30.1.2015

Tuotetesti: MVP Electron Soft Atom

Atom toi markkinoille uuden Electron muovinsa ja sen mukana uuden Atom-putterinsa. Atom on MVP:n ensimmäinen "perinteisen rimmin omaava" putteri. Ionissa sekä Anodessa on totuttu näkemään hyvin pyöreä rimmi, joka varmasti on jakanut mielipiteitä. Otin uuden putterin testiin ja katsoin mihin uudesta muovista ja ylipäätään putterista oikein on. Electron muovi tuli kahtena eri versiona (pehmeä ja kova) markkinoille joista itse olen ottanut testiin pehmeän version. Itse muovista olen tehnyt jo aikaisemmin arvostelun ja sen voi lukea TÄÄLTÄ, joten keskityn etupäässä nyt itse kiekon ominaisuuksiin.


Kädessä
Otin muutamia muita puttereita käsiini ja koitin löytää mahdollisimman samalta kädessä tuntuvan putterin kuin Atom. Omista putterikokoelmista taisi lähimpänä olla Latituden soft Mercy, josta olen puhunutkin muovitestissä. Mercy tuntuu aavistuksen leveämmältä käteen mitä Atom, mutta erot on todella pienet. Soft Atom tuntuu keskeltä löysältä ja reunoilta suht jäykältä, eli vaikka kyseessä onkin pehmeä versio, niin tässä tapauksessa se tarkoittaa vain sisäisen muovin jäykkyyttä.

Atom tuntuu kädessä hyvältä ja melko perinteiseltä putterilta. Prodigyyn verrattuna siinä on avoin ja suora rimmi. Mercyn rimmi on suht samanlainen, mutta silmämääräisesti hieman koverampi, kun taas Prodigyissä koveruus tuntuu ihan kunnolla.Lennossa
Testasin puttereita ainoastaan sisätiloissa, joten mitään pitkän matkan lento-ominaisuuksia en pysty arvioimaan. Keskityn siis arvioimaan kiekkoa lähinnä puttaamisessa. Aikasempien netistä löytyvien videoiden ja keskustelujen pohjalta oletin, että Atom on melko suoraan lentävä putteri pienellä feidillä. Otin vertailun vuoksi mukaan Mercyn sekä vanhat Prodigyn Pa2 putterini.

Noin 6-7m hissiputtimatkalla Mercy sekä Atom tuntuivat hyvin samanlaisilta. Prodigyn liito taas ei ollut niin suuri verrattuna Atomiin sekä Mercyyn, joten pudotin sen jo tässä kohtaa testin ulkopuolelle. Ero Mercyn ja Atomin välillä alkoi näkyä ja tuntua 10m viivalla, kun matalalla käytävällä joutui käyttämään spinniputtia. Mercyssä on hitusen parempi liito, joka liidätti viimeiset metrit kiekkoa paremmin korille. Atom ei paljoa häviä ja Atomissa tuntuu kuitenkin olevan putteriksi suht hyvä liito. MVP:n erikoisuus, eli GYRO näkyy hitusen putterin lennossa loppuvaiheessa. Loppufeidi on melko eteenpäin puskeva, joka saa loppufeidin näyttämään todella pieneltä, tai lähes olemattomalta.

Yhteenveto
Kokonaisuudessaan Atom on onnistunut tuotos ja omasta mielestäni ensimmäinen oikea kunnon puttaamiseen tehty putteri MVP:ltä sekä Axiomilta. Ion sekä Anode ovat monen putterivalinta, mutta premium muoviset putterit ei ole meikäläisen juttu puttaamisessa. Sen sijaan uusi Electron muovi mahdollistaa tulevaisuudessa vanhojen putterimallien valmistamisen uudella muovilla ja ylipäätään saattaa houkutella uusia pelaajia MVP:n kiekkojen pariin. 

Lukasin vielä AllThingsDiscGolfin tuotetestin molemmista Atomeista ja he ovat omien testien mukaan todenneet kovan Atomin olevan hitusen ylivakaampi, jota en valitettavasti itse päässyt testaamaan. ATDG antoi soft atomille lentoradaksi 2/3/0/0 ja hardille 2/3/0/1. Itse olen aika samoilla linjoilla softin kohdalla, koska Mercyn lukemat valmistajan mukaan on 2/4/0/1 ja Atomin liito ei aivan tähän yllä. Sen sijaan voisin veikata, että Puren heittäjät voisivat löytää Atomin ja Puren välillä paljon samaa. Itse olen hetken joskus Purea käyttänyt ja se tuntui Mercyä suoremmalta & hitaammalta, joten Atom voi olla hyvinkin samanlainen lennoltaan.

Jos itse pitäisi Atom pisteyttää numeroilla, niin antaisin puttitestien jälkeen lentoradaksi 2/3/0/0.5. Kiekko on melko feiditön pitkään lennon aikana ja vauhdin loppuessa feidiä tuli todella vähän. Tämä pienikin feidi on tosi todella helppo hallita ja ennakoitavissa. Atomia voisin suoitella kaiken ikäisille, kokoisille sekä tasoisille pelaajille. Se on helppo hallita ja omaa sopivan liidon, oli kyseessä sitten vasta-alkaja tai pidempään pelannut jyrä. Toimii :)

Ei kommentteja: