19.4.2015

Viikonlopun kisat - (very) Long Haul

Viikonloppuna alkoi tämän vuoden kisaurakka, joka ei ihan lähtenyt sillä tavalla käyntiin mitä odotin. Ei oikeastaan lähellekkään sinnepäinkään.


Jos lähdetään liikkeelle päivää edeltävästä illasta. Yleensä en kauheasti jännitä kisoja aikasemmin, mutta ilta ennen kisoja oli itselle yhtä jännitystä ja panikointia. Yleensä kun kisoihin ollaan porukalla lähdössä, niin ilta menee frisbeegolfista höpisten ja gameplaania miettien, mutta tällä kertaa olin omassa kämpässä aivan yksin omien ajatusten kanssa. Tämä toi kieltämättä ihan erilaisen tilanteen itselle, kun yritti kasata ajatuksia ja gameplania niinkin vaikealle radalle kuin Hyvinkään uusi rata on, mutta ei saanut keneltäkään mielipiteitä ja rohkaisua, joka itselleni on suht tärkeää ja motivoivaa. Oli siis lyhyesti aika todella yksinäinen ja panikoiva olo ennen kisoja. Onneksi sain kuitenkin hyvät yöunet alle kaikesta huolimatta.

1. Kierros


Kierrokselle lähdettiin väylältä 12. Alku lähtikin yllättävän hyvin, kun otin parin. Tämän jälkeen otettiinkin vähän runtua ja äkkiä oltiinkin +4 tuloksessa. Onneksi 16-väylän pirkko hieman korjasi tilannetta. Hyvä par putki väyliltä, joilta en kaikilta pystynyt edes treeneissä paria saamaan. Etuysillä alkoi ongelmat. Ekalla väylällä noin viiden metrin pirkkoputti ylärautaan. Sama tapahtui muutaman kerran myöhemminkin ja pää alkoi hajoamaan hitaasti mutta varmasti. Loppukierros etupäässä bogia ja tuplaa. Tiukoissa ränneissä olin yllättävänkin vahva nopeilla draivereilla ja siitä voin olla itsestäni ylpeä, että uskalsin lähteä heittämään kovaa ränniin, enkä lähtenyt seiftaamaan midareilla mitä tein treeneissä. Sen sijaan puttitekniikka mureni aivan täysin kesken kierroksen.

Vuoden eka kisakierros lähdössä käyntiin

2.Kierros


Ennen toista kierrosta otin puttitreeniä niin paljon, että puttaaminen alkoi tunta edes siedettävältä. Pikkuhiljaa alkoi tekniikka löytyä, mutta silti jotenkin epävarmuus jäi takaraivoon. Hommaa ei ainakaan auttanu se, että koko tauon sekä toisen kierroksen ajan päässä soi Elastisen Super...tosin kun päässä soi versio "Mä tahdon tuoda laksatiivejä sun elämään", niin toi keskittyminen oli välillä vähän hankalaa. Ihmismieli osaa olla kiero!

Toinen kierros lähti käyntiin pitkältä väylältä, eli ysiltä. Homma alkoi triplabogi-tuplabogi-bogi combolla ja kisat oli ohi. Tässä kohtaa tuli sellainen shokki päälle, että olisi tehnyt mieli jättää homma kesken ja kävellä kotiin. Tosin kun tästä huvista oli maksttu, niin vedettiin loppuun vaikka väkisin. Jo 11-väylän siirtymällä muistan selvästi kun omat ajatukset pyörivät koko paskan lajin lopettamisessa, vuoden kisakauden lopettamisessa ja häpeässä pyörimisessä. Olin pistänyt kovat tavoitteet, mutta en muista koska olisi viimeksi yksikään rata heti alusta alkaen vetänyt meikäpelaajaa näin vastapalloon. 12-väylältä sain onneksi pirkon hyvän antsaliidätyksen jälkeen, jonka jälkeen taas otettiin runtua hitaasti mutta varmasti. Eipä juuri tarvitse tässä enempää kertoa mitä väylillä tapahtui muuta kuin että puttaaminen ei toiminut alkuunkaan ja avauksetkaan ei oikein aina osunut ränneihin. Lopulta homma meni karkeasti yliyrittämiseksi. Ei ollut minkäänlaista fiilistä pelata kolmen ekan väylän jälkeen ja sen näkee kortista. Kaksi pirkkoa, kolme paria ja loput plussaa. Kierros oli yksi elämäni huonoimmista. Kokonaisuudessaan yksi iso juttu mikä kusi oli luokaton gameplan. Kisat oli itselle ensimmäinen, jossa olisi kirjallisesta gameplanista ollut hyötyä. Otetaan esimerkkeinä väylät 6,12,14. Kaikki itselle antsaväyliä ja suht samanlaisia, mutta kiekkovalinnoilta aivan erilaisia. En muistanut millä kiekoilla väylillä kannatti avata, jolloin homma meni lottoamiseksi. Näillä väylillä olisi pitänyt treeneissä pitänyt availla enemmän ja painaa muistaa mikä toimii ja mikä ei. Helppoa se on nyt jälkiviisaana sanoa.

Lopputulos +28 ja sija 29/41. Jäin 8 heittoa tavoitteesta ja se on aika paljon. Nyt ajattelin pitää parin päivän pelitauon ja nuolla haavoja rauhassa. Pelaaminen ei ole edes käynyt mielessä kisojen jälkeen. Eiköhän se into ala löytymään taas ennen viikkokisoja ja muutama kierros ennen sitä tule vedettyä. Uudelle Hyvinkään radalle tuskin tulee lähdettyä ennenkuin itseluottamus peliin ja itseen alkaa löytyä. Ratingit saivat aika kovan kolauksen ja nyt pitää vaan alkaa treenata, unohtaa nämä Haulit ja katsoa eteenpäin kohti Helaheittoja. Pääasia että saisi itseluottamuksen takaisin ja sen jälkeen vähän treenailemaan tekniikkaa, niin saadaan homma taas raiteilleen.

Ei kommentteja: