18.5.2015

Helaheittojen jälkipuinti

Helatorstai oli tänäkin vuonna sopiva päivä lähteä Orimattilaan Helaheittoihin, joka ei vieläkään mennyt ihan odotusten mukaan.

Helaheitoissa pelasin MA3 sarjassa, joten odotin löytäväni loppusijoituksissa nimeni suht korkealta. Eka kierros lähtikin hyvin käyntiin heti vähän säkäpirkolla, kun joutui puiden takaa haarasta puttaamaan annukkaputin. Heti seuraavalta bogi ja taas perään hyvän tuulenpuuskan takia helppo pirkko. Alku meni melko bogi-pirkko painotteisesti, kunnes tuli ctp väylä, jossa avaus alamäkeen, parilla heitolla korille, bogiputti alarautaan ja rolli yli kymppiin, putti ohi ja tripla korttiin. Seuraavalta väylältä tuplabogi ja peli alkoi levitä. Tuntui että vaikka mitä yritti, niin bogi tuli väkisin. Homma ei vaan enää lähtenyt nousuun ja pirkkopelastusten takia eka kierros vain +10.

Toisella kierroksella lähdin parantelemaan asemaani ja homma lähtikin parilla käyntiin. Aika nopeasti lähtikin taas bogiputki käyntiin ja peli alkoi olla selvä. Ei oikein jäänyt mitään käteen kierrokselta. Vika väylä oli CTP väylä jossa lähdin vaan hakemaan holaria tai lähimmäs koria. Avaus oli täydellinen ja näytti että holari tulee. Ilmeisesti avaus osui keskitolppaan korin alaosaan ja kimposi hieman. CTP tulos oli 54cm, jolla ei voitettu Eveliina Salosen 41,5cm heittoa. Eli jälleen pettymysten saattelemana kotiin ja ratingit koki pienen kolauksen.

Noh lopputuloksena oli +11, eli toinen kierros meni vielä huonommin. Loppusijoitus 42/74. Eihän se näin lukujen perusteella paha ole, mutta kyllä olisi pitänyt pystyä parempaan ehdottomasti, vaikka keli ja rata olikin hankalat.

Yleisesti ottaen rating tasolla pidän itseäni 880 tason pelaajana ja aina kun tuon alle pelaan, niin tunnen pelaavani alle oman tasoni. Nyt ei niin pahoja notkahduksia tullut kuin Hyvinkäällä, mutta kyllä alkaa olla tekemistä yli 900 pisteen nostamiseen. Tällä kaudella olen nyt kahdet rating kisat käynyt pelaamassa ja molemmissa tullut turpaa. Suoraan sanottuna tällä hetkellä tulevat pelit ja kisat ei edes kiinnosta. On todella ärsyttävää lähteä pelaamaan parin todella hyvän harkkarundin jälkeen kisoihin ja munata oma peli H-hetkellä täysin. Eikä edes tiedä mistä se johtuu, koska en jännitä kisaamista ja koitan pelata mahdollisimman simppeliä peliä. Silti jotenkin en saa peliä toimimaan missään muualla kuin Hyvinkäällä. Se ehkä onkin se ongelman ydin. Pitäisi vaan reissata uusilla radoilla enemmän, jotta tulisi monipuolisuutta ja pystyisi sopeutumaan paremmin uusiin ratoihin...

Noh näillä mennään ja seuraavat rating kisat ovat vasta heinäkuussa näillänäkymin Hyvinkäällä. Sen sijaan väliin mahtuu niin seuran parimestaruuskisoja kuin Kangasniemellä radan avajaiskisoja. Eli treeni ja pelaaminen ei lopu, vaikak takaiskuja tuleekin. Eiköhän tästä nousta.


Ei kommentteja: