää proto versiota puskettiin markkinoille ilman PDGA hyväksyntää ja yksi molempia löysi tiensä testiin. Tehdään siis katsaus muoviin. Keräily syistä tällä kertaa kiekkoja ei ole heitetty lainkaan.
MVP Electron Hard & Soft -kiekot
MVP Electron Hard

Hard- versio on nimensämukaisesti jäykkä versio muovista. Tuntumaltaan kiekko istuu hyvin käteen ja ensimmäisenä itselleni mieleen tuli Innovan KC pro. Erityisesti KC Aviareiden muovi on suhteellisen lähellä. Kyseinen "Formula 1" malli tuntui jäykältä ja samalla hieman saippuamaiselta kädessä. Kiekon pinta tuntui ottavan aika hyvin likaa ja pölyä itseensä, joka on omien kokemusten mukaan myös KC-muovissa aika normaalia. Jos KC-muovin (tai Discmanian P-line P2) putterit kolahtaa muovin puolesta ja olet tottunut puttaamaan jäykällä putterilla, niin muovi tulee varmasti miellyttämään.

Hard Electron

MVP Electron Soft

Soft- eli pehmeä versio on taas huomattavasti löysempää muovia, mutta kiekko ei silti ole mikään lötkö, niinkuin esimerkiksi Neutron Soft-muovit ovat taivutettaessa. Kiekko on itseasiassa aika jäykkä, mutta keskustan muovi on vain pehmeämpää. Ulkonäöltä voisi nopeasti sanoa, että kiekko voisi olla hyvinkin Innovan DX -muovin korvike, mutta lähimpänä tuntumaa taitaa olla Innova R-pro muovi, jota se ei suoranaisesti kuitenkaan ole. Erot ovat pieniä, mutta ratkaisevia: Siinä missä R-pro tuntuu jossain määrin liukaspintaiselta, pitävältä ja aavistuksen kiiltävältä muovilta, niin Soft versio on täysin matta ja kuminen. Kumisuus tulee esiin varsinkin, jos peukalolla hieman hinkkaa kupua. Tällöin muovi hieman hilseilee. Samaa tekee esimerkiksi Latituden Zero Soft muovi, mutta Electron hilseilee helpommin. Kumisuus korostuu varmasti myös silloin, kun kiekkoon tarttuu käytössä pölyä ja silloin uskoisin Electron muovin olevan vielä pitävämpää kuin R-pro ja Zero Soft muovit. Omaan käteen Soft-muovi istuu todella hyvin ja siitä saa sopivan nihkeän otteen. Tästä syystä jäänkin odottamaan varsinkin soft-version Atom puttereita.

Soft Electron

Kumpaakin muovia yhdistää sama ulkokuoren muovi, joka myös on mennyt uusiksi. Ulkokuori on mattapintaista sekä aavistuksen kumista. Eli muovi ei ole niin pitkäikäistä kuin mitä aikaisemmissa MVP/Axiom kiekoissa on totuttu näkemään. Uudesta muovista on suurempi hyöty puttaamiseen, koska muovin idea on olla tarpeeksi pitävää tarratakseen paremmin ketjuihin. Sen sijaan heittputterin muoviksi en lähtisi tätä muovia suosittelemaan.

Myös ulompi muovi on mennyt uusiksi Electron muoveissa.

Lyhyesti jos jotain kiinnostaa tietää miltä kiekko tuntuu kädessä, niin kiekon muodot ovat Envyn tyyliset. Kiekossa on pieni beadi ja suht avoin rimmi. Ainakin omaan käteen kiekko istuu tosi hyvin, joka nostaa omalta osaltani odotuksia putterille. Omasta mielestäni nyt vasta voidaan puhua, että MVP tuo ensimmäisen kunnon putterin puttaamiseen markkinoille. En itse, eikä varmasti moni muukaan ole kovin suuri fani puttaamaan premium-muovisilla kiekoilla juurikin pidon takia.

Kokonaisuudessaan olen ainakin itse innostunut uudesta muovista ja ymmärtääkseni uusi muovi on edullisempaa kuin Proton sekä Neutron muovit. Tästäkin syystä odotan, että uusi Atom pääsee haastamaan omassa bägissä ykkösputterin paikkaa pitävän Prodigyn 300-sarjan Pa2 putterin.

Ei kommentteja: